Şimdi Ara

Asus M5A99FX Pro R2.0 Sorunlumu (ÇÖZÜLDÜ) (AMD chipset aşırı ısınma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
7.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güya kendi çapımda ufak bir araştırma yapıp almaya karar kıldığım anakart tam bir rezalet çıktı.
    Şimdi arkadaşlar kafama takılanları, başıma gelenleri sıralamak istiyorum.

Corsair H100i soğutma aldım. Montajı tam işkenceye dönüştü kullandığım kasa Corsair 600t white internetten baktığımda radyatör ve fanlar içeride olacak şekilde bu kasaya montaj yapılabiliyor ama ben yapamadım nedeni ise bu lanet anakart. Fotodaki 1 numaralı (üstteki) mavi soğutucu, onun hemen üstündeki epu girişi ve ramler bunu engelliyor. Bende mecburen radyatörü alta, fanları ise üste montajlamak zorunda kaldım. Montaj yaparken vidanın birisi yalama oldu çok az sıkmama rağmen. Bu sıvı soğutmayı sözde kontrol etmemize yarayan Corsair Link diye bir program var o da tam rezalet. Ayarlıyorsunuz herşeyi fix rpm vesaire kaydediyorsunuz o şekilde kullanıyorsunuz sonra pcyi yeniden başlattığınızda veya aradan biraz zaman geçtiğinde ayarlar sapıtıyor yani fanlar ayarladığınız rpmlerde dönmüyor.

Gelelim ekran kartına fotodaki 3 numaralı ve özellikle 2 numaralı soğutucu ( bu aşırı ısınıyor elimi birkaç saniye deydirince yanmasın diye çekmek zorunda kaldım) ısındığı için ekran kartını hangi yuvaya takarsanız takın ekstra sıcaklık bindiriyor. En üstteki yuvaya zaten takamazsınız 2 numaralı soğutucu engelliyor (Asus hd7970 Dc2 kartı için söylüyorum)
    İnternetten baktığımda bu kartın boştaki sıcaklık değeri 30-35 arası (özel soğutmalı) benimki ise boşta 40-45 arası. Yükte ise 80'lere kadar çıkıyor.

En büyük sorunum ve korktuğum ise üstteki (1 numara) ve ortadaki (2 numara) mavi sözde soğutucuların aşırı derecede sıcak olması. 5 saniye elinizi üstünde tutsanız ciddi manada yanar eliniz. Tamam programlarda anakart sıcaklığı 45 dereceyi geçmiyor ama bu bölgeleri ellediğimde elimi yakacak kadar sıcaklar o yüzden programlara tam güvenemiyorum. Acaba bu aşırı sıcak bölgelermi ufacık bir o.c'ta bile mavi ekran gelmesine sebep oluyor. Merak ettiğim bu kartı kullanan arkadaşlarda da benzer sorunlar varmı ? Ve bu soğutucular herkeste bu kadar sıcak oluyormu ? Yoksa benim anakarttamı bir sorun var.

İlgili, bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum .. SAYGILAR.

SONUÇ: ANAKART BEŞ PARA ETMEZ ALMAYIN ALDIRMAYIN AM+ ANAKARTLARI ALMADAN ÖNCE ÇOK İYİ ARAŞTIRIN O BÖLGELER GEPSİNDE FIRIN GÖREVİ GÖRÜYORSA AMD ÜRÜN ALMAYIN ALDIRMAYIN. BİN PİŞMAN OLURSUNUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 2 Ağustos 2015; 2:00:26 >

• Dertlerimiz benzer gibi hocam. Bıktım ben de anakartlardan.

Test sırasında mavi ekran vermesi işlemci voltajını yeterince vermemenizden kaynaklanabilir. Bir resim görmeden emin olamam ama işlemci sıcaklıklarından bir çekirdek biri de işlemci çipinin içindeki bir sensörden gelen sıcaklık olabilir. Emin değilim.

Asusun EPU girişini oraya koyması bambaşka bir dert. MSI o bir numaralı soğutucunun soluna koyuyor genelde. Bende de Corsair H80i var ve vidaları yalama oldu. Corsair link programı hakkında ise pek bir sorunum olmadı.

