İlk kez laptobu temizlemiştim.Temizlemeden önce hiçbir sorun yoktu.İlla bir şeylerin ters gitmesi gerekiyordu zaten :) Herneyse temizledikden sonra;
Broadcom UNDI PXE-2.1 v12.2.0 Copyright (C) 2000-2009 Broadcom Corporation Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation All rights reserved. PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM. No bootable device -- İnsert boot disk and press and key
Bu hatayı almaya başladım.Kapatıp tekrar açtığımda açılıyordu.Arada böyle hata veriyodu fakat laptopdan oyunlara girence özellikle fps oyunlarında (cs v.b.) oyunun ortasında 3 4 saniyelik donmalar oluyordu. 2 3 hafta böyle kullandım.Tabi arada yine bu hatayı veriyordu.Kapatıp tekrar açtığımda açılıyordu ama eskisinden baya yavaş bir şekilde.Şu an hiç açamıyorum.Sürekli bu hatayı veriyor.
Laptobu temizlemeden önce netten aynı modelin temizleme videosunu 4 5 kere baştan sona izlemiştim.Aynı şekilde hiç bi şeye zarar vermeden temizleyip, macunlarını yeniledim ve sorunsuz toplamıştım.
Büyük ihtimal harddisk de sorun var fakat nette bir kişide bu hatayı almış.Yeni harddisk aldığında tekrardan aynı hatayı almaya başlamış.Bu yüzden gidip yeni harddisk alıp parayı ziyan etmemek istiyorum.Başka bi sorunun olduğundan şüpheleniyorum.Sizlerden yardımızı bekliyorum.
Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden sonsuz teşekkürler.
ElyAresE
kullanıcısına yanıt
wireless kartına bağlı iki kablo var onları kontrol edermisin? birde hdd bağlantılarını ? neleri söktün onlarıda yazarsan vidalamadığın yada takmadığın bir kablo olabilir yada gevşek kalmış. birde biostan boot ayarlarına filan bakarmısın?
quote:
Orijinalden alıntı: onemli13
wireless kartına bağlı iki kablo var onları kontrol edermisin? birde hdd bağlantılarını ? neleri söktün onlarıda yazarsan vidalamadığın yada takmadığın bir kablo olabilir yada gevşek kalmış. birde biostan boot ayarlarına filan bakarmısın?
Wireless kartındaki iki kablo düzgün takılı.Açıldığı zaman wirelessde sorun yoktu.Hdd bağlantılarını 2 kez kontrol ettim büyük olan tam oturuyor ama küçük olan biraz kısa kalıyor fakat sökmeden öncede böyleydi sanırım.Laptobun ramleri hariç her şeyini söktüm.Dediğim gibi aynı model laptobun sökme videosunu 4 5 kere izledim ve farklı modelleride araştırmıştım.Vidaları sökerken kağıt üzerine her kısmın vida yerlerini çizdim ve vidaları üzerine koymuştum.Söktüğüm vidaları aynen geri takdım.Bu hatayı aldıkdan sonra yaşadığım bi sorun daha var.Laptop açılırken ilk gelen ekranda bazen donuyor.Düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum.Şu an biosa bakamıyorum.Boot ST(rakamlar) yazılı bi seçenek vardı.Bu harddisk mi tam bilemiyorum.DVD-R, ST, Network, ve 3 tane USB li bir şey yazıyordu.Açamadığım için bakamıyorum ama hatırladıklarıma göre bunlar yazıyordu sırasıyla.
daha fazla zarar vermeden Servisine götür
quote:
Orijinalden alıntı: a1kalite34
daha fazla zarar vermeden Servisine götür
Malesef garantisi bitti.Sorunun tam olarak ne olduğunu bilebilsem yenisi temin edeceğim zaten.
ElyAresE
kullanıcısına yanıt
Anlamdınmı hala sorun sensin Çalışan cihazı bozmuşsun
quote:
Anlamdınmı hala sorun sensin Çalışan cihazı bozmuşsun
Çok çok sağol.Bende diyorum kim bozmuş bunu Düzgünce yardım istedim.Zaten harddisk 6-7 senelik eski yani.Pc ile gelen harddisk bazı nedenler dolayı bozulmuştu.İdarelik 2.el 100gb dandik bi hdd takmıştım.
Böyle gereksiz yorum yapcağınıza hiç yapmayın gerçekten.
Yaptıkların ortada Gereksiz işler yapmak senin uzmanlık alanın benim değil..
Cihazı açıp kaparken bile cihazı bozan biri onarım için akıl istediğinde servise götür demekten daha akılcı bir öneri ne olabilir.
Yaptıkların ortada gereksiz işler yapmak senin uzmanlık alanın benim değil.
Cihazın içini açarken bozan biri onarım için akıl istediğinde servise götür demekten daha akılcı ne olabilir.
Yaptıkların ortada gereksiz işler yapmak senin uzmanlık alanın benim değil.
Cihazın içini açarken bozan birine servise götür demekten daha akılcı ne olabilir.
quote:
Yaptıkların ortada Gereksiz işler yapmak senin uzmanlık alanın benim değil..
Cihazı açıp kaparken bile cihazı bozan biri onarım için akıl istediğinde servise götür demekten daha akılcı bir öneri ne olabilir.
Ben sorunun tam olarak nerde olduğunu soruyorum.Bu konuda uzmansanız buyrun söyleyin şurda şurda sorun var diye.Cihazı tamamen söküp kapatırken cihazı bozan biri olarak sorunun tam olarak nerde olduğunu soruyorum fikriniz yoksa yorum yapmayın lütfen.Harddiskden şüpheleniyorum.Gereksiz bi şey yaptığımı düşünmüyorum.4 sene hiç temizlenmedi laptop.Oyunlarda fazla ısındığı için donmalar oluyordu.Hatta soğutma fanı çalışmıyordu.Tabi temizledikden sonra bu sorun ortadan kalktı.Kısacası harddiski zaten değişterecektim.
Şimdi sorunun ''tam olarak'' nerde olduğu hakkında bi düşünceniz var mı? Yoksa tavsiyeniz için teşekkür ederim.Servise götürmeği hiç akıl edememiştim.
ElyAresE
kullanıcısına yanıt
bence tekrar sök herşeyini acele etmeden tekrar herşeyi tak takmadan öncede bir yere zarar vermişmisin yada eksik bişey yapmışmısın kontrol et olmazsa bir bilgisayarcıya götür
quote:
Orijinalden alıntı: onemli13
4 5 kere izlediğim videoyu tekrar izledim ve laptobun hdd kısmına geldim.Dediğiniz gibi wireless kartına bağlı olan 2 kabloyu ters takmışım.Düzelttim ve format atıyorum şu an.İnşallah düzelir.Anakartın üzerindeki kabloları v.s. çok özenle takıp çıkartmıştım.Wireless kartına fazla dikkat etmemişim.
malesef aynı hatayı bende yaşıyorum en alt kısımda disk okuma hatası diyo muhtemelen darbe almış olabilir çünkü ben donduğu için sinirlenip vurmuştum ve tamamen donmuştu ya bilgisayarcıya gidip 170 tl yi verip yaptırırsın yada harddisk tam oturmamış olabilir onları kontol et bence
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme