Önce bendeki parçaları yazayım: 1- Jaguar 822C Analog 5.1 Speaker 2- Creative Sound Blaster Live5.1 3- Pioneer Dvd-rom Tray 4- Birkaç tane DVD film
Sorunum ise şu: Ben zaten oyunlarda ve müzik filan dinlerken center'dan ses gelmiyo neyse buna razıyım. Amma DVD film izlerken de center'dan ses gelmiyo, 5.1 ses alamıyorum. Bunun için illa ses kartı veya Speaker'da Dİgital Dekoder mi olması gerekior??? şimdik ben bunlarla gerçek 5.1 ses alamıyıcakmıyım??? İstediğim mesela konuşmanın sadece center'dan gelmesi(film izlerken adamın konuşması hem önden, hem arkadan gelince bütün atmosfer dağılıyo...
codecler yüklüyse sorun olmamalı, müzikde center'dan ses gelmemesi normal (gerçi cmss açarak onu da halledebilirsin ses kartının özelliği)
Şu cmss nedir söyleyebilirmisin? Birkaç yerde daha gördüm ses kartının programlarını filan taradım ama birşey bulamadım da. Bide birkaç codec adı??? mesela bende şuan AC3 Filter diye bişey yüklü.
Bende de "Jaguar 822C" 5.1 hoparlör seti , "Creative Live 5.1" ses kartı ve "DVD-ROM" var. Ben bu sistemle dvd filmleri 5.1 olarak izliyorum. Dolayısıyla konuşma sesleri center'dan geliyor. Alakası varmı bilmiyorum ama AC3filter'da sesi "3/2+SW 5+1" konumuna getir. Creative Mixer'da sesi "5.1 Speakers" konumuna getir. Ben player olarak "Inter Video Win DVD 5" i kullanıyorum. Sen de bunu kullanıyorsan bu programda da ses özelliğini "5.1" e getir. Bu şekilde mutlaka 5.1 ses alman ve konuşmaları center'dan duyman lazım. Not-1 : Elinde ki sistemle mutlaka 5.1 ses alırsın. Sorun programlarda ve yazılımlarda. Donanım olarak bi eksikliğin yok. Not-2 : AC3-5.1 codec'li divx'lerden 5.1 ses alabiliyor musun ?
sorunun tamamiyle dvd izleme programın ile ilgili.arkadaşın dediği gibi windvd 4-5 veya power dvd xp gibi progrmaları kullnaırsan sorun kalmaz.ayarlarda ise 5.1 analog seçeneğini seçmelisin...
dvd filmlerin 5.1 degildir belki. :)
:)) +1
K-lite codec pack diye bi program var.onu kur pc ye....dvd falan açtığın zaman otomatik olarak çalışıyo.(herhangi bir programdan filmi çalıştırman yeterli.) içinde işini kolaylaştıracak bir sürü codec var...İşe de yarıyolar en kolayından. :)
arkadaşım sana şunu söliyim hemen hemen aynı sorunu bende yaşıyordum 2 hafta önce,ama benim ses kartım zoltrix di,2 hafta uraştım hatta buraya da mesaj attım ama doru düzgün anlıyan cıkmadı,sana şunu söliyim arkadaşlarında dedikleri dorudur,fakat ya ses kartında yada speakerında dolby decoder olması gerek yoksa istediğin kadar 5.1 i falan seç windvd de,tam benimle aynı şeyleri yaşıyosun ben sorunu gidip creative 5.1 ses kartı alarak çözdüm,şu anda 5.1 film izleyebiliyorum,birdeeeeeeeee önemli bir yer var ses sisteminin arkasında 5.1 için 6 giriş varsa(onlar genelde kırmızı beyaz dır)center ve suwbuffer(böylemi yazılıyodu) ı ters takacaksın,o zaman center dan ses gelir,yoksa creative alsanda gelmez,bufferdan boğuk bişey gelir,sen ses kartını almadan bi dediğimi yap oda olmassa bence ses kartını creative yap birde oyunlarda mp3 de falan zaten 5.1 alamassın,birdeeee:) şu ses sisteminin girişlerini bi anlat bana kaç girişi var ve neler yazıyor üstünde,kolay gelsin
ahmeteris arkadaşım benim hoparlörlerde centerla sub.'un kablolarını değiştirme şensım yok, çünkü sub.'un kablosu baya değişik bişe ötekilerden farklı.