O 1 ve 2 numaralı soğutucular benim MSI 990FXA-GD80 ile de baş belam. İkisi de deli gibi ısınıyor. Cayır cayır yanıyor resmen. Bir termometre ile 55 dereceye kadar ölçtüm ama 60'ı geçtiğine eminim. Ölçtüğüm termometre temassız kızılötesi olanlardan olsaydı doğru sıcaklığı bulabilirdim. Ancak bende o soğutucular ekran kartını çok etkilemiyor.

Yine 1 ve 2 numaralı bölgelerde sensör bulunduğunu sanmıyorum. Tahminim sensör 3 numaralı bölgede. Yani 3 numaralı bölgeyi gösteriyor anakart. Isınan soğutucuların altına sensör koymayıp, ısınmayan yere koyuyorlar. Rezalet...

O ısınmayı ben de forumda çok kez sordum ama pek tatmin edici cevaplara ulaşamadım. Bir mağazanın teknik servisinden bir kişi ile görüştüğümde ısınmanın normal olduğunu söyledi ama yine de ben ısınmaya alışık değilim. Yani normal mi değil mi bilemiyorum. Bir kızılötesi termometre bulup, sıcaklığı ölçüp teknik servise durumu sormak istiyorum ama şimdi mümkün değil. Ancak üç hafta sonra olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Dertlerimiz benzer gibi hocam. Bıktım ben de anakartlardan.

Test sırasında mavi ekran vermesi işlemci voltajını yeterince vermemenizden kaynaklanabilir. Bir resim görmeden emin olamam ama işlemci sıcaklıklarından bir çekirdek biri de işlemci çipinin içindeki bir sensörden gelen sıcaklık olabilir. Emin değilim.

Asusun EPU girişini oraya koyması bambaşka bir dert. MSI o bir numaralı soğutucunun soluna koyuyor genelde. Bende de Corsair H80i var ve vidaları yalama oldu. Corsair link programı hakkında ise pek bir sorunum olmadı.

O 1 ve 2 numaralı soğutucular benim MSI 990FXA-GD80 ile de baş belam. İkisi de deli gibi ısınıyor. Cayır cayır yanıyor resmen. Bir termometre ile 55 dereceye kadar ölçtüm ama 60'ı geçtiğine eminim. Ölçtüğüm termometre temassız kızılötesi olanlardan olsaydı doğru sıcaklığı bulabilirdim. Ancak bende o soğutucular ekran kartını çok etkilemiyor.

Yine 1 ve 2 numaralı bölgelerde sensör bulunduğunu sanmıyorum. Tahminim sensör 3 numaralı bölgede. Yani 3 numaralı bölgeyi gösteriyor anakart. Isınan soğutucuların altına sensör koymayıp, ısınmayan yere koyuyorlar. Rezalet...

O ısınmayı ben de forumda çok kez sordum ama pek tatmin edici cevaplara ulaşamadım. Bir mağazanın teknik servisinden bir kişi ile görüştüğümde ısınmanın normal olduğunu söyledi ama yine de ben ısınmaya alışık değilim. Yani normal mi değil mi bilemiyorum. Bir kızılötesi termometre bulup, sıcaklığı ölçüp teknik servise durumu sormak istiyorum ama şimdi mümkün değil. Ancak üç hafta sonra olabilir.

Benzer anakartlarda da bu tip durumlar söz konusuysa bu ya genel bir sorun ya da doğal birşey. Fakat sen 60 dereceden bahsediyorsun ben abartısız 80 dereceden bahsediyorum... Düşün elimi üstünde birkaç saniye tutamıyorum. Köz gibi amk

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanat Günesi

quote:

Dertlerimiz benzer gibi hocam. Bıktım ben de anakartlardan.

