Şimdi Ara

LANET OLASI SDD NİN 20 GÜNDE 1 TB VERİ YAZMIŞ OLMASI NORMAL Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 gün ve 1 tb yazma normal mi arkadaşlar. Kullanım senaryosunu açıklamam gerekirse sdd ye işletim sistemini kurduktan sonra, depolama amaçlı asla kullanmadım hatta indirilenler belgeler gibi verilerin kayıt yerini hard disk gösterdim ... Bilgi edinmek istiyorum sadece . (Corsair gs serisi 240 gb SDD )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim6330 -- 24 Mart 2015; 22:21:22 >

• ram miktarı düşük bu nedenle önbellekleme yapıyorsa mümkün ama 20gün içerisinde 1tb yazma yapman zor 4 kere doldurup boşaltman gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

ram miktarı düşük bu nedenle önbellekleme yapıyorsa mümkün ama 20gün içerisinde 1tb yazma yapman zor 4 kere doldurup boşaltman gerekir

Teşekkür ederim kardeşim ilgilendiğin için .. Ram 8gb ram var pc de şu corsair tool programı ile sdd 20 gün öce 5.1 tb yazma yapmışken şimdi 6 tb olmuş durumda ... Ben herhangi bir kayıt da yapmıyorum ve lisansli win 8 .1 pro kullanıyorum nedir bu işin özü hala anlayamadım bana da fazla geldi
  • ibrahim6330 İ kullanıcısına yanıt
    Kullandığınuz SSD bin marka ve modelinide yazarsanız daha net cevaplar alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Corsair gs serisi 240 gb SDD
  • Çok garip. Çok fazla sanki. Kendi ssd'me de bakıp editleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Çok garip. Çok fazla sanki. Kendi ssd'me de bakıp editleyeceğim.

Teşekkür ederim ilgilendiğin için .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buyuk ihtimal windows 8.1 ile alakalı bişey.Bende de arada kitleniyor format usb'sini takıp yeniliyorum.Programları kaldırmasına rağmen alan boşalmasını bırak daha da artıyor.Nereye yazdığı da belli değil.Bu windows 8.1 kadar rezil bir işletim sistemi görmedim heryeri sıkıntı.Windows 10'a kadar idare edip derhal dönmemek uzere format atıcam.Ssd fırsatı kolluyorum o yuzden win7'ye de dönemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Buyuk ihtimal windows 8.1 ile alakalı bişey.Bende de arada kitleniyor format usb'sini takıp yeniliyorum.Programları kaldırmasına rağmen alan boşalmasını bırak daha da artıyor.Nereye yazdığı da belli değil.Bu windows 8.1 kadar rezil bir işletim sistemi görmedim heryeri sıkıntı.Windows 10'a kadar idare edip derhal dönmemek uzere format atıcam.Ssd fırsatı kolluyorum o yuzden win7'ye de dönemedim.
    hocam mümkün değil demek istemiyorum ama gerçekten çok zor.
  • quote:

Buyuk ihtimal windows 8.1 ile alakalı bişey.Bende de arada kitleniyor format usb'sini takıp yeniliyorum.Programları kaldırmasına rağmen alan boşalmasını bırak daha da artıyor.Nereye yazdığı da belli değil.Bu windows 8.1 kadar rezil bir işletim sistemi görmedim heryeri sıkıntı.Windows 10'a kadar idare edip derhal dönmemek uzere format atıcam.Ssd fırsatı kolluyorum o yuzden win7'ye de dönemedim.

Hocam Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturmayı kapattınız mı?

