Benim konu GÜM e mi gitti şimdi...yokmu bi yardım edicek Allah'ın kulu :))))
Söz edilen kit Ramses sanırım...
quote:
Orijinalden alıntı: _Berlin_
Sayın rechan_cdx,
yanlış anlicak birşey yok, sizdeki o sistemi ben 7 ay önce bizzat kendi aracımda dedim, hala depoda yepyeni durur, para iadesi alamicağım için geri iade etmekten bile korktum.
Muhtemelen öylece çürüyüp gidecek.
Ha siz memnunsunuz, buna birşey diyemem ki, kim ne isterse onu kullanır, siz de çok şükür memnunsunuz, umarım hepte öyle kalırsınız.
Bu forumda bayağı bir sıkıntı yaşamış bazı arkadaşlar diyelim ki ustalar beceriksiz sorun hatalı montajda..Peki neden bu kitler bu ustaların elinde..? Prins teleflex gibi markaları her usta takabiliyor mu, her kıyıda köşede bu markaları görebiliyor musunuz?
izmir fuarındaki landi renzo standından aldığım fiyatlar şöyle. iki farklı model var.. birincisi: landi renzo tamamen ithal malzeme 1650tl 10 taksit. ikincisi: şamandıra ve bakır borular yerli geri kalan kısım ithal..(blue kit diye geçiyo galba)..1200 tl peşin 1350 tl 10 taksit...
Sevgili arkadaşlar ;
94 Model Broadway'imde Landi Renzo var fakat gaz göstergesi arızalandı fakat eski tip olduğundan sensör bulamıyorum ,yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek istiyorum.Şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşlar,
aracımda uzun süredir ve kmdir (yaklaşık 40bin oldu) Landi marka sistem kullanıyorum (LandiRenzo değil ama birbirinin tıpatıp aynısı). Şu güne kadar da bir problem yaşamadım. Ancak bir süredir hafif silkeleme vardı, 1000-2000 devir civarlarında 2. viteste hissediliyordu, bu durum giderek arttı artık bahsettiğim aralıkta belirgin şekilde silkeliyor, devir 2500 civarına geldiğinde ve/veya 3+ viteslerde pekbirşey anlaşılmıyor. Geçenlerde uzun yolda yaklaşık 200km kadar gazla gittikten sonra bir mola verdim moladan çıkışta motor arıza lambası yandı, hemen benzine aldım, 2-3 dk sonra lamba kendiliğinden söndü. araç mitsubishi carisma. Bir süre kullanmadım lpg yi korkumdan, sonra tekrar uzun yola çıktım bu sefer de 170km civarı lamba yandı, benzine alınca yine söndü. Aracımda eski tip matrix enjektör takılı. Benzinde bir sorun hissetmiyorum, tek fark edebildiğim şey, son zamanlarda klima devreye girince devir artışı 300-350 rpm değil artık yaklaşık 500 rpm kadar artıyor, bilmem alakası var mıdır, belki elektrik sistemi ile ilgili bir durum varsa diye ekledim. Yorum yapabilecek olan varsa çok sevinirim.
saygılar,
Aracınızın ateşleme sistemini kontrol ettirin ,çözüm olmassa lpg enjektörlerini ve kablo bağlantılarını kontrol ettirmekte fayda var.
Arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır landi renzo sıralı sistem kullanıyorum ben bu sistemin ne satıcısıyın nede uzaktan yakından bir ilğim var ayrıyetten bundan önce kullandıgım lpg li araçlarla kıyasladıgımda landi renzonun bariz bir şekilde kalite farkını görüyor ve araç kullanırken fark ediyorum şunuda belirterek yazıma son veriyorum yaklaşık 45 bin km yol yaptım sıfır hata sıfır problem ilğili arkadaşların dikkatine.Aşagıdaki sitede kendi aracımdaki tespitlerim görebilirsiniz.
2004 sceic 2 ile 230 tl yakıyorum bu normal midir? Lndi renzo...
quote:
Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz
Aracınızın ateşleme sistemini kontrol ettirin ,çözüm olmassa lpg enjektörlerini ve kablo bağlantılarını kontrol ettirmekte fayda var.
Teşekkür ederim, peki arıza lambası 2 kez yandı ve söndü, bir error kodu kayıtlı durur mu biryerlerde? yani bilgisayara bağlayınca lamba yanmadığı halde bize geçmişe yönelik bilgi verebilir mi?
