Şimdi Ara

Laptobu , Masaüstüne çevirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Orijinalden alıntı: llTheWorlKingll

quote:

Ne pes etmez adamsın be kardeşim. Yettin artık. Hangi meslek lisesinde saf suyun iletimini ölçecek alet var da konuşuyosun? Al sana en basitinden her internete bağlanan insanın ulaşabileceği kaynak olan wikipedia dan alıntı yapayım.https://tr.wikipedia.org/wiki/Su . Bu linke tıklıyorsun Elektriksel iletkenlik kısmına geliyorsun dikkatlice okuyorsun. "Saf" su içinde, hassas ölçüm cihazları, 0.055 µS gibi çok zayıf bir elektriksel iletkenlik değeri saptayabilirler. Bu kısma ayrıca dikkat ediyosun. Ondan sonra gelip özür diliyosun.

İşte o az ileten elektrik pc parçalarını yakmaz korkma kendin diyon bak çok az ordada öyle yazıyo benim indadım inat nabacan ?

Aldığın suyun tam saflıkta olduğu ne malum o videolarda gordugun sey özel.bi yağ. Şimdi millete hakaret etmeyi bırak ve git

Kendinle karıştırma ben senin gibi yarım akıllı degilim yarı saf su alacak şimdi sen ikile hadi abim sütünü içmeye git sen hem ordaki ya ne yagı ? Gresmi,ayçiçekmi,zeytin yagımı söyle bana bi o renkte bi yag varsa banada yolla sana parasını havale yapıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• SST KAVGA YOK BEYLER

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.amazon.com/Durvet-1111202-Mineral-Oil-Livestock/dp/B000HHLUE6

Bu yağ şefaf. Şimdi senin için çevirmenlik yapayım. Linke tıklıyorsun aşağılara iniyorsun. Customer Questions & Answers yazan bi yer var kocaman zaten. İşte o kısım da alacak olan kişilerin en sık sorduğu soruların cevabı yazar. hemen ilk soru cevap da şu
    What color is the oil? Is it completely clear or is there a cloudiness? Asking for a craft project. Bu sorunun türkçesi yaklaşık olarak şu Yağ ne renk? tamamen şeffaf mı yoksa bi bulanıklık var mı? Son kısmı bizi ilgilendirmiyor. Cevapları inceleyince şeffaf olduğunu görürsün. daha sonraki soruda zaten soğutma için bunun kullanıldığı yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bollizard

Anlamıyor ki arkadaş

Ben anlamam siz anlayın ulan varya zamanım olsa yapar gösteririm sizide içine sokar elektrik çarpıyomu diye bakardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahsinS68 -- 10 Eylül 2015; 23:08:05 >
  • Bana geçmişin yagdan bahsediyon lan o videodaki saf su abim yorumları iyi oku bak adam yazmış oraya saf su diye şimdi paşa paşa ikileyin boşa dil döktünüz yag mışda elektrik iletirmişte onlar bahane. Simdi cahil laf anlamayan kimmiş ?
    Cevap: Gktupc diye bi bilgisiz yanıda burnunu her klozete sokan Bollizard isimli şahıs şimdi ikileyin siz hadi.

• quote:

Bana geçmişin yagdan bahsediyon lan o videodaki saf su abim yorumları iyi oku bak adam yazmış oraya saf su diye şimdi paşa paşa ikileyin boşa dil döktünüz yag mışda elektrik iletirmişte onlar bahane. Simdi cahil laf anlamayan kimmiş ?
    Cevap: Gktupc diye bi bilgisiz yanıda burnunu her klozete sokan Bollizard isimli şahıs şimdi ikileyin siz hadi.