Bu şekilde olmazsa sürekli yedek noktası oluşturup boyut arttırır;

LANET OLASI SDD NİN 20 GÜNDE 1 TB VERİ YAZMIŞ OLMASI NORMAL Mİ

• kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Yok kapatmadım.Yıllardır hep kapatırım ama dediğim gibi hdd'yi kitliyor bazen oyun kurduktan ve kapattıktan sonra ertesi gun açınca.O yuzden yenilemenin yerine geri yuklemeyi kullanıp duzeltmek zorunda kalıyorum.Geri yukleme evet hdd'den biraz göturuyor ama benim şimdiye kadar gözlemlediğime göre aşırı bir alan yemesi var.Doğru durust oyun yokken ve yenilememe rağmen şuan yaklaşık 450 gb alanım dolu görunuyor.Hdd'nin ömrunu de kısaltıyor.
  • Vakti zamanında şöyle bir paylaşımda bulunmuştum. Tarayıcında izlediğin her video, her resim, her veri diskine yazılıyor. Farkına varmasanda yazılıp silinerek sürekli SSD'ni yıpratıyor.

Bu paylaşımda, tarayıcıların cache dosyalarını nasıl 2. diske yönlendireceğini anlattım.

LİNK :http://forum.donanimhaber.com/m_96481636/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 25 Mart 2015; 0:26:07 >
  • wibtek q5 847 ssd yi anlık görüyor başka görmüyor biosa giriyor. sonra başka bilgisayar sistemde çalışıyor windows 7 kurulu ama bunda çalıştıramıyorum başka hdd ler çalışıyor ne yapmalıyım aynı sistemde

• Kingston hyperx 3k kullaniyorum nirmalde 60 gb bos yer var hicbir sey yaomadan 10 a kadar dusuyor yavaa yavas 3 4 gun sonra yeniden 60 oluyir bunun nedeni nedir?

Sistem geri yükleme
    Hazırda beklet özelliğini kullanmıyorsan
    Otomatik bakım
    Oto defrag
    Arkada çalışan gereksiz programlar yada servisleri kapayın hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesajım bulunsun, akşam bende yapayım şu ayarı. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Mesajım bulunsun, akşam bende yapayım şu ayarı. Teşekkürler.
    Anormal bir durum. Yukarıda arkadaşlar buna neden olabilecek durumları yazmış. Bunun haricinde Disk birleştirme yapan herhangi bir program var mı? (programlar ssd'yi tanıyıp birleştirme yapmıyorlar ama yinede bir göz gezdirmekte yarar var).
    Sanal bellek kullanımı yüzünden bu durum olabilir. Bir ara windows 8.1 kullanırken devamlı olarak hdd ledi yanıyordu ve buna dikkat eder misiniz? Windows arkaplanda sistem boşta ya da yükte bile hdd kullanıyordu. Bu yüzden windows 7'ye geri döndüm.
    SSD kullanıyorsanız hızlı başlat özelliğini kapatın. SSD lerde bu özellik işe yaramaz, çünkü rastgele erişim hızı ile sıralı erişim hızı hemen hemen aynı. Bu sayede her kapatışta 8 gb veri yazmasını engellersiniz.
    Hizmetlerden(komut satırına services.msc yaz.) disk birleştirme hizmetini devre dışı bırakın.
    Sayfa dosyası pagefile ı devre dışı bırakın. Ram ne kadar olursa olsun windows pagefile kullanıyor, windows un sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Mart 2015; 11:11:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yok kapatmadım.Yıllardır hep kapatırım ama dediğim gibi hdd'yi kitliyor bazen oyun kurduktan ve kapattıktan sonra ertesi gun açınca.O yuzden yenilemenin yerine geri yuklemeyi kullanıp duzeltmek zorunda kalıyorum.Geri yukleme evet hdd'den biraz göturuyor ama benim şimdiye kadar gözlemlediğime göre aşırı bir alan yemesi var.Doğru durust oyun yokken ve yenilememe rağmen şuan yaklaşık 450 gb alanım dolu görunuyor.Hdd'nin ömrunu de kısaltıyor.

Hocam C-Cleaner tarzı bi programla kontrol eder misin en çok veri nerede var?
    Sistem mi, Trash mi, başka bi sorun mu var görmen için.
    ben de baktım şimdi de, bende bütün diskler kapalı fakat C: klasörü açık. nasıl kapatacağım bunu? yapılandır diyerek mi? bir de orada sil butonu var. tüm geri yükleme noktalarını siler diyor, bunu yaparsak sistem zarar görür mü?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.