Şimdi Ara

Laptop Açılmadan Kapanıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • teşekkürler dostum. artık bir teknik servis yolu göründü galiba :(
  • lasker-i kullanıcısına yanıt
    ilkinde tatlı tatlı sıkmıştı yine aynı sorun devam etti..

inşallah anakarta bir zarar vermemişizdir.
  • Hocam bugüne kadar çok fazla masaüstü-laptop işlemci macunu yenileme,fan temizliği vs yaptım ama böyle bir durum hiç başıma gelmemişti.

Temizlik esnasında,sökme ve takma esnasında çok titiz davrandım.Tüm kablolar,fişler kontrol edildi.

1 hafta önce laptopun fanı komple değiştirmiştik.Yani sıfır fan takmıştık. Şekil olarak aynı fan.ancak eskisi 0,5 A yenisi 0,48 A yazıyordu fanın üzerinde.

Acaba bu mu sıkıntı çıkarttı.?

Eski fan ile yeni fan arasında 1 volt veya 0,2 amper fark olması sorun teşkil eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

Hocam bugüne kadar çok fazla masaüstü-laptop işlemci macunu yenileme,fan temizliği vs yaptım ama böyle bir durum hiç başıma gelmemişti.

Temizlik esnasında,sökme ve takma esnasında çok titiz davrandım.Tüm kablolar,fişler kontrol edildi.

1 hafta önce laptopun fanı komple değiştirmiştik.Yani sıfır fan takmıştık. Şekil olarak aynı fan.ancak eskisi 0,5 A yenisi 0,48 A yazıyordu fanın üzerinde.

Eski fan ile yeni fan arasında 1 volt veya 0,2 amper fark olması sorun teşkil eder mi?

olabilir bilgisayar dünyasında herşey olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

Hocam bugüne kadar çok fazla masaüstü-laptop işlemci macunu yenileme,fan temizliği vs yaptım ama böyle bir durum hiç başıma gelmemişti.

olabilir bilgisayar dünyasında herşey olabiliyor.

• büyük ihtimal bilgisayarın icini acarken anakartta catlak olusmustur lehimlenmesi lazım
  • Sorun bataryadada olabilir elektirik ve batarya baglı ise bataryadan kaynankalanan problem olabilir yada psu da
  • Eternalsilence55 kullanıcısına yanıt
    problem ondan değilmiş hocam.yardım için saol
  • biraz daha yaklaşmışsın hocam :)

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkürler. Dün teknik servise vermiştim bugün aradılar ve sorun giderilmiş.

Ben termal macun sürme işleminden sonra soğutucuları biraz fazlaca sıkmışım ve anakart baskı altında kaldığından bilgisayar birtürlü açılamamış.

Tekrardan macunlama işlemi,temizlik,tüm kablo fiş kontrolü,format vs derken 75 tl'ye patladı. Neyseki anakartı falan yakmadık çok şükür.

Bugüne kadar birçok masaüstü,laptop macun yenileme,fan temizliği yaptım ama ilk kez başıma böyle bişey geldi..

EEE laptop casper olunca herşeyin bir ilkini yaşarsınız :)

herkese teşekkürler.
  • Konuyu hortlatmak istiyorum izninizle. 6 ay öncesinde Asus X55A model laptopumun anakartı sıvı teması yüzünden yandı. Geçen ay parayı denkleştirip Aliexpress üzerinden bir anakart aldım. Gönderilen anakart asus x55vd modelin anakartı. X55a ile çok küçük farkları var. Tasarım olarak %85 aynı. Dün elime ulaştı, bugün denemek istedim. Çok vaktim olmadığı için kartı kasaya monte etmeden dışarıda çalıştırdım. İşlemcisini taktım, ram, ssd, fan hepsini taktım. Batarya boş olduğu için şarj aleti ile anakarta elektrik verdim. Güç düğmesini de bağlayıp çalıştırdım. İlk açılışta 40 saniye kadar tepki vermedi. Sonrasında tam devir işlemci fanı çalışmaya başladı. 2 adet ışık yandı üzerinde kartın. (numlock ve batarya ışığı) ekrana hiçbir görüntü gelmedi. Sonra düğmeye basılı tutarak shutdown yaptım. Biraz bekledim. Düğmeye yeniden bastım. Bu sefer direkt fan çalışmaya başladı. Yaklaşık 4 ya da 5 saniye sonra kapandı. Yine düğmeye bastım, yine aynısı. Sonra şunu farkettim. Alt taraftaki 2 tane ışık yine yanıyor 4 5 saniyelik süreçte. Tam kapanmadan önce bir ışık daha yanıp kapanıyor. Yanan ışık işlem ışığı. Yani normalde bilgisayar çalışırken yanıp sönen bildiğimiz çalışma ışığı. Tam o yandığında tak diye gidiyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bir yandan üniversite sınavına hazırlanıyorum, anakartı da zorla paramı denkleştirip aldım. Kartın bozuk olduğunu sanmıyorum. Lütfen bilginiz ya da tahminleriniz varsa iletin. Verdiğiniz tüm önerileri sınavdan sonra deneyeceğim. (28 haziran günü)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.