Kaynak da attık daha ne istiyorsun? Ben kendi deneyimimi ve bilgimi basit bu YouTube yorumuna mi degisicem? Oraya yorum girerim.o su çeşme suyu diye bi anda çeşme suyu da elektrik iletmez korozyon yapmaz olur. Hayatında meslek lisesinde elektrik okumak ve sanayide çalışmak dışında bi başarısı olmayan. Kendini gelistirmeme konusunda çığır açmış. İnsanlara yanlış bilgileri empoze etmeye çalışan birisin başka. Eğer onun saf su olduğuna inaniyorsan devam et. Ama insanlara o saf su diyip sonra seni uyarip bunu sana kanitlayanlara cahil diyip hakaret etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonuç ne hocam

• Tartışma çok büyümüş ancak benim fikrim de saf suyun elektriği ilettiği yönünde.O videolarda gördüğünüz sıvı öncelikle su değil.Her gördüğünüz şeffaf sıvıyı su sanmayınız.Ayrıca bu videolar daha çok şov amaçlı.Günlük kullanımda kullanışlı olmayacaktır.Yanlış hatırlamıyorsam koyduğumuz sıvının hava ile teması bile zamanla elektrik iletkenliği kazanmasını sağlıyor.Tabi bu iletkenlik çok az olacaktır.Parçalara bir zararı olur mu bilmiyorum.Sonuçta maddenin elektriği iletmesi iyonlar sayesinde oluyor.
    Zaten bu yöntem gerçekten kullanışlı olsaydı hava,sıvı veya gaz soğutma yerine kullanılırdı arkadaşlar.Bu yüzden iletir mi iletmez mi sorunu kenara bırakıp mantıklı mı sorusuna gelirsek hayır değil.Uğraştığınıza değmeyecek.Bu yüzden kuvvetli bir hava soğutma çözümüyle devam etmek daha iyi olacaktır bizler için.

Konu sahibi arkadaş ısınan parçayı tespit edip onun için özel bir çalışma yaparsa daha temiz bir sonuç çıkar ortaya.Zaten laptoplar hafif ve ince olsun diye soğutmaları ona göre yapılıyor.Sizin ekstra yapacağınız her işlem çok büyük bir artı olarak dönecektir.

• Saf su elektriği iletir. Normal su kadar olmasa da. Eğer hiç iletmeseydi santrallerde trafolari soğutmak için yağ yerine daha ucuz olan saf su kullanılırdı.

• ayanuzayy A kullanıcısına yanıt
    akvaryum yapıcaksan mineral yağ kullanacaksın
  • işlemci ve ekran fanının termal macununu yenile. birde fan masaüstünde dururken ekran çipsetine tam temas etmiyor olabilir.
  • Herseyden once birine hakaret etmek hele hele tanimadan yuz yuze gormeden bunu yapmak imsanin kendisini asagilamasindan baska birsey değildir. Siz karsinizdakine ne kadar saygılı ve sevgili yaklasirsaniz muhatap olduklariniz da size ayni olcude saygı ve sevgi dolu yaklasir. Akliniza en bulasici hastalığı getirin sonra morali bozuk bir yakinizin karsina gecip neseli ve moral verici konulardan bahsedin. Bakin bakalım hangisi daha bulasici gozlemleyin. (Buraya kadar anlayana)

Isin bilimsel boyutunda bilgim ve tecrubelerim dahilinde yardimci olmaya calisayim. Saf su diye tabir edilen sivi dis ortamdan yalitilmis ( atmosferde dahil) olarak depolanirsa saf su olarak kalmaya devam eder. Ancak anlasilacak dille belirtmek gerekirse kapagini actiginiz an itibariyle saf su degildir. Ilk etapta atmosferdeki gazlar (co2, O2 vb gazlar) siviya nufus etmeye baslar. O andan itibaren iletkenligi artmaktadir. Bu sivi ile sogutulmasi planlanan birgisayar donanimi ile akü bir tutulmamalidir. Teknoloji ve kullanilan bilesenler tamamiyle birbirinden farklidir. Eger kalkip anakart ve bilesenleri ince bir su gecirmez zar tabakasiyla sudan yalitmayacaksaniz kisa sürede oksitlenme başlayacak ve arizalar meydana gelecektir.
    Akvaryumlarda kullanılan bilgisayar donanimlari mineral yag - bebek yagi ile sogutulmaktadirlar. O sistemleride test etmiş olmanin verdigi kesinlikle söyleyebilirim ki yag bir ay gibi kisa suredr saydamligini yitiriyor. Bu yuzden bu yonde bir modifikasyonu onermiyorum.
    Iyi calismalar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bollizard