Benzer anakartlarda da bu tip durumlar söz konusuysa bu ya genel bir sorun ya da doğal birşey. Fakat sen 60 dereceden bahsediyorsun ben abartısız 80 dereceden bahsediyorum... Düşün elimi üstünde birkaç saniye tutamıyorum. Köz gibi amk

Alıntıları Göster
    Hocam ben de elimi bir kaç saniye tutamıyorum. Kullandığım cihazla en fazla 55 derece civarı ölçebildiğim için 60 dereceden bahsettim. Yani kesin bir bilgim yok. O soğutucunun altındaki çip soğutucudan daha da sıcak olduğuna göre belki 90 dereceleri bile zorluyor olabilir. Elinizde kızılötesi termometre varsa bir ölçün. Daha sonra da Çizgi Elektronik'i arayıp bu ... derece kadar ısınıyor deyin. O şekilde biraz bilgi sahibi olabiliriz.

• quote:

Hocam ben de elimi bir kaç saniye tutamıyorum. Kullandığım cihazla en fazla 55 derece civarı ölçebildiğim için 60 dereceden bahsettim. Yani kesin bir bilgim yok. O soğutucunun altındaki çip soğutucudan daha da sıcak olduğuna göre belki 90 dereceleri bile zorluyor olabilir. Elinizde kızılötesi termometre varsa bir ölçün. Daha sonra da Çizgi Elektronik'i arayıp bu ... derece kadar ısınıyor deyin. O şekilde biraz bilgi sahibi olabiliriz.

Ölçüm yapabilecek herhangi bir alete sahip değilim maalesef dostum. Konu güncel kalırsa başka arkadaşlarda yazarlarsa daha iyi anlaşılır durum sanırım ..

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

quote:

Ölçüm yapabilecek herhangi bir alete sahip değilim maalesef dostum. Konu güncel kalırsa başka arkadaşlarda yazarlarsa daha iyi anlaşılır durum sanırım ..

Benim Asus M5A99FX PRO R2.0 anakartımda aynı şekilde çok fazla ısınıyor. Yerli veya yabancı sitelerde konu hakkında tartışmaya rastlamadım. Biraz daha araştırma yapıp Çizgi Elektronikle irtibata geçmeyi düşünüyorum. Bakalım normal mi? Anormal bir durum mu? Aynı anakartı kullanan arkadaşlar görüş bildirirse herkes için aydınlatıcı olacaktır.
    Esen kalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: yduman

quote:

quote:

Benim Asus M5A99FX PRO R2.0 anakartımda aynı şekilde çok fazla ısınıyor. Yerli veya yabancı sitelerde konu hakkında tartışmaya rastlamadım. Biraz daha araştırma yapıp Çizgi Elektronikle irtibata geçmeyi düşünüyorum. Bakalım normal mi? Anormal bir durum mu? Aynı anakartı kullanan arkadaşlar görüş bildirirse herkes için aydınlatıcı olacaktır.
    Esen kalın...

Ben iletişime geçtim dostum normal dediler. Ama yinede kıllanıyor insan çünkü hiçbir donanımın bu kadar çok ısındığına şahit olmamıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Esen kalın...

Ben iletişime geçtim dostum normal dediler. Ama yinede kıllanıyor insan çünkü hiçbir donanımın bu kadar çok ısındığına şahit olmamıştım.

Alıntıları Göster
    Çipset soğutucu denedin mi dostum?

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Sözde asus anakartlar gigalardan daha iyi soğutuyor diyorlar ama aynı rezalet durum ikisinde de mevcut. Denemedim uğraşmakta istemem o kadar para sayıyorsun sisteme ama bi rezalet anakart yüzünden aldığın tüm o sağlam soğutucular afallıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Sözde asus anakartlar gigalardan daha iyi soğutuyor diyorlar ama aynı rezalet durum ikisinde de mevcut. Denemedim uğraşmakta istemem o kadar para sayıyorsun sisteme ama bi rezalet anakart yüzünden aldığın tüm o sağlam soğutucular afallıyor

Alıntıları Göster
    Asus a mesaj attım. Bakalım onlar ne cevap verecekler. Anakart üzerindeki soğutucu insana güven verir cinsten. Eğer asus doğru düzgün cevap vermezse yeni bir soğutucu almak isterim. Var mı kullandığınız yada bildiğiniz iyi bir çipset soğutucu?

