Şimdi Ara

Ramleri 2-4 takınca ekran kartı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8x2 2800 mhz cl15 ramler mevcut biosta sıfırladım her şey denedim fakat 1-3 2-4 takınca ekran kartım çalışmıyor pervane 1 tur döndüp duruyor sonra kımıldıyor tık tık ediyor sürekli dönmüyor fakat başka ekran kartı takınca çalışıyor ama 2- 3 veya 3-4 takınca ekran kartım çalışıyor sadece duallerde çalışmıyor ama başka ekran kartı takınca dual çalışıyor sebebine acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tuhaf bir sorunmuş. Varsa GPU üzerinde bios switch yapıp, anakarta da cmos reset bir daha deneyin derim. Ram, GPU ve tüm dış bağlantı kablolarını ve pili çıkarıp bir en az 5-10 dk bekledikten sonra tekrar deneyin.

Mobo nun bios'u flashlamayı da deneyebilirsiniz. Çalışmayan ekran kartı başka pc de sorunsuz çalışıyorsa sorun mobo da gibi görünüyor.

Sata portlarını da çıkartmayı unutmayın bazen artızalı hdd ya da sata portları da tuhaf arızalara sebep verebiliyor.

• Rx 560 2 gb ekran kartım var kanka bios switch nasıl olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ondy4z O kullanıcısına yanıt

Marka model olarak arayıp bakman lazım. Her ekran kartında olan bir özellik değil.

Genelde şöyle olur;

Ramleri 2-4 takınca ekran kartı çalışmıyor
  • Ramların Frekansları uyumsuz olabilir. Anakartın multiple özelliği devredışı kalmış olabilir. Ram Slotlarını denetleyen clock chipleri kısmı olarak arıza yapmış olabilir.

• Diğer ekran kartı marka model?

Anakart ram işlemci marka model?

Darboğaz kaynaklı dicem ama bu kadar da fark etmez.

Enteresan bir sorun

Bileşenleri detaylı yazarsan daha net cevap verebiliriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.