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Hocam sogutma istiyosanız bi akvaryum gibi bişi alın hani anakartınız sıgacak kadar içine saf suyu doldurun saf su elektrigi iletmez biliyosunuzdur ben sanayide çalışıyorum hani nerden biliyosunuz die sorarsanız. Yani güzel bir sogutma olur anlaycagınız tabi seçim sizin bi ayrı havası olur içinede az uv boya damlatın mavi neon alın bide çok şık ve şekil olur hemde sıvı sogutmalı olur :)
    NOT: Sadece Öneri Seçim Sizin...

Yanlış bilgi verme insanlara.

Yanlış ne anlat bakim bana adamı sinirlendirme biliyozda konuşuyoz ben yıllardır elektrikciyim ve arabaların aküsündede kullanılıyor elektrigi iletse o akü ne hake gelir biliyonmu hatta bir kardeşimiz yapmış al bak bilgisizce konuşma

https://youtu.be/DxHSgC7SUTE

akulerin içindeki saf su elektrolikit madde akü ye zarar vermesin ömrü uzasin diye eklenir. Daha sonra su buharlaştığı için ekleme yapılır.

Pekala artistlige devam ediyon elektrigi iletirmi ? -iletmez iletseydi zaten +- olayı olmazdı yani anlattıgım şekilde yapılabilir bu şekilde bir sistem sogutulur yani yanlış bilgi vermiyorum bir daha ukelalık yapmadan önce düşün olurmu dogrumu yanlışmı diye.

Saf su elektriği az da olsa iletir. Ayrıca parçalara da korozyon yapar o videolarda izledigin gordugun sıvılar özel sıvılar.

Usta laf anlatmaya calisma. İnternetten gormus gelmis konusuyor saf su elektrigi iletmez diye. Bunlarda elektrikciyim diye dolasiyor.

diline sağlık ! ortalık internet aliminden grçilmiyor yahu :):)

• quote:

Orijinalden alıntı: swordmaster

Herseyden once birine hakaret etmek hele hele tanimadan yuz yuze gormeden bunu yapmak imsanin kendisini asagilamasindan baska birsey değildir. Siz karsinizdakine ne kadar saygılı ve sevgili yaklasirsaniz muhatap olduklariniz da size ayni olcude saygı ve sevgi dolu yaklasir. Akliniza en bulasici hastalığı getirin sonra morali bozuk bir yakinizin karsina gecip neseli ve moral verici konulardan bahsedin. Bakin bakalım hangisi daha bulasici gozlemleyin. (Buraya kadar anlayana)

Isin bilimsel boyutunda bilgim ve tecrubelerim dahilinde yardimci olmaya calisayim. Saf su diye tabir edilen sivi dis ortamdan yalitilmis ( atmosferde dahil) olarak depolanirsa saf su olarak kalmaya devam eder. Ancak anlasilacak dille belirtmek gerekirse kapagini actiginiz an itibariyle saf su degildir. Ilk etapta atmosferdeki gazlar (co2, O2 vb gazlar) siviya nufus etmeye baslar. O andan itibaren iletkenligi artmaktadir. Bu sivi ile sogutulmasi planlanan birgisayar donanimi ile akü bir tutulmamalidir. Teknoloji ve kullanilan bilesenler tamamiyle birbirinden farklidir. Eger kalkip anakart ve bilesenleri ince bir su gecirmez zar tabakasiyla sudan yalitmayacaksaniz kisa sürede oksitlenme başlayacak ve arizalar meydana gelecektir.
    Akvaryumlarda kullanılan bilgisayar donanimlari mineral yag - bebek yagi ile sogutulmaktadirlar. O sistemleride test etmiş olmanin verdigi kesinlikle söyleyebilirim ki yag bir ay gibi kisa suredr saydamligini yitiriyor. Bu yuzden bu yonde bir modifikasyonu onermiyorum.
    Iyi calismalar dilerim.

