Şimdi Ara

Laptop Açılmadan Kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce işlemci ve ekran kartı macunlarını yeniledim.

Eski macunu yumuşak bir peçete ile temizledim ve yenisini hem GPU'ya hem de CPU'ya nohut tanesi kadar sürdüm.

Soğutucu fanı ve bakır düzeneği güzelce yerleştirdim.

Şuan laptopu açmaya çalıştığımda açılır gibi oluyor ve 5 saniye sonra kapanıyor.Ekrana herhangi bir görüntü gelmeden.

Ve bu kısır döngü devam ediyor.

Neden böyle birşey olmuş olabilir arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

Az önce işlemci ve ekran kartı macunlarını yeniledim.

Eski macunu yumuşak bir peçete ile temizledim ve yenisini hem GPU'ya hem de CPU'ya nohut tanesi kadar sürdüm.

Şuan laptopu açmaya çalıştığımda açılır gibi oluyor ve 5 saniye sonra kapanıyor.Ekrana herhangi bir görüntü gelmeden.

işlemcinin üzerindeki fan sağlammı? tam takıldımı
    eğer sağlam değilse fan çalışmadığı anakart gücü (parçalar tam takılmadıysa) kesiyor olabilir.
  • temizlerken peçete parçası filan kalmış olabilir mi, tekrardan aç da bi bak istersen. yada yerine takarken başka parçaları filan da oynatmış olabilirsin. parçaları tekrardan güzelce yerleştirmeyi dene derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escorion

quote:

Az önce işlemci ve ekran kartı macunlarını yeniledim.

işlemcinin üzerindeki fan sağlammı? tam takıldımı
    eğer sağlam değilse fan çalışmadığı anakart gücü (parçalar tam takılmadıysa) kesiyor olabilir.

Hocam fan sağlam..power dügmesine bastıgımda direk üflüyor ve ekrana hiçbirşey gelmeden 5 saniye sonra kapanıyor ve tekrar açmaya çalışıyor ve tekrar kapanıyor.bu böyle devam ediyor..ekrana hiçbir görüntü gelmiyor..

Macun yenileme öncesinde sorunsuz çalışıyordu :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

benzer bir durum ben CPU fanını çıkardığımda da oldu, kilidini açmamıştım sadece fanı sökmüştüm. Makine açılışta BIOS ekranında donuyordu. Önce bir BIOS reset attım, makine açıldı ancak windows açılırken reset attı. Ben de kasayı tekrar açtım. Fanı çıkarmadan üzerine biraz bastırdım. Ramleri ve tüm güç bağlantılarını tekrar elden geçirdim. Sorun kayboldu. İnternette bir arama yaptığımda bozu IDE CD-Rom'lardan BIOS ayarına kadar farklı seçenekler var.

En son işlemci macunu dediğine göre sen de bir işlemciyi kontrol et. yuvasında oynamış mı? Eğer açılışta makine "bip" liyor ise biplerin kodu var. ancak bip sesi gelmiyor ise sorun işlemci veya anakarttır.

Sonrada arızalı IDE sürücü kontrolü yap. Kabloları kontrol et.

hocam en ufak bir bip sesi veya görüntü en ufak bişey gelmiyor..5 saniye aralıklarla açıp kapatıyor devamlı kendini :(

• quote:

Orijinalden alıntı: sno

temizlerken peçete parçası filan kalmış olabilir mi, tekrardan aç da bi bak istersen. yada yerine takarken başka parçaları filan da oynatmış olabilirsin. parçaları tekrardan güzelce yerleştirmeyi dene derim..

Şİmdi tekrardan sökeceğim.acaba termal macunu biraz fazlaca kaçrdım da etrafa mı yayıldı acaba :S
  • şuan durum aynı devam ediyor.ram slotlarını değiştirteceğim.bakalım bir gelişme olacak mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cihazda şase olabilir mesela 5x3 lük 5x5 lik 5x6 lık vidalar var 5x5liğin yerine 5x6 lık taktıysan ana karta değeblir bu sebeple şase olabilir.
  • lasker-i kullanıcısına yanıt
    aslında şase alma ihtimali yüksek olabilir. çünkü daha açılmadan 3 saniye içinde kendini kapatıyor ve devamlı kendi kendine tekrar ediyor.

Çok ilginç bir durum. 3 saat önce çalışan laptop,macun yenilemesi yaptıktan sonra açılmaz oldu.

İşlemciyi güzelce oturttum,çok titiz davrandım ama çözemedim bu olayı.

Bir de bilgisayar 1 hafta hiç kullanılmadı,batarya falan da söküktü. Acaba bios pili kendini tüketmiş olabilir mi ?
  • pc markası nedir? nvdia chipset limi?
  • quote:

aslında şase alma ihtimali yüksek olabilir. çünkü daha açılmadan 3 saniye içinde kendini kapatıyor ve devamlı kendi kendine tekrar ediyor.

Çok ilginç bir durum. 3 saat önce çalışan laptop,macun yenilemesi yaptıktan sonra açılmaz oldu.

