Şimdi Ara

Laptop Adaptörüne Güç Kablosu Uydurma (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Laptop adaptörünün güç kablosu girişinde +  -  uçları hangileri? Üç adet uç var.Hangi yönleri temsil ediyor bu uçlar.Kendim kablo soyup uçlarına birbirine degmicek şekilde bağlayıp uydurmam gerek.Adaptorun resmini cektim ama yukleyemedim buraya bir turlu.Kablonun takildigi yer normal masaustu pc lerin güç kaynağının kablo yuvasiyla ayni.Temsili resim koyuyorum alta.Şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortadaki topraklama, sağ ve soldaki de güç. Dikkatli bakarsan yanlarında L ve N diye yazar. L faz, N nötr. Kablo girişi bunun takılacağı şekilde mi?

Bu arada niçin kesmekle uğraşıyorsunuz? Power kablosu standart bi ürün, bilgisayar, elektronik dükkanları ve teknomarketlerde bulunur. Max. 15 20 lira ederi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2018; 11:9:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop Adaptörüne Güç Kablosu Uydurma (Yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2018; 11:14:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler.Bulundugum bölgede şuan bu kabloyu temin etme imkanım yok.Evde dolu var yoksa.Eksik olan kablo bu.

Bu kablonun girdiği yere normal düz bir kabloyla elektrik vermem gerek.

Adaptör bu.Buraya takılan kablo mevcut değil.Buradaki uçlara çıplak kabloyla elektrik vermem gerekiyor.Ortada ki topraksa sağdaki ve soldakinden herhangi birine elektrik verebilirim heralde.Sonucta fişide ters düz takınca her türlü elektrik alıyor adaptör öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obscurhomme -- 20 Nisan 2018; 12:43:25 >
  • obscurhomme kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsiniz, yalnız dikkatli olmanız lazım. 220 Volt sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2018; 12:58:29 >
    Bu şekilde olur mu? Ortada ki uca toprak baglamadim.Prizde topraklama yok çünkü.

• obscurhomme kullanıcısına yanıt
    Olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Olur.
    Sonuç başarılı arkadaşlar.Sorunsuz çalıştı.

Burada önemli olan nokta uçlara kablolari takarken birbirlerine temas etmicek şekilde çok dikkatli olunmasi lazım.

Kablo ucunu yaklaşık 8-10 cm soyduktan sonra bir beton civisine sıkıca dolayip kablo ucunu yay gibi yaptiktan sonra yuvadaki uçlara taktım.Sıki ve sağlam oldu.Adaptoru hareket ettirirken uçların çıkmaması ve hareket etmemesi içinde dışında kalan kablolari zıt yönde adaptöre bantladim.İlgilenenlere teşekkürler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.