Şimdi Ara

Asus M5A99FX Pro R2.0 Sorunlumu (ÇÖZÜLDÜ) (AMD chipset aşırı ısınma) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
7.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bu firmaların hepsi çakal. İşlemci alıyorsun yanına ayrı soğutma gerekiyor huzur içinde kullanmak için. Gpu alıyorsun özel soğutmalı güya ayrı satılan gpu soğutucular kat kat daha iyi. Anakart alıyorsun haydaa bu seferde chipset'leri soğutmak için aparat arıyorsun. Bi ürün çıkartıyorlar ama adam gibi soğutmasını sağlamıyorlar ki diğer çakallarda ayrı pozisyonda miksin diye bizi.
  • oncelikle ilginize teşekkur ederim

Ben sorunu biraz daha acayım yani bu sorun sanki ilk gunden beri var mış gibi geliyor bana ben tesaduf eseri fark ettim sonra bu olay sıklaştı bazen pc acık birakıp gidiyorum (uzun bir sure sonra) internet calışmıyor ekranın sağ alt taraftaki internet iconunda her hangi bir hata mesajı veya simgesi gozukmuyor sanki internet bağlı herhangi bir sorun yokmuş gibi duruyor ben hep google chrome dan supelenmiştim tekrar tekrar silip kurdum sorun çozulmedi sonra sorun gider mesajinı çalıştırınca internet iconu sarı renkte unlem işareti çıkardı sonra Local area connetion dan disable yaptım sonra tekrar sorun gider çalıştırdım sonra duzelti bu sık olmamakla birlikte bu sorunu yaşamaktayım

Şimdi sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda bu olayı yapacağım ama format atmak bana uzun bir zaman kaybettirecek aslinda çokta gerekli ama yapacağız,
    kablo konusu basit onu once denerim ben bu arada hub tan supelenmiştim onuda değiştirdim sorun değişmedi simdi 3.cu bir wireless access point aldım onda bile olmakta

BU arada 3. part tan kastet diğiniz şey anladigım kadarıyle her hangi bir prg kurmadan bir kaç gun deneme yapmak değilmi?

bunların sonuçlarını tekrar paylaşmak uzere

hoşçakalın

• quote:

Orijinalden alıntı: devkartal

oncelikle ilginize teşekkur ederim

Ben sorunu biraz daha acayım yani bu sorun sanki ilk gunden beri var mış gibi geliyor bana ben tesaduf eseri fark ettim sonra bu olay sıklaştı bazen pc acık birakıp gidiyorum (uzun bir sure sonra) internet calışmıyor ekranın sağ alt taraftaki internet iconunda her hangi bir hata mesajı veya simgesi gozukmuyor sanki internet bağlı herhangi bir sorun yokmuş gibi duruyor ben hep google chrome dan supelenmiştim tekrar tekrar silip kurdum sorun çozulmedi sonra sorun gider mesajinı çalıştırınca internet iconu sarı renkte unlem işareti çıkardı sonra Local area connetion dan disable yaptım sonra tekrar sorun gider çalıştırdım sonra duzelti bu sık olmamakla birlikte bu sorunu yaşamaktayım

Şimdi sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda bu olayı yapacağım ama format atmak bana uzun bir zaman kaybettirecek aslinda çokta gerekli ama yapacağız,
    kablo konusu basit onu once denerim ben bu arada hub tan supelenmiştim onuda değiştirdim sorun değişmedi simdi 3.cu bir wireless access point aldım onda bile olmakta

BU arada 3. part tan kastet diğiniz şey anladigım kadarıyle her hangi bir prg kurmadan bir kaç gun deneme yapmak değilmi?

bunların sonuçlarını tekrar paylaşmak uzere

hoşçakalın

modem ayarları ile ilgili bir sorunda olabilir basşka bir modemlede deneyin. yani burada amaç seçenekleri elemek yazılımsal değilse, modemden veya kablolardan kaynaklı bir sorun değilse işte o zaman anakarttan şüphelenebiliriz. belki anakartın Ethernet girişi çarpma gibi kasıtlı olmayan bir sebepten lehim yerinden kopmuş olabilir. tabi bunlar en son düşüneceğimiz şeyler.