Bir de bilgisayar 1 hafta hiç kullanılmadı,batarya falan da söküktü. Acaba bios pili kendini tüketmiş olabilir mi ?

bıos piliyle ilgisi yok bende bugun acer pcmi açtım dağıttım termal macununu yeniledim cihazın içini temizledim işlemcisine kadar söktüm vidaları çok özenli ayırdım daha önce bi arkadasın pcni sökmüştüm temizlemek için vidadan dolayı şase yaptırmıstım o yüzden vida olayı küçük gibi gözüksede büyük olaylara sebep oluyor senin yerinde olsam dağıtır bastan toplarım dikkatli bir sekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

pc markası nedir? nvdia chipset limi?

casper nirvana..evet nvidia chipsetli.. macun sürdüm ve pc açılmıyor ilginç :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lasker-i

quote:

bıos piliyle ilgisi yok bende bugun acer pcmi açtım dağıttım termal macununu yeniledim cihazın içini temizledim işlemcisine kadar söktüm vidaları çok özenli ayırdım daha önce bi arkadasın pcni sökmüştüm temizlemek için vidadan dolayı şase yaptırmıstım o yüzden vida olayı küçük gibi gözüksede büyük olaylara sebep oluyor senin yerinde olsam dağıtır bastan toplarım dikkatli bir sekilde

az önce yine dağıtım tekrar topladım.vidaları sıkı sıkıya sıktım belki soğutucu tam oturmamıştır diye ama hala aynı.

powere basıyorum 5 saniye fan üflüyor sonra aç-kapa yapıyor aynı şekilde.

bu arada bu 5 saniyelik açılmada laptopun hdd,wireless vb hiçbir ışığı yanmıyor altta.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

pc markası nedir? nvdia chipset limi?

casper nirvana..evet nvidia chipsetli.. macun sürdüm ve pc açılmıyor ilginç :)

bendede bir zamanlar nvidia chispet li bir laptop vardı, soğutucu ile arasında plastiğe benzer yumşak bir madde vardı değilmi chipset üzeride? onu kaldırmayacaktınız, chipset üzerine sürdüğünüz termal macunu silin macun sürmeyin chipset e.

ayrıca nvidia chipset lerde sorun oluyor bazen saç kurutma makinesi ile chipseti ısıtmak gerekiyor

örnek bir video

http://www.youtube.com/watch?v=NJlgPbELL0E

soğutucudaki mavi şeyleri görüyormusunuz? ismini tam hatırlamıyom onları kaldırmayın, ayrıca saç kurutma makinesi ile videodaki gibi biraz ısıtın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 16 Eylül 2013; 23:59:31 >

• evet dediğiniz gibi chipset üzerinde siyah plasitiğe benzer bir madde var..ancak ben ona hiç dokunmadım.sadece macun sürdüm ve soğutucu bakırı üstüne yerleştirdim.

aslında bendeki sorun elektiriksel gibi..pc hiç açılmıyor. ekrana en ufak bir görüntü gelmeden kapanıyor ve tekrar ediyor kendine
  • quote:

evet dediğiniz gibi chipset üzerinde siyah plasitiğe benzer bir madde var..ancak ben ona hiç dokunmadım.sadece macun sürdüm ve soğutucu bakırı üstüne yerleştirdim.

aslında bendeki sorun elektiriksel gibi..pc hiç açılmıyor. ekrana en ufak bir görüntü gelmeden kapanıyor ve tekrar ediyor kendine

tmm o maddeyi kaldırmayın siz chipset teki termal macunu silin tamamen, ayrıca üste eklediğim videodaki gibi saç kurutma makinesi ile chispeti üzerinde dolaştırarak ısıtın biraz
  • videoyu izledim..termal macunu komple temizledim..

yalnız videodaki pc açılıyor ama renkler bozuk..diğer laptopumda fön makinesi yöntemini bir çok kez kullandım olumlu sonuç almıştım.

Ama bu sorun çok farklı.Bilgisayar hiç açılmıyor.kendi kendine 5 saniye de bir açılıp kapanıyor :S ekrana hiçbir görüntü vs gelmeden kapanıyor :S
  • bunu tavsiye ettim çünkü 5 yıl boyunca acer aspire 5520 kullanmıştım bu şekil nvidia chispet li, bir keresinde bende termal macun sürmüştüm ve bu şekil olmuştu temizlemiştim tekrar düzelmişti. arada bir bu şekil sorun olduğundada saç kurutma makinesi ile ısıtıyordum bir süre daha idare ediyordu.

video yu sadece ne olduğunu göstermek için koymuştum, reset atan pc videosu bulamadım bu sefer, oda vardı. söylediğim gibi aynı sorunu bir zamanlar bende çok yaşamıştım. nvidia chipset lerde bu sorun çok oluyor ve kaynağını bulan birisini tanımıyorum. anca bu şekil bir süre idare ediyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lasker-i

quote:

az önce yine dağıtım tekrar topladım.vidaları sıkı sıkıya sıktım belki soğutucu tam oturmamıştır diye ama hala aynı.

powere basıyorum 5 saniye fan üflüyor sonra aç-kapa yapıyor aynı şekilde.

bu arada bu 5 saniyelik açılmada laptopun hdd,wireless vb hiçbir ışığı yanmıyor altta.

vidaları cok sıkarsan anakarta zarar verirsin tatlı hafif bir sıkma yapmalısın vidaları takarken

• usta mutlaka yanlış birşey yaptın ki açılmıyor değil mi ?

bu işleri bilmiyorsanız bilene yaptırın . garanti veya bilgisayarcıya götür daha ciddi birşeyler olmadan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.