Şimdi Ara

4 slot RAM takınca PC kendinden geçiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni sistem topladım. 16GBx4 olmak üzere de Ram dizdim sisteme. 2 slot ram kullanırken herhangi bir sıkıntı yok. Sistem olması gerektiği gibi normal çalışıyor. Ama 4 slotuda doldurduğumda pc kendinden geçiyor. Öncelikle sistem başlarken sıvı soğutma sistemininin pompası açılmıyor. Yani pumpfan devreye girmiyor. Pompa çalışmadığı için işlemci anında 100 dereceye ulaşıyor. Bu esnada radyatör fanları %100 dönmeye başlıyor ama sıvı geçişi olmadığı için işlemci soğumuyor tabi. Sistemi açıp kapayınca veya biosa girip pumpfan ayarlarıyla oynayınca bi şekilde pompayı açıyorum ancak bu sefer windows yükleme ekranında mavi ekran hatası vermeye başlıyor. Mavi ekran vermeden geçtik diyelim. Windows açıldıktan sonra kullanım esnasında donma, kilitlenme oluyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Veya browsera girince browser çöküyor sürekli. Bir şekilde pc kullanılamaz hale geliyor anlayacağınız. Ancak 2 slot rami çıkarıp 2 slot ram ile kullanmaya başlayınca bu sorunların hepsi ortadan kalkıyor. Ramleri 2 li kombinasyonlarda farklı farklı denedim. 2 slot kullanıldığı sürece ramlerde herhangi bir sorunlar karşılaşmadım.

Sistem;

i7 14700K

Msi Z790 tomahawk wifi

Patriot viper 16GBx2 6400mhz C32 DDR5 Ram

Cooler Master master liquid 240L V2

Msi 1000w psu

Sorun ne olabilir? Sorun anakartta mı, işlemcide mi? Bi arkadaş Z790 anakartlarda Intel'in DDR5 uyumsuzluğundan kaynaklı 4 slot kullanıldığında sorunlar olduğunu söyledi. Ancak 4 slot takınca sıvı soğutmanın pompasının açılmaması ilgincime gidiyor. Anakartta bir sorun olduğunu düşündürüyor. Ya da işlemcide. Sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese hayırlı forumlar.

• 4x DDR5, Maximum Memory Capacity 192GB

Memory Support 7200+(OC)/ 7000(OC)/ 6800(OC)/ 6600(OC)/ 6400(OC)/ 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600(JEDEC)/ 5400(JEDEC)/ 5200(JEDEC)/ 5000(JEDEC)/ 4800(JEDEC) MHz

Max. overclocking frequency:

• 1DPC 1R Max speed up to 7200+ MHz

• 1DPC 2R Max speed up to 6600+ MHz

• 2DPC 1R Max speed up to 6400+ MHz

• 2DPC 2R Max speed up to 5600+ MHz

Supports Intel® XMP3.0 OC

Supports Dual-Controller Dual-Channel mode

Supports non-ECC, un-buffered memory

Sitede bu yazıyor. Muhtemelen yukardakilere uymuyor. MSI g31m2 anakartım vardı. Bunun çipseti g31 olduğu için 4 gb tan yukarı remi desteklemiyor. Ama 4 tane rem slotu var. 4x1 gb tek taraflı rem sorun çıkarmıyor. 4x2 gb da ekran çizgi çizgi oluyor idi.. çipset sınırlaması 4 olduğu için 8 gb da sapıtıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.