• quote:

Asus a mesaj attım. Bakalım onlar ne cevap verecekler. Anakart üzerindeki soğutucu insana güven verir cinsten. Eğer asus doğru düzgün cevap vermezse yeni bir soğutucu almak isterim. Var mı kullandığınız yada bildiğiniz iyi bir çipset soğutucu?

Alıntıları Göster
    amd nin asus kartları nedense çok ısınıyor.sürekli sorun çıkartıyor amd kartlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freelancers -- 23 Haziran 2013; 15:14:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freelancers

amd nin asus kartları nedense çok ısınıyor.sürekli sorun çıkartıyor amd kartlar

Alıntıları Göster
    Çok geç gördüm buradaki mesajları bilseydim ben de Asrock Fatality alırdım. İnternetteki puanları ve yorumları oldukça iyi olması nedeniyle bu anakartı seçmiştim. Fakat ben de bir türlü noctua nh12'yi kuramıyorum vida kısa kalıyor her seferinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Çok geç gördüm buradaki mesajları bilseydim ben de Asrock Fatality alırdım. İnternetteki puanları ve yorumları oldukça iyi olması nedeniyle bu anakartı seçmiştim. Fakat ben de bir türlü noctua nh12'yi kuramıyorum vida kısa kalıyor her seferinde.

Alıntıları Göster
    Bu ısınma problemi sanırım 99fx prolara özel benim anakartta yok çünkü H100İ yi 600tnin başka yerlerinede koyabilirsin hocam yukarıya takman şart değil.Mavi ekran muhtemelen ramlerden veya az voltajdan kaynaklanıyordur biostan ramlerin mhzini ve voltaj değerlerini manuel olarak kontrol edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Bu ısınma problemi sanırım 99fx prolara özel benim anakartta yok çünkü H100İ yi 600tnin başka yerlerinede koyabilirsin hocam yukarıya takman şart değil.Mavi ekran muhtemelen ramlerden veya az voltajdan kaynaklanıyordur biostan ramlerin mhzini ve voltaj değerlerini manuel olarak kontrol edin.

Alıntıları Göster
    Bende Geçen hafta ASUS M5A99FX PRO R2.0 ve AMD FX8350 Aldım. bilgisayarı kurup, windows u yükledim ve bios ekranında 32 derecelik bir anakart sıcaklığı gösteriyordu, henüz tüm yazılımları yükleyip tam olarak nasıl bir sıcaklık derecesinde anakart kesin bir bilgim yok(çünkü memelekete gitmek zorunda kaldım), bahsettiğiniz gibi 2 ve 3 numaralı pasif soğutmalara parmağımı değdirdiğimde 1-2 saniye bekletince çekiyordum, sıcaklar bir hayli..

2 ve 3 numaralı soğutucuların hız aşırtmaya ve ekran kartına ne gibi yan etkileri var bunu uzun süre kullandıktan sonra yazacağım.. ama kötü bir etkisi varsa üzülürüm cidden.

bunun dışında ilk izlenim olarak anakarttan memnun kaldım sorunsuz bir şekilde kuruldu ve mavi ekran vermedi..
    harici olarak aldığım soğutucuyu sıkıntısız kurdum.

Asıl merak ettiğim acaba öbür anarkatlar dada durum nasıl(intel veya amd soketli farketmez)??. aşırı ısınma olayı bu anakarta has bir durum olmamalı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: -kal-el-

Bende Geçen hafta ASUS M5A99FX PRO R2.0 ve AMD FX8350 Aldım. bilgisayarı kurup, windows u yükledim ve bios ekranında 32 derecelik bir anakart sıcaklığı gösteriyordu, henüz tüm yazılımları yükleyip tam olarak nasıl bir sıcaklık derecesinde anakart kesin bir bilgim yok(çünkü memelekete gitmek zorunda kaldım), bahsettiğiniz gibi 2 ve 3 numaralı pasif soğutmalara parmağımı değdirdiğimde 1-2 saniye bekletince çekiyordum, sıcaklar bir hayli..

2 ve 3 numaralı soğutucuların hız aşırtmaya ve ekran kartına ne gibi yan etkileri var bunu uzun süre kullandıktan sonra yazacağım.. ama kötü bir etkisi varsa üzülürüm cidden.

bunun dışında ilk izlenim olarak anakarttan memnun kaldım sorunsuz bir şekilde kuruldu ve mavi ekran vermedi..
    harici olarak aldığım soğutucuyu sıkıntısız kurdum.