Saygılar
arkadaşlar bende 17.09.2009 tarihinde adana olgun lpgden landi renzo omega bosch enjektörlü kitten taktırdım. aracım renault symbol 2009 model 1.4 exp. şimdilik bi sorun yok performans kaybı yok. umarım sorun yaşamam zaten burda herşeyi belirteceğim.. açıkcası çok tedirginim :) ilk defa lpgli araç kullanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ac öncel
öncelikle sayfadaki tüm katılımcı arkadaşlara merhaba.
ben bir makina mühendisi ve aynı zamanda 3 yıldır landi renzo bayiliği yapan bir firmanın sahibbi olarak konu ile ilgili görüşlerimi paylaşmak istedim. buradan bir markanın tanıtımını yapmak onu yüceltmek veya bir başka markanın adını kötülemek adına ezbere ve teknik bir gerçeğe dayanmaksızın yorum yapmanın hem etik açıdan hemse medeniyet açısından yakışık almayacağını belirtmek istiyorum. 3 yıldır yüzlerce landi renzo montajımız oldu ve bunların hiç birisinde boşta stop etme gibi bir sorun yaşamadık. yaşanması da normal bir durum değildir.çünki landirenzonun enjektörlerini 1-26 mss aralığında isetediğiniz gibi kumanda edebildiğiniz için aracın her devrinde benzine eş değer lpg yi motora püskürtebiliyorsunuz.bu nedenle de ne bir performans kaybı nede tasarrfu kaybı teknik açıdan mümkün değildir. sıralı sistemlerde kaliteyi belirleyen en önemli noktada enjektör kapasitesi ve bunu destekleyen pogram yazılımlarıdır. şu an piyasadaki lpg kitlerinin içersinde kalitelerinden sıkça bahsedilen prins ve landi renzonun kullanmış oldukları enjektörler en yüksek kapasiteli enjektörlerdir. ne yazıkki şikayet maddelerine bakıldığında tamamen ezbere yazılmış ve karalamaya yönelik bir anlam çıkıyor.yada aracınız ve montajcı firmanızla ilgili ciddi bir sıkıntınızın olması gerekiyor. şuan landi renzo nun tek disbirütörü OLGUN LPD dir.ve montajınızı OLGUN LPG nin bayiliklerinde yaptırın. buradan sizin aracılığınız ile tüm landirenzo kullanıcılarına cihazları ile ilgi yaşacakları tüm sorun ve şikayetlerini giderme sözünü verip aşağıdaki numaralardan bana ulaşmalarını rica ediyorum. saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: erdems18
landi renzo taktıran arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diliyorum. bende zamanında aynı hataya düştüm ve taktırdığıma pişman oldum. sürekli sorun yaşadım (vites boştayken stop etme,kalkışlarda tekleme,devirsiz çalılma ve çok yakma ). bende bu kadar soruna dayanamadım ve geri iade ettim.
2006 yılında adana olgun lpg de takdırmıştım,takan arkadaşlar enjektör olarak matrix tipi kakalamışlar bize,işin içine girdikçe anladık,daha sonradan bunu değiştirin dediğimde binbir bahane buldular,düşünün 1800 ytl takdırmıştım,aracımda birçokez stop etme problemi yaşadım şu yıllara gelesiye kadar,otorduğum şehirde takdırdığım yerden 70 km uzak olduğunda o yolarda çok gidip geldik,sonuçmu kardeşim renoların motorları matrix ile uyumlu değil,enjektör aynı açılım ve kapatma sürelerini yakalayamıyor,bu yüzden performans düşük,bu yüzden olgun lpg kınıyorum hakımıda helal etmiyorum,sık sık stop etme problemleride yaşadım,didine didine kendim interface alıp uğraşa uğraşa biraz düzeltebildim,sizinlede konuşmuşdum ac öncel ama yapabileceğim bir şey yok demiştiniz,arkadaşların insiyatifinde inşalah değiştirirler demiştiniz hatırlarsanız,ya adana resmen kakaladıya çatır çatırda aldı 1800 ytl,yazıklar olsun diyeceğim,neyleyeyim bu ülkede adalaet olmadığından alaha havale ediyorum
yaklaşık 2 ay önce arkadaşımın aracına ankara olgun lpg de landirenzo taktırdık ve birkaç depo sonra tekrar gelmemiz söylendi,ancak arkadaşım şehir dışında olduğundan ayara gidemedi bu hafta ankaraya geldi hemen olgun lpg ye gittiksorun yoksa araca bakmaya gerek olmadığı söylendi neyse uzatmıyayım benim aklıma bambaşka bi konu takıldı olgun lpg de arkadaşlar ve ustalar lütfen bana açıklayın bir montajcı neden firmasında dizel araç kullanır.- adamlar fiat doblo 1.3 multijet kullanıyor ve firma bu aracı sıfır almış.benim garibime gitti doğrusu...
up
landi renzo gerçekten çok iyi marka ayrıca arkasındakilerde çok sağlam
Değerli üstadlar merhaba. aracım 98 hyundai 1.3 karbiratörlü. Landirenzo LPG mevcut. arkadaşlar aracımın çok yaktığını düşünüyorum. gaz litresi 1.59. aracım 10 tl lik gaz ile şehir içi tam 44 km gidiyor. yani km de yaklaşık 23 kr yakıyor.. shellden ve opet ve po dan lpg aldım. her birinde ayrı ayrı ölçüm yaptım. 10 tl lik lpg ile en çok 44 km gitti.. bu nasıl iş anlamadım.
l1.59 X 6,290 = 10 TL 6.290 lt lpg ile 44 km giden araç, km de 0.143 lt lpg yakıyor. 1.59 X 0.143 lt =23 kr ş.içi (yaklaşık) yakıyor...
