Şimdi Ara

lap top baslarken F1 e basmamı istiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar başlarken F1 e basmamı istiyor format atmama rağmen bişey değişmedi biostan harddiski tarattım fakat sorun gözükmüyor pc de ne gibi problem olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

• neden hemen format atıyorsunuz pc lere anlamıyorum.

birazdaha tatmin edici bilgi alalım.

bu uyarı pc yi açtğında hangi aşamada çıkıyor

yada

f1 e basıp mı açmanı istiyor

yada

f1 e basmayı denedinmi ve bastıysan ne oluyor.
  • bilgisayar başlattığımda ilk aşamada dataların tehlihede olduğunu söyleyen bir uyarı veriyor ve F1 e basmamı istiyor F1 e bastığımda ise bilgisayar açılıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: uavuz

bilgisayar başlattığımda ilk aşamada dataların tehlihede olduğunu söyleyen bir uyarı veriyor ve F1 e basmamı istiyor F1 e bastığımda ise bilgisayar açılıyor..

şuan araştırıyorum. ve bir soru daha. f1 e basmadığında açılmıyormu pc öyle bekliyormu _?
  • Büyük ihtimalle BIOS pili ile ilgili bir sorun var ve her açılışta BIOS ayarlarını load setup defaults yapmak için senden bunu istiyor diye düşünüyorum. Ekranı iyi oku bakalım böyle bir uyarı var mı?n Eğer varsa götür servise pili değiştirsinler.
  • yada C: DRIVE ERROR hatası veriyormu _ ? f1 e basın mesajının önünde bu mesaj yazıyormu __?
  • Adam F1 e basınca açılıyo demiş.

bencede bios pili bitmiş olabilir.
  • Boşuna uğraşıyoruz, adamın ilk mesajı bu, büyük ihtimalle bakmayacaktır. Ama dediğim gibi sorun bence pilden abicim. Bari girse de konuya öğrensek durumu. Merak ettim şimdi.
  • F1 e basmadığımda bilgisayar bekliyor
    bilgisayarı yaklasık 10 ay önce aldım bu sürede bios pilinin bitmesi mümkün mü
  • F1 yazınısının yanıda ve altında, üstünde "Load Setup Defaults" şeklinde bir yazı görüyor musun?
  • hayır
  • Tam olarak neler yazıyor F1 yazısının yanında not alarak buraya aktarman mümkün mü? Anlaşıldığı kadarı ile pil ile ilgili bir sorun yok.
  • suan mumkun değil ama daha sonra buraya yazabilirim pc simdi yanımda değil
    pekı genel olarak ne gibi sorun olabilir bir fikrin varmı
  • Bu hata cok seyden kaynaklanabilir arkadaşlarında dediği gibi pil bitmesi,klavye çalışmaması,cpu fan hızının yavaş olması vs... yanında başka bir uyarı mesajı alıyorsanız onuda yazın daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • ben anlamadım bu işi. hdd otomatik boot etmiyor olabilir . f1 yönlediriyor olabilir.

ama bilemiyorum genede
  • SMART: Failure predicted on hard disk 0: ST 98823AS -(S1)
    WARNİNG: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive.A failure may be imminent
    Press F1 to continue

PC açıldığında bu yazı cıkıyor...
  • ALINTIDIR

quote:

SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) : Diskinin ömrünü tamamlamak üzere olduğunu ve acilen değiştirip bilgilerinin yedeğini alman gerektiğini bildiriyor.

Biosta SMART özelliği açıkmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 3 Ağustos 2007; 23:21:39 >
  • DEVAMI...

quote:

- dostum disk yeni sayılır.uydudan download olayları yapıyorum.birde norton system works 2004 yükledikten sonra oldu baglantısı olabilirmi.teşekkürler

- Norton systemworks kadar sistemi yavaslatan bir şey görmedim üstelik onun kendi disk birleştirme utilitysi var ve birkaç yerde tavsiye edilmediğini okumustum

- Norton System Works original CD'niz varsa ve kurulum yapmadan CD'den çalıştırırsanız işe yarıyor. Kurulum yaparsanız kendine ait dosyalarla ve arka planda çalışan sistemi ağırlaştıran programlarıyla kaş yapayım derken göz çıkartıyor.

Re: Biohazard

Senin yapacağın en doğru iş maxtor.com'a girip diskine özel (S-ATA / P-ATA) diagnostic/test programını indirip diskini test etmek olacaktır.

Dilerim faydası dokunur. Bence sana sevis yolu göründü... İnşallah halledebilirsin arkadaş.

• Evet smart hatası. senin hdd gidici hdd de ne var ne yok yedekle hdd gidici hata vermeye başlamış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: andac___707

ben anlamadım bu işi. hdd otomatik boot etmiyor olabilir . f1 yönlediriyor olabilir.

ama bilemiyorum genede

Aynen sorunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum..

Arkadaşımın 2 tane hdd si takılıydı pc de birini çıkardık windows kurulu hdd dururken bi uyarıyla açılıyordu f1 e basınca devam ediyordu...

Aynı sorundur dicem ama laptopla nasıl bi sorunu war anlayamadım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.