• şuan bende bu anakarttan var.garantiye yollayıp nasıl bi geri dönüş yapıyorlar.bende yollamak istiyorum.
  • Bu ısınma olayı hala bir arıza ya neden olmadı bende parmağımı yakması dışında tek sorun ekran kartına +10 derece ekliyor abartmıyorum Quad core sistemde 60 derece de calısan kart bunda 71 leri zorluyor amd anakart yönünden harbiden cok kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

Bu ısınma olayı hala bir arıza ya neden olmadı bende parmağımı yakması dışında tek sorun ekran kartına +10 derece ekliyor abartmıyorum Quad core sistemde 60 derece de calısan kart bunda 71 leri zorluyor amd anakart yönünden harbiden cok kötü

Anakartı yapan AMD değil ki. Chipset'i AMD yapıyor ama Asus gibi bir firma bile yeterince soğutamıyor, gigabyte aynı şekilde ısınıyor diyor arkadaşlar acaba MSI ve Asrock ürünlerinde de aynı sorun varmı onlarda da varsa ısınma sorunu chipset kaynaklı yani AMD kaynaklı

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

Bu ısınma olayı hala bir arıza ya neden olmadı bende parmağımı yakması dışında tek sorun ekran kartına +10 derece ekliyor abartmıyorum Quad core sistemde 60 derece de calısan kart bunda 71 leri zorluyor amd anakart yönünden harbiden cok kötü

Anakartı yapan AMD değil ki. Chipset'i AMD yapıyor ama Asus gibi bir firma bile yeterince soğutamıyor, gigabyte aynı şekilde ısınıyor diyor arkadaşlar acaba MSI ve Asrock ürünlerinde de aynı sorun varmı onlarda da varsa ısınma sorunu chipset kaynaklı yani AMD kaynaklı

Valla ben intelde hiç böle birşey yaşamadım şimdi fanboyluk yapıyor diyecekler :D aynı odada intel sistem mevcut anakartı buz gibi amd de yumurta pişer yükte stabil olsun diye okadar para veriyorsun alev topu çıkıyor işin gıcık yanı incelemelerinde özellikle ısınma yok demeleri heralde sensöre bakıp geçiyorlar veya normal karşılanıyor anlamadım gitti .

• 1 numaralı heatsink anakartın voltaj regülatörlerinin olduğu kısım. Haliyle ısınması çok normal. AMD işlemcilerin yük altında daha fazla güç çekmeleri, VRM'lerin biraz daha fazla ısınmasına sebep oluyor.

Hem 1 hem de 2 numaralı bölümün ısı durumunu düşünüp oraya gerekli soğutmayı yapması gereken firmalar anakart üreticileridir. Ama kullanımda ısı dışında bir sıkıntı yaratmıyorsa, ek masrafa girmeyi pek sevmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 19 Mart 2014; 13:10:07 >
  • O ısılar 125 dereceye kadar hiç bir sorun yapmaz VRM ler için Konusuyorum.Amd kuzey köprüsü dediğiniz (PCI-EX kontrolcusu)Chipsetleride 32 hat sunmasıylada ısınması bence gayet normal.ayrıca 50 derecede bile sorunsuz çalsımaya devam edecektir.herhangi bir sorun veya arza yapmaz.Adamlar zaten o modeli piyasaya cıkarmadan önce cok yüksek ısılarda test edip öyle o modeli piyasaya çıkarıyor.ayrıca 990Fx PRO R2.0 üzerindeki Solid-cap tan tutun Alloy choke(fazlar) kadar hepsi en kalitelisidir.Üzerindeki soğutucularda o anakarta yeterlidir.Durumdan cok şikayetci ve kafanıza takıyosanız Anakartın tam karsına kasanın yan kapağına takın.ısı sorununu çözersiniz.
  • Sorun arıza yapıp yapmaması değil aşırı ısınma ekran kartı ve işlemci gibi diğer kasa içindeki parçalarıda etkiliyor. Yani ekran kartı normalde boştayken atıyorum 30 derece olması gerekiyorken anakartın aşırı ısınması yüzünden 40 derece oluyor. Bu da extra fan/extra fan hızı dolayısıyla extra toz ve ses sorunu demek. Anakartın ısınması anakarta zarar vermeyebilir ama mesele diğer donanımların bu sıcaklıktan ciddi derecede etkilenmesi. Kullandığım kasada boru değil Corsair 600t Graphite White serisi. Fakat anakartın yaydığı yoğun sıcaklığı kasa içinden atmak ve ekran kartının çektiği havayı serin tutmaya çalışmak işkenceye dönüşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 19 Mart 2014; 13:22:46 >
  • quote:

Sorun arıza yapıp yapmaması değil aşırı ısınma ekran kartı ve işlemci gibi diğer kasa içindeki parçalarıda etkiliyor. Yani ekran kartı normalde boştayken atıyorum 30 derece olması gerekiyorken anakartın aşırı ısınması yüzünden 40 derece oluyor. Bu da extra fan/extra fan hızı dolayısıyla extra toz ve ses sorunu demek. Anakartın ısınması anakarta zarar vermeyebilir ama mesele diğer donanımların bu sıcaklıktan ciddi derecede etkilenmesi. Kullandığım kasada boru değil Corsair 600t Graphite White serisi. Fakat anakartın yaydığı yoğun sıcaklığı kasa içinden atmak ve ekran kartının çektiği havayı serin tutmaya çalışmak işkenceye dönüşüyor.