Ayrıca AC3 Filter'den o "3/2+SW 5+1" ayarını ve mixerden 5.1 ayarını yapmıştım zaten ama yine olmuyordu ama benim kullandığım program "power dvd 4" onun ses ayarlarında s/pdif ve 2 hoparlör seçenekleri var sadece yani 5.1 seçeneği yok başka bi program bulup onunla denicem bakalım ne olucak, ayrıca AC3'lü divx filmlerde de aynı sorun var.
Kullandığın Power dvd veya win dvd programlarında 2 seçeneğin varsa 5.1 ses alamazsın zaten. Ya spdif yani harici decoderin olacak ki spdif kullanabilesin ya da 2 hoparlör. Yapman gereken tek şey Win dvd veya power dvd programlarını orinal almak ki bu herhalde Türkiye için biraz zor ! ya da bu programların kopyalarını crackli olanlarını bulmak ya da bu programların trial versiyonlarnı netten indirip sonra crack bulman. Başka türlü olmaz.
+ senin ses kartın Creative live 5.1 ise zaten dekoderi üzerinde. Senin sorunun programda. + bazı 5.1 destekleyen oyunlar var. Mesela Max Payne 2 gibi. ancak 5.1 desteği olan oyunlarda sesi alabilirsin. Tüm oyunlarda alamazsın. + Creative Play center diye programında CMSS var. Oradan sanal olarak sesi 5.1 e yayabilirsin ama ses pek tatmin edici olmaz. Müzikler zaten stereo olduğundan normalde 5.1 olmaz. CMSS nerede dersen Creative Play Center boyutunu küçült altta orta bir yerde olması lazım. Tabi bu arada Play Center ses kartyla gelen cdsinden yüklemiş olman lazım. Benim tavsiyem JET AUDİO 5. Bu programı netten indir. Sana 5.1 müzik dinlemeni sağlayacak problemsiz biçimde.
en azından şöyle bir deneme yapmanı tavsiye ediyorum. MÜZİK İÇİN: Jet Audio yu sitesinden indir. ücretsiz ve sınırsız kullanımı (basic olan yeterli senin için). Jet audio da dinle müziğini. Sonra bir de Creative Play centerdan CMSS yi aç. Play center da dinle veya winamp da. Kendi kullağına göre program tercihini veya şeklini yaparsın. Ama bence müzik dinlerken sesi 5.1 yaymazsan daha iyi olur. Jet Audio da fena değil de. Play center da CMSS yi açınca arka kolonlarda ses biraz boğuluyor ve çok derine iniyor. Live daki CMSS açma dalgası Audigy 2 deki gibi güçlü değil. DVD İÇİN: İşte burada mutlaka 5.1 lazım ki senin kolonların ve ses kartın 5.1 alman için yeterli. Mutlaka hoparlör seçenekleri arasında 5.1 olmalı kullandığın programın. Yoksa olmaz. OYUN İÇİN: daha önce yazdığım gibi max payne 2 yi alıp deneme yapabilirsin.
**önemli bir nokta: ses kartının driver cdsini full install et ve öncelikle mutlaka windows denetim masalarından ses özelliklernde hoparlör seçeneğini 5.1 surround hoparlörler olarak seçmeyi unutma. İlk olarak bunu yap**
arkadaşım ses kartın digital 5.1 kart değilse center'dan ses alamazsın........
arkadaş yazmış zaten sistemini yukarda.
Arkadaşlar artık windvd programını alıp onunla denicem bide. Bende de orjinal Powerdvd vardı ama nedense onda menüde 5.1 seçeneği yok hayret.
orjinal olması bişey fark etmiyor. çünkü ekran kartıyla gelen ise ki bendeki öyle tamamen harici dekoderin varsa işe yarar programın tamamı veya güncellemesi parayla.
Bende gördüm, ses paketlerinide ayrı olarak satıyo hıyarlar. Hem öyle 3-5 dolara da değil...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme