Şimdi Ara

lanet olsun böyle işe (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeybek1982

kısa zamanda çok hasar oluşması olasılığı çok düşük. yakınlarda otoparkçı var mı? belki de... insanın aklına gelmiyor değil hani.

buralarda bir otoparkçı yok burası yaklaşık 500 m lik uzun bir sokak ve sağ sol sadece konut var.Tahminim trafiğe girmek istemeyen hafriyat kamyonu mixer falan allah ne verdiyse girip arabaları çizip götürüyor
  • Aynı durum benim evde de mevcut 2 yıl önce taşındığımda aracımın altını bazı bazı sürttüm.
    Apartman toplantısınında şikayet ettim kimse sesini çıkarmadı.herkes problem olmadığını söyledi.
    Ben yine içime sinmediğinden birkaç kere girip çıktım aklımı seveyim ertesi gün arabanın yağ damlattığını gördüm. O kadar sanayiye gittim halen tek tük damla görüyorum hallettiremedim.
    Ondan sonra otoparka tövbe ettim Şimdi suv gibi yüksek arabalar rahat rahat girip çıkıyor.
    benimki gibi küçük arabalar dışarıda bekliyor
    Biz bu şekilde çözüm bulduk sana da başarılar
  • ya benim oturdugum yerde kapalı garaj vb. bir yer olacak arabayı koyabileceğim ama önü kötü olacak ya da çıkışı bozuk olacak vs. vız gelir ya.. ellerimle adam ederim orayı ben, sokağa araba bırakmamak için.

yok ama öyle bir yer keşke olsa
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Mimarisi tamamen yanlış olan bir şeyi düzeltmek mümkün olmuyor malesef.

Örneğin bizim garaj;

1- Giriş çok dar bir sokaktan, o sokağa araç parkeden insanlar var. Garaj kapısının karşısına biri park ettiğinde girmek mümkün olmuyor çünkü araba binaya sürter.
    Çözüm: Karşı tarafa saksı koyulması
    Mümkün mü? Değil çünkü karşı tarafa parkedenler sebebi ile belediye müsade etmiyor.

2- Giriş rampasının açısı yanlış. Araçların burnu sürtüyor girip çıkarken.
    Çözüm Rampayı düzetmek
    Mümkün mü? Değil, çünkü rampanın altı su deposu olarak yapılmış, ayrıca apartmanın dayanak kolonlarından biri sebebi ile açı sapıtıyor.

3- Garaj rampasının dönüşleri çok dar, belli bir boydan uzun araçların dönmesi mümkün değil.
    Çözüm dönüşleri yeniden yapmak
    Mümkün mü? Değil, tabi yandaki apartmanın içine girmeyeceksek.

4- Garajı su basıyor bazen. Aşırı yağmur yağdığında şahane alt yapı sayesinde su geri tepiyor garaja.
    Çözüm: çek valf takmak
    Mümkün mü? evet zaten becerebildiğimiz tek iş bu oldu.

5- Garajın içinde manevra yapacak yer yok. Bu alan ile ilgili bir durum, zaten çözümü yok.

gibi gibi.

• Bir usta tutun siz yaptırın faturasını yönetime iletin öncesinde yine bilgilendirme yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Bir usta tutun siz yaptırın faturasını yönetime iletin öncesinde yine bilgilendirme yapın.

kaldırım için herhalde belediyeden izin almak lazım, yolu yapılacak falan 10.000 tl lik iş var öyle kafanıza göre ben yaptım aha bu da faturası diyemezsiniz.

apartman bir dolsa insanlar kullanmaya başlasa sesler yükselince düzeltirler, şimdi biz 2-3 daireyiz hiçbişey olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

ya benim oturdugum yerde kapalı garaj vb. bir yer olacak arabayı koyabileceğim ama önü kötü olacak ya da çıkışı bozuk olacak vs. vız gelir ya.. ellerimle adam ederim orayı ben, sokağa araba bırakmamak için.

yok ama öyle bir yer keşke olsa

iş güç aile çocuk vs derken bu işlerle uğraşmaya vakit kalmıyor. Anca haftada 1 inşaat şefini bulsanız yetiyor :)
  • ülkenin baştan aşağı planlanması yanlış, allahın iş bilmez tiplerinden çok şey bekliyorsunuz, ben çok büyük inşaat şirketlerine bile yakıştıramadığım hatalar görürken diğerleri hiç şaşırtmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

ülkenin baştan aşağı planlanması yanlış, allahın iş bilmez tiplerinden çok şey bekliyorsunuz, ben çok büyük inşaat şirketlerine bile yakıştıramadığım hatalar görürken diğerleri hiç şaşırtmaz

bu apartmanı yapan sıradan bir inşaat şirketi ve hataları görseniz gülersiniz. Sanki ilk defa ev yapmışlar. Plan programlama kontrol hiçbişey yok. Yaptıkları herşey eksik
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    umarım inşaat temelini sağlam ve kaliteli, düşünerek yapmışlardır. En azından bunu yapsınlar her şey para değil herhal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müteahhitlerin otopark filan umrunda değil ki. Tamamen lâf olsun, "bakın işte yaptım otoparkı" demek için yapıyorlar. Sizin aracın yine altı da sürtse oraya girebiliyormuş. Bazı binalarda araçlar otoparka giremiyor girişin dar oluşundan, o derece umursanmamış yani. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Ocak 2018; 14:12:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Bir usta tutun siz yaptırın faturasını yönetime iletin öncesinde yine bilgilendirme yapın.

kaldırım için herhalde belediyeden izin almak lazım, yolu yapılacak falan 10.000 tl lik iş var öyle kafanıza göre ben yaptım aha bu da faturası diyemezsiniz.

apartman bir dolsa insanlar kullanmaya başlasa sesler yükselince düzeltirler, şimdi biz 2-3 daireyiz hiçbişey olmuyor.