Bu kadar Sıkıntıdaysan .Asus Sabertooth yada intele geç derim.kafana cok takıyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

Sorun arıza yapıp yapmaması değil aşırı ısınma ekran kartı ve işlemci gibi diğer kasa içindeki parçalarıda etkiliyor. Yani ekran kartı normalde boştayken atıyorum 30 derece olması gerekiyorken anakartın aşırı ısınması yüzünden 40 derece oluyor. Bu da extra fan/extra fan hızı dolayısıyla extra toz ve ses sorunu demek. Anakartın ısınması anakarta zarar vermeyebilir ama mesele diğer donanımların bu sıcaklıktan ciddi derecede etkilenmesi. Kullandığım kasada boru değil Corsair 600t Graphite White serisi. Fakat anakartın yaydığı yoğun sıcaklığı kasa içinden atmak ve ekran kartının çektiği havayı serin tutmaya çalışmak işkenceye dönüşüyor.

Bu kadar Sıkıntıdaysan .Asus Sabertooth yada intele geç derim.kafana cok takıyosun

Kafama takıp takmamam seni ilgilendirmez. Burada amaç ki forumun amacıda budur sanırım; bilgilenmek/bilgilendirmek. Bilmişlik taslamak değil

• quote:

quote:

quote:

Kafama takıp takmamam seni ilgilendirmez. Burada amaç ki forumun amacıda budur sanırım; bilgilenmek/bilgilendirmek. Bilmişlik taslamak değil

sen niye lafı yanlıs anlıyosun ki .Gerçek anlamda demiştim.Aklına takılır sürekli .Tmm ben sana bundan sonra bhiç bişey demem .ben sana çözüm önerisi sundum sen hemen atarlanıyosun.Sen beni seni küçümsüyorum diye anladın.ama ben öyle bişey kastetmedim

• quote:

quote:

quote:

yukarda belirttiğim gibi hangi ısılarda sorunsuz calısacağını yazmıstım.Ama sen tatmin olmadın "diğer donanımların bu sıcaklıktan ciddi derecede etkilenmesi" şeklinde yazdın bende :bişey olmaz anlamında canını fazla sıkıyosun anlamında.Görüyorumki bencil bir cevapla"seni ilgilendirmez" gibi cocukca cümleler .kusura bakma bilseydim sana çözüm sunmazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Kendimde amd kullanan birisi olarak,bircok am3+ anakartida denemem sonucunda size sunu diyebilirim ki neredeyse butun hepsi sorunlu..m5a97 sinden tut m5a99x ine 990xa sina fxa modellerine kadar hepsinde bir problem soZ konusu.farkindaysaniz amd islemcilerde bir sikinti yok.Sorun hep anakartlarda neden z77 de z87 de problem yok :) bir tane gormedim forumda z87 sorungordunuzmu ?u

Özel mesajlarına bakabilirmisin ?????

• quote:

quote:

Konuyu gördükten sonra yapmaya karar verdiğim şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 25 Mart 2014; 23:00:08 >

• Ksr bakma kardeşim yanlış anladım. Kırdıysam özür dilerim
  • Bu anakartimda 4 tane ekran kartı kullanıyordum şu an üç tanesi takılı ve tam yükte doğrusu sıcaklığını merak ettim ama yarın bakacağım. 5 gündür de kapanmadı hiç...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Kendimde amd kullanan birisi olarak,bircok am3+ anakartida denemem sonucunda size sunu diyebilirim ki neredeyse butun hepsi sorunlu..m5a97 sinden tut m5a99x ine 990xa sina fxa modellerine kadar hepsinde bir problem soZ konusu.farkindaysaniz amd islemcilerde bir sikinti yok.Sorun hep anakartlarda neden z77 de z87 de problem yok :) bir tane gormedim forumda z87 sorungordunuzmu ?u

Foruma girdiğinde 2 dakkanı bana ayırda çözelim şunu ! Artık sabrım kalmadı bilesin. En sonunda Lanet olsun dedirteceksin yani ve iş o noktaya gelirse üstümdeki vebali asla ödeyemezsin.
  • Aranıza girmek istemem lakin konumun altında, konu dışı bir sohbeti ister istemez okuyorum. Sorun nedir 2. el alım-satımla ilgilimi ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.