Soru 1. Karbiratörlü ve 1.3 motora sahip aracın km de 23kr yakması normal midir?
Soru 2. En doğru Lpg sarfiyat ölçüm metodu nedir? *Boş depoya gaz koyup bittiği yere kadar gidip ne yaktığını hesaplamak mı doğru yöntemdir? *Depoyu fulleyip belli birkm gittikten sonra depoyu tekrar fulleyerek yapılan ölçüm metodu mu doğru yöntemdir?
arkadaşlar aracımın çok yaktığını düşünüyorum. gaz litresi 1.59. aracım 10 tl lik gaz ile şehir içi tam 44 km gidiyor. yani km de yaklaşık 23 kr yakıyor.. shellden ve opet ve po dan lpg aldım. her birinde ayrı ayrı ölçüm yaptım. 10 tl lik lpg ile en çok 44 km gitti.. Ölçme yöntemim şu şekilde. depo boşken 10 tl gaz aldım, gaz bitene kadar gittim...
l1.59 X 6,290 = 10 TL 6.290 lt lpg ile 44 km giden araç, km de 0.143 lt lpg yakıyor. 1.59 X 0.143 lt =23 kr ş.içi (yaklaşık) yakıyor...
Soru 1. Karbiratörlü ve 1.3 motora sahip aracın km de 23kr yakması normal midir?
Soru 2. En doğru Lpg sarfiyat ölçüm metodu nedir? *Boş depoya gaz koyup bittiği yere kadar gidip ne yaktığını hesaplamak mı doğru yöntemdir? *Depoyu fulleyip belli birkm gittikten sonra depoyu tekrar fulleyerek yapılan ölçüm metodu mu doğru yöntemdir?
Not:Aracıma Ankarada Bektaş Oto da 2 defa gaz ayarı yaptırdım. Değerler yukarıda anlattığım şekilde...
İyi günler .Sorunum şu daha doğrusu sorun mu bilmiyorum. 2001 model citroen xsara aracımda Landi Renzo lpg kiti mevcuttu ve çok memnundum hiç bir şikayetim yoktu. Geçen hafta yeni aldığım 2009 C4 1.6 sx aracıma bu kiti xsaradan söktürüp taktırdım. Fakat bi kaç sorunla karşı karşıyayım.Öncelikle enjektör sesi C4te xsaraya göre çok daha fazla duyuluyor.Montaj yapan servis bunun Xsaranın izolasyonunun daha iyi olmasından kaynaklandığını söylediler.Bana çokta mantıklı gelmedi.Bir diğer problem ise araç ilk çalıştıgında benzındeyken LPGye geçene kadar yine tık tık şeklinde bir ses yapıyor ve bu ses gaza geçinceye kadar devam ediyor ve bu ses gaza bastıkca daha sıklaşıyor.Lpgdeyken ses yapmasını anlıyorum landi renzo sesli çalışıyor vs. ama benzinde neden ses yapıyor ? Ve bu sesler xsarada yokken neden C4'te var??
iyi günler 2004 model opel vectra c kasa aracıma landi renzo blue kit takıldı 10 gün önce bir depo bitti hesapladım 210 lira yakıyo olgunu aradım 1000 km sonra ayar yapılacak dedi ayardan sonra yakıt ne kadar daha düşer bilgi varirseniz memnun olurum
arkadaşlar 2 yıl boyunca landirenzo lpg kitini 2006 toyota corollamda kullanıyorum.45 000 km yaptım fakat son zamanlarda OnTheWay arkadaşımızın problemi 2.viteste 2000 devirde titreme yapmaya başladı ayarlar yapıldı ve kesmedi akabinde benzinde de bu titreme olduğundan servise götürdüm.sonuç sibop lardanmış kimin hatası artık siz karar verin toyota corolla ya 60 000km de sibop yenileten başka kimse var mı acaba...servis lpg kaynaklı olduğunu söylüyor,olgun lpg den net bir cevap alamadım.yeni aldığım arabama da lpg taktırmak istiyorum fakat yaşadığım bu tecrübe beni tereddütte bıraktı...