Asıl merak ettiğim acaba öbür anarkatlar dada durum nasıl(intel veya amd soketli farketmez)??. aşırı ısınma olayı bu anakarta has bir durum olmamalı bence.

Alıntıları Göster
    benim z77 extreme 4 vrm bölgelerindeki soğutucularda cok ısınıyordu ama.bi sorun olacağını sanmam .benim kasanın üst taraftaki ve arkasında ki fanlar o ısıyı çekecektir diye ümüt ediyorum.suan benim 99fx pro r2.0 garantide :D

• Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    ASUS M5A99FX PRO R2.0 anakartınız neden garantide peki? bende yeni aldımda gerekirse değiştireyim anakartı..
  • quote:

ASUS M5A99FX PRO R2.0 anakartınız neden garantide peki? bende yeni aldımda gerekirse değiştireyim anakartı..

benimki benim yüzünden garantide sorunlu bir kart değil kesinlikle aksine cok kaliteli bişi .benimkinin garantide olmasının sebebi benim yaptığım bir hata yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

benimki benim yüzünden garantide sorunlu bir kart değil kesinlikle aksine cok kaliteli bişi .benimkinin garantide olmasının sebebi benim yaptığım bir hata yüzünden

Alıntıları Göster
    Anakartı 2 gündür kullanmaktayım, anakart üzerindeki pasif soğutucular intel tabanlı anakartlara nazaran ısınmakta ama bunun kullanıma bir etkisini görmedim.. elimi 3-4 saniye beklettikten sonra çekmek zorunda kaldım( özellikle ekran kartının altında kalan 3 numaralı pasif soğutmadan)
    pasif soğutucuların ısınması normaldir demek istiyorum.. sonuçta ısınmaması gereken yer soğutucunun altındakiler..

• quote:

Anakartı 2 gündür kullanmaktayım, anakart üzerindeki pasif soğutucular intel tabanlı anakartlara nazaran ısınmakta ama bunun kullanıma bir etkisini görmedim.. elimi 3-4 saniye beklettikten sonra çekmek zorunda kaldım( özellikle ekran kartının altında kalan 3 numaralı pasif soğutmadan)
    pasif soğutucuların ısınması normaldir demek istiyorum.. sonuçta ısınmaması gereken yer soğutucunun altındakiler..

Alıntıları Göster
    Konu hortlasında bari alternatif anakartlar varken bu fırını almasın kimse... Kışın soğuğunda bile elimi üstünde tutamıyorum

• quote:

Konu hortlasında bari alternatif anakartlar varken bu fırını almasın kimse... Kışın soğuğunda bile elimi üstünde tutamıyorum

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Bu anakarttan 3 hafta önce bende aldım. fx8350 ile kullanıyorum. Ekran kartım hd7950 top2 v2.0 ve gskill 4gbx2 1833mhz ram takılı. Ben pro bir kullanıcı değilim. Isınma problemi ile ilgilenmedim hatta kontrol etme ihtiyacı bile duymadım zira geldiği sıcaklık değeri normalmi bilmiyorum ama ısınması ve bence 60 dereceye yaklaşması bana normal geliyor.Sonuçta pasif soğutma.
    Birazda kasanın sirkülasyonuna bağlı olabilir. Kısaca ben memnunum. Bir defa gelen yazılım ile masaüstünden her bios ayarını yapmak mümkün. Öte yandan auto oc ile 4 ghz i 4350 mhz e kadar çıkarttı. Tek sıkıntım corsair 8gb 1600mhz cl9 tek modül ram almıştım ama
    desteklemedi. Rami değiştirdim ve g skill aldım. Bu seferde 1833 mhz i görmüyor. 1600 da kullanıyorum ama araştırmaya devam ediyorum. Sonuçta 1833mhz ram destekliyor tabiki. Kısaca ben beğendim anakartı ama soğutucuların aşırı ısınması bir problem midir bilemiyorum tabi.
    Saygılarımla.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.