Hocam çok geldiniz açıkcası. Arkadaşla uzun süre tartıştık hakaretlerine dayanaöayıp şikayet ettim en sonunda tabi en son bende kendimi tutamadım. Bilgileriniz için sağolun.

• Alimin bir sözü Lali Mercan İncidir.
    Cahilin bir sözü günde Bin can incitir.

Ne zaman illa her şeyi ben bilirim edasından kurtulacağız bilmemki.

Saf su denen illet ile bu bilgisayar kısa süre çalışırmış bak usta söyledi.
    diğer sıvılarda özel bir sıvı imiş, bulursan yap bizede göster kardeş.

Konu laptobum ısınıyor çözüm demiş siz nerelere girmişsiniz.
    Anakartın altına 3-4 fanlı sağlam bi soğutucu al bak keyfine kardeş :)
  • bu şekilde tabiki de çalışır sonuçta laptopun kasası sadece taşıma işine yarıyor birde ekranı kaldırıyor parçaları koruyor

Asıl mesele şu sen fark etmiceksin ama kuzey köprün güney köprün ekran kartının çevresi zamanla ısınmadan dolayı hassaslaşıcak ve büyük ihtimal hata vericek transistörler.

kapalı kutudayken fan havayı dışarı atabiliyor dışarıya ama şuan senin tüm parçaların açıkta ve direk tozla temas ediyor. anakartta biriken toz ısıyla birleşince yanar ve ısıyı arttırır.

ne gerek vardı ki çıkartmaya anakartı ?

Edit: Sürekli ısınıp kapanır söylediğim nedenden dolayı. PS3 bile kapalı kutuda fanla geliyor nedeni tamamen bu " Sıcak havayı tahliye etmek"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolBüfesi -- 6 Aralık 2015; 11:52:15 >
  • Adam ne sormuş siz neyin kavgasını yapıyorsunuz ya ne alemsiniz
  • Beyler sakin olun kavga konusuna dönmüş buralar.

1. Saf su korozyon olarak en başta zarar zaten ayrıca hadi diyelim akvaryumun içine saf suyu doldurduk sonra da anakartı içine koyduk ve çalışıyor. Tozdan etkilenip o yine saf olmayan su olacak.

2. Açıkta kalırsa statik elektirikden etkilenecek. O kasaların kullanımının bir amacı da tozdan daha az zarar görmesini sağlamak.

3. Isınma için kasası onun için havayı bir yolda ilerletiyordu. Normal ince bir masaüstü pc kasası alıp onu fanlarla destekleyebilirsin. Ve ya bir şekilde ona özel kasa tasarlayıp soğutucularla destekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhoryWarrior -- 8 Aralık 2015; 3:16:35 >
  • Abi şu saf su elektriği iletir diyenleri hala anlayamıyorum....

ALIN KAYNAK HEMDE VİKİPEDİ :https://tr.wikipedia.org/wiki/Saf_su YAZIYI OKUYUN GÖRÜRSÜNÜZ .....

Şimdi buradan kaybolun ve elektrikçi arkadaşı rahat bırakın....

Not: SON CÜMLEDE SAF SU İLETKEN DEĞİLDİR YAZIYOR :)
  • Korozyon olayını ne yapacaksın güzel kardeşim? Telefonunu saf suyun içine sok çıkar bakalım bir hafta sonra içindeki parçalar eline dökülünce anlarsın. Bu iş bu kadar kolay ve kullanışlı olsaydı bir çok firma bu yöntemi kullanırdı. Senin ve benim yazdığım yazılardan önce bir çok bilgi sahibi insan kaynak ve örnekler göstererek olayın izahını yapmışken bu inadın sebebi nedir? Adamlar zaten saf suyun elektriği iletmesi konusunda ısrar etmiyor; Saf su elektriği ilk zamanlar iletmese bile zamanla iletkenlik kazanır diyorlar bunun neresi anlaşılmıyor? Velev ki iletkenlik kazanmadı, parçalara korozyondan dolayı zarar gelir makine elinde kalır demişler güzel güzel. Bunların anlaşılamayan kısmı nedir bir izahını yap hele?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.