O denli rezil bir iş çıkarmışlar demek. Allah yardımcınız olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok benzerleri başıma geldi. Garaj çok dar sürekli giriş çıkış uğraş olmasın diye dışarı çekiyordum.

1)Aracın sağ tarafını boydan boya çizdiler.

2) Arka tampona sürttüler.

3)Arka iki lastiği bıçakladılar.

4)Rüzgarda üstüne şilti düştü bagajın üst tarafı ile arka stoplar çizildi.

Bunlardan sonra artık hiçbir şekilde dışarıda bırakmıyorum, milim milim de olsa garaja giriyorum. Umarım sorununuz çözülür, geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun. satmadıysan izmirde beyaz leonun vardı yanılmıyorsam. izmirde özellikle normal müteahhit evlerinin garajlarının çoğunda aynı sorun var. ama esas sorun bence imar kanunu ve belediyelerde. imar planlarında otopark zorunluluğu getiriyorsun. ama belli bir irtifayı da geçemiyorsun. adam üzerine 5 kat çıkabilmek için otoparkı derine yapıyor. bu sefer de yoldan baya bir eğim oluşuyor. çözüm ise büyük projeler hariç garajları zeminden en fazla derine yaptırmayacaksın.
  • allah yardımcınız olsun.. aracıma benım de 2 defa park halindeyken vurdular 3 gün arayla ne not var ne numara.. Ama ben hakkımı helal ettim. ne yapalım millet bu hale geldi ve çözümü yok artık..
  • quote:

quote:

ülkenin baştan aşağı planlanması yanlış, allahın iş bilmez tiplerinden çok şey bekliyorsunuz, ben çok büyük inşaat şirketlerine bile yakıştıramadığım hatalar görürken diğerleri hiç şaşırtmaz

bu apartmanı yapan sıradan bir inşaat şirketi ve hataları görseniz gülersiniz. Sanki ilk defa ev yapmışlar. Plan programlama kontrol hiçbişey yok. Yaptıkları herşey eksik

Konuyla alakası yok ama benim evin banyosunun içinden kocaman bi boru geçiyor, aslında havalandırma boşluğundan geçmesi gerek tabi, havalandırma boşluğundan banyoya doğru girip tavandan üst kata çıkıyor müteahhite dedik ne iş bu, proje hatası dedi, ben müteahhit olsam o projeyi çizene ödemesini yapmazdım, kendim bi proje çizip uygulayarak kamufle ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CA3201B8 -- 29 Ocak 2018; 17:7:3 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSY

araba alıpda şehrin göbeğinde yaşamaya çalışanlara şaşıyorum

herkes senin gibi mardinli değil napalım

şehrin göbeği ile şehir isimlerini nasıl karşılaştırdın çok merak ediyorum.
  • Demişsin ya hocam en azından numara bırakıp şu kadar hasar verdim desin diye...

Ankara da arkadaşım aynısı yapmış. Sürttüğü aracın sahibi aramış. Benim arabama çarpmışsın lan ödeyeceksin demiş. Tamam kardeşim ödeyeceğim o yüzden numara bıraktım zaten demiş bizimki. Tamam iban ATACAM sana oraya 500tl gönder demiş karşıdaki ayıda. 500tl istemiş 500tl...

Göndermedi para mara bizimki. 5-10 kere ısrarlı aramış açmamış sonra konu kapandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Demişsin ya hocam en azından numara bırakıp şu kadar hasar verdim desin diye...

Ankara da arkadaşım aynısı yapmış. Sürttüğü aracın sahibi aramış. Benim arabama çarpmışsın lan ödeyeceksin demiş. Tamam kardeşim ödeyeceğim o yüzden numara bıraktım zaten demiş bizimki. Tamam iban ATACAM sana oraya 500tl gönder demiş karşıdaki ayıda. 500tl istemiş 500tl...

Göndermedi para mara bizimki. 5-10 kere ısrarlı aramış açmamış sonra konu kapandı.

patron doğru söylüyorsun da , herkes ayı değil ki :) aynısını yapacak hali yok. Ben bir araca çarptıysam ve sahibi orda yoksa numaramı bırakırım, kişi bana geri dönüş yaptığında yanına gider tutanağını tutar sen yoluma ben yoluma derim.Para isterse işine bak der yüzüne kapatırım.

Para vereceksem trafik poliçesini niye yapıyoruz ? Kimseden para da istemem, aracıma zarar verdiyse gelsin trafik poliçesiyle benim hasarımı karşılasın. Makul olan istek bu

• quote:

quote:

Yanlış anlamayın ama bu kadar şikayetçiyseniz evi alırken neye bakıp ta aldınız onu anlamadım ben sonuçta küçük bir rakamlara alınacak bir ev almamışsınız belli ki kaldı ki bu ülkede ekmek alırken bile sağına soluna bakıyor insanlar.Onca para verdikten sonra şikayet etmek çok manidar oluyor açıkcası.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.