Şimdi Ara

Laptop 2. Ekran uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop bilgisayar kullanıyorum. Oyunlar için falan bayadır 2. ekran kullanmaktayım(çok kaliteli bir şey değil 60hz) bayadır kullanıyordum sorun yoktu fakat son zamanlarda yansıtma seçeneklerinde ''yinele'' seçiliyken oyuna giriyorum, oyun açıldığında farklı hatalar olmaya başlıyor.

1.üst kısımda gelip giden siyahlık oluyor ve ekranın çeyrek kısmını kapsıyor.

2.alttan yukarı bir siyah katman çıkıyor ve kendini tekrarlıyor.

3.titreşimli bir ekran oluyor.

bu hatalar sadece 2.ekranda oluyor. alt+tab atınca masaüstüne falan geçince hiçbir sorun olmuyor. Her oyunda da yapmıyor şuan lol oynuyoruz orada yapıyor.

Fakat yansıtma seçeneğinden sadece 2. ekran seçerek oyuna girersem hiçbir sıkıntı olmuyor.

Bu sorunun sebebini bilen var mı?

• Laptop ekranının yenileme hızı 60,046, 2.ekranın ise 59,790. Acaba sorun bu ikisinin aynı yenileme hızında olmaması mı ?

• Ara kabloyu değiştirmeyi dene.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Belli oyunlarda ara sıra bazen alt tab atınca oluyor. Çok garip anlayamadım sorunu.

• Alt+tab yapınca ekran kartı zorlanıyordur. Kabloda veri aktarımı sınır değerdeyse monitöre yansır. Çok düşük bir olasılık ekran kartı ve işlemci temizliği şart da olabilir. Kaliteli bir kabloyla ile deneme yap.

Hocam ilginiz ve öneriniz için teşekkür ediyorum.league of legends ve Don't Starve Together oyunlarında yapıyordu. ''yinele'' olarak girince yapıyordu, ''sadece ikinci ekran'' seçince yapmıyordu. Geçen gün League of legends oyununa girerken ''yinele'' olarak kalmış yine yaptı laptoptan kabloyu çıkardım tekrar taktım düzeldi.

• RazorEmmi kullanıcısına yanıt

Rica ederim Hocam estağfurullah.

Aradan 1 ay geçmiş yeni hatırladım konuyu.

Yalnız çok ilginç ben nasıl bahsetmemişim, elbette Duplicate(Yinele) ve Extend(Uzat) seçenekleri sisteme yük bindiriyor her iki monitöre de sinyal gittiği için... Ve ekran kartın sınırda çalışıyorsa kasabilir. Sorunun özünde bu var.

Evet hocam sanırım başlangıçta yük biniyor bu dediğim oyunlarda. Aslında daha ağır gereksinimli oyunlara girişte olmuyor bunlarda oluyor garip bir sistemleri var demekki.

Detaylı bilgiler için ayrıca teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.