Şimdi Ara

Asus M5A99X EVO R2.0 ONBOARD SES KARTI ÇALIŞMIYOR !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Anakartım Asus M5A99X EVO R2. Dün Edimax'ın PCI Ağ kartını taktım bilgisayarıma.Taktıgımda herhangi bir sorun yoktu.Bilgisayarı açtım driverını indirdim ve yükledim.Bilgisayarı yeniden başlattım.Sonra anakartın onboard ses kartı driverı Realtek'in programı açıldı ve hiçbir jak takıp çıkarmamama rağmen "jak takıldı-çıkarıldı" uyarısı vermeye başladı.Sürekli olarak pencere açılıp kapanıyordu.Hiç ara vermeden sonsuz bi döngü içersinde "Jak takıldı-çıkarıldı" uyarısı veren pencere açılıp kapanmaya devam etti.Sonra bilgisayarı yeniden başlattım.Açıldıgında tekrar aynı şey oldu.Sonra Realtekin driverını kaldırdım.Edimaxın driverınıda kaldırdım.PC yi yeniden başlatıp Realtek Driverını yükledim.Bu sefer ses gelmiyordu.Ses sistemim optik bağlantıyla bağlıydı bu arada.Anakartın optik çıkışına baktım kırmızı ışık yanmıyordu.Optik çıkıştaki kırmızı ışık her zaman yanar bütün anakartlarda.

Neyse Realtek driverı bi kaç kere kaldırıp tekrar yükledim.Sorun düzelmedi.Sonra kasanın fişini çektim.Güç tuşuna bir kaç kez bastım statik elektrik birikmiştir belki diye.Yine olmadı.Anakartın Bios pilini çıkarıp 2 dakka bekleyip tekrar taktım.Bios reset attı ama yine olmadı.Anakartın Biosunu tekrar flashladım.Yine olmadı.Eskiye dönük biosları flashladım yine olmadı.Zaten en fazla 3 bios sürümü geriye gidebildim.Öncekileri izin vermedi.Bios'ta onboard ses sürücüsü aktif orda sorun yok baktım.Windowsa format attım, yeni windows yükledim yine olmadı.Bildiğim ve yapılabilecek herşeyi yaptığımı düşünüyorum.Ama sorun düzelmedi.

Windows ses kartını-driverını tanıyor, sağ alt köşedeki ses simgesinin üzerinde çarpı işareti yok.Müzik vs. actıgımda yeşil ibre oynuyor, ses geliyor olarak gösteriyor windows.Windows üzerinde ses kartının tanınmadığı, okunmadığı gibi herhangi bir işaret yok.Windows üzerinde değil yani sorun.Zaten format attım.Windowstan olsa düzelirdi.Optik çıkıştan kırmızı ışık yanmıyor.Normal bi alttaki 6 renkli jak girişleride çalışmıyor, kasanın ön tarafındaki kulaklık çıkışıda çalışmıyor.Ama tüm bu baglantılara ses sistemi veya kulaklık taktıgımda windows sesi çalıyor olarak gösteriyor ama ses gelmiyor.Yani sorun anakartta.Anakartın üzerindeki Realtekin chipseti nerede ? Veya o ses chipine reset atmak veya güncellemek gibi birşey söz konusu mu ?

Çözüm veya öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

(Not:Ses sistemi çalışıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obscurhomme -- 30 Kasım 2014; 15:26:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M5A97 R2.0 Ram problemi
    11 yıl önce açıldı
    ASUS M5A97 ve M5A97 R2.0 ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.