20 gün ve 1 tb yazma normal mi arkadaşlar. Kullanım senaryosunu açıklamam gerekirse sdd ye işletim sistemini kurduktan sonra, depolama amaçlı asla kullanmadım hatta indirilenler belgeler gibi verilerin kayıt yerini hard disk gösterdim ... Bilgi edinmek istiyorum sadece . (Corsair gs serisi 240 gb SDD )
bulut tabanlı anti virüs kullanıyorsan onlardan kaynaklı da olabiliyor. internet geçirdiğin süre fazlaysa her bir işlem için karşıya veri gönderiyor. bilgileri depoluyor. bir iki ay kadar önce weebroot secure any where kullanıyordum. bir program yükledim lisanslı. netle veri alış verişi yapıyordu sürekli. bir gün içerisinde 70 gb veri yazdı hdd ye. anti virüs şirketiyle iletişime geçip sorunu ilettim. çok ilgilendiler bir kaç defa öneride bulundular. yine aynı şekilde 55-60 gb veri yazdı. sorun çözülemeyince farklı bir anti virüs kullanmaya başladım. bu tip bir problem varsa 20 günde 1 tb veri yazması normal.
lisanslı Norton antivirüs kullanıyorum. Ondan kaynaklı olabilir mi diye araştırayım o zaman ama yaptığı tek yazma güncellemeler sanırım oda en fazla günlük 100mb olur
kurulumu bilgisayar üzerine yapan antivirüsler belirli zamanlar dışında bulut tabanlı çalışmıyor. ben sadece çeşitli kullanım senaryolarına karşı mümkün olabileceğini belirtmiştim. bende av eksenli 3 günde 160-170 gb yazma oldu. internet kullanım kotanıza bakın. eğer internet kullanımınız da o oranda artmışsa internetle alakalı bir durumdur. bir de yedekleme ve sistem geri yükleme noktası açıksa onları da kapatabilirsiniz sizin için sorun oluşturmuyorsa. o da ayarlara göre sürekli eskilerini silip yeni geri yükleme noktaları kaydediyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme