Merhaba arkadaşlar. Evde 100 Mbps fibernet bağlı. Cep telefonları, tv ve laptop 100 mbps hızı sonuna kadar görüyor. Hiçbir sıkıntı yok bu cihazlarda. Ancak yeni masaüstü pc yaptım. Bu pc de internet hızı çok değişken olarak bazen 15-20 bazen 30-35 bazen 65-70 bazen 90 mpbs civarlarınde geziniyor. Ama genel olarak 30-50 mbps hızları arasında bir bağlantı hızı var. Ve bazen arada bağlantı kopmaları oluyor. Bu kopmalar arka arkaya oluyor sürekli. Bi bağlanıyor bi kopuyor. Hastalıklı gibi sürekli bağlantı gidip gidip geliyor ve internete giremiyorum bu esnada. Ama aynı anda hemen yandaki laptopta hiçbir sorun yok. Laptop 100 mbps hızla internete bağlanıyor. Yazılımsal mı donanımsal mı çözemiyorum. Bir çok şey denedim bir türlü düzelmedi. Anakartım MSI Z790 Tomahawk WIFI. Anakartın wifi modülünde mi sıkıntı var bilmiyorum. Yazılımsal olarak windows üzerinden bir çok kez wifi cihazını komple kaldırdım yeniden yükledim, sıfırladım vs denemediğim şey kalmadı. Başka ne yapabilirim nasıl çözebilirim aklıma birşey gelmiyor. Tavsiyeleriniz varsa yararlanmak isterim. İyi forumlar.
4 slot RAM takınca PC kendinden geçiyor!
Arkadaşlar merhaba. Yeni sistem topladım. 16GBx4 olmak üzere de Ram dizdim sisteme. 2 slot ram kullanırken herhangi bir sıkıntı yok. Sistem olması gerektiği gibi normal çalışıyor. Ama 4 slotuda doldurduğumda pc kendinden geçiyor. Öncelikle sistem başlarken sıvı soğutma sistemininin pompası açılmıyor. Yani pumpfan devreye girmiyor. Pompa çalışmadığı için işlemci anında 100 dereceye ulaşıyor. Bu esnada radyatör fanları %100 dönmeye başlıyor ama sıvı geçişi olmadığı için işlemci soğumuyor tabi. Sistemi açıp kapayınca veya biosa girip pumpfan ayarlarıyla oynayınca bi şekilde pompayı açıyorum ancak bu sefer windows yükleme ekranında mavi ekran hatası vermeye başlıyor. Mavi ekran vermeden geçtik diyelim. Windows açıldıktan sonra kullanım esnasında donma, kilitlenme oluyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Veya browsera girince browser çöküyor sürekli. Bir şekilde pc kullanılamaz hale geliyor anlayacağınız. Ancak 2 slot rami çıkarıp 2 slot ram ile kullanmaya başlayınca bu sorunların hepsi ortadan kalkıyor. Ramleri 2 li kombinasyonlarda farklı farklı denedim. 2 slot kullanıldığı sürece ramlerde herhangi bir sorunlar karşılaşmadım.
Sistem;
i7 14700K
Msi Z790 tomahawk wifi
Patriot viper 16GBx2 6400mhz C32 DDR5 Ram
Cooler Master master liquid 240L V2
Msi 1000w psu
Sorun ne olabilir? Sorun anakartta mı, işlemcide mi? Bi arkadaş Z790 anakartlarda Intel'in DDR5 uyumsuzluğundan kaynaklı 4 slot kullanıldığında sorunlar olduğunu söyledi. Ancak 4 slot takınca sıvı soğutmanın pompasının açılmaması ilgincime gidiyor. Anakartta bir sorun olduğunu düşündürüyor. Ya da işlemcide. Sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese hayırlı forumlar.
14700K bir anda 100 dereceye ulaşıyor! (Kısmen Çözüldü)
Arkadaşlar merhaba. Sıfırdan yeni sistem topladım. Hala ayarlamalarla uğraşıyorum. 14700K işlemciyi masterliquid ML240L V2 ile kullanıyorum. Sistem boştayken 35 derece civarlarında dolanıyor. Cpu-Z programı ile stres testi yaptım. Strest testine başlar başlamaz sıcaklık anında 90 ve hemen 100 dereceye ulaşıyor ve aşağısına inmiyor. 1-2 saniyede oluyor bu. Sonra testi sonlandırınca tekrar 2-3sn içinde 35 dereceye iniyor. Bu bana çok anormal geldi. Daha önce çok sistem denedim bu şekilde ama hiç bu şekilde bir anda 100 dereceye çıkıp bi anda 30 dereceye inen bi işlemci görmedim. Anakartım MSI Z790 Tomahawk wifi ddr5. Bu olay normal mi sizce yoksa bi sıkıntı mı var sistemimde. İşlemci yanacak diye korktum biraz.
Güncelleme: Sıvı soğutucuyu değiştirdim. Deepcool LT720 aldım. Artık stres testine soktuğumda sıcaklık direkt 100 dereceye vurmuyor. Yavaş yavaş yükseliyor. 85-90 civarında kalıyor. Uzun süreli stres testinde 91-92 civarını gördü. Sorun benim cahilliğimde biraz. Uzak kalmışım güncel donanımlara. 14700K gibi üst seviye bir işlemciye Coolermaster ML240L V2 almak baştan hataymış. Bu kadar ısınabileceğini tahmin etmemiştim. Mesela ML240L V2'nin pompası 2100rpm civarında dönerken Deepcool LT720 pompası 3100-3200 civarında dönüyor. Su devirdaimi çok daha güçlü. Üstüne 3 fanlı radyatörde eklenince çok daha etkili bir soğutma oldu. Oyunlarda ise işlemci kullanımı %10-15 lerde gezdiği için oyunlarda herhangi bir ısınma sorunu yaşanmıyor zaten. O yüzden 14700K almayı düşününler kesinlikle 3 fanlı güçlü pompalı bir sıvı soğutma almalı.
Assassin's Creed Origins ISdone.dll Hatası ve Çözümü!
|
Laptop Adaptörüne Güç Kablosu Uydurma (Yardım)
|
|
Alkol, Tütün, Esrar ve diger Uyuşturucu Maddeler Hakkında
|
GTX 1060 - Görüntü Gitti Çizik Çizik oldu !?
cooter
|
Asus M5A99X EVO R2.0 ONBOARD SES KARTI ÇALIŞMIYOR !
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 357
İkinci El Bölümü Mesajları: 136
Konularının görüntülenme sayısı: 14.563 (Bu ay: 406)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 129 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket