Şimdi Ara

2 ram ile çalışmıyor tek ram çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım da 2 tane 1 gb ddr2 533 mhz lik kingston ramlar var. bu ramlar ikisi birlik te sorunsuz çalışıyordu. ta ki düne kadar. dün pc birden kapandı ve bir daha açamadım. Sonra ramlarden 1 tanesi ile çalıştırmayı denedim ve çalıştı. 2 sini birlikte taktıgımda çalışmıyor. Bu zaman kadar 2 si birlikte çalışırken ne oldu da şimdi 2 si birlikte çalışmıyor ?

• Bios Sıfırlamayi denedinmi. anakart uzerindeki -bios jumper -yerini deyiştirin
  • onu nasıl yapacagımı bilmiyorum sadece pili çıkardım.elimde anakart kitapçıgı cd vs hiçbişey yok hangi jumper neyin ne işe yarar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevahirkomit -- 8 Ağustos 2009; 13:55:02 >
  • 1.Elektriği komple kesip pili çıkartıp bir süre beklersen bios ayarları sıfırlanır. hemen takma çünkü kondansatörlerin içerisindeki elektrik boşalmalı biraz sabırlı olmalısın.

2.
     2 ram ile çalışmıyor tek ram çalışıyor

Onu yerinden çıkartıp ortadaki ile boşta durana takıyorsun ve çıkartıp eski haline geliyor... Bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 8 Ağustos 2009; 14:10:33 >
  • yok o sorunu çözmedi. başka önerileri olan ?
  • her iki rami de tek tek taktığınızda çalışıyor mu ? yani ramlardan bir tanesi arızalı olabilir mi? birde iki slottada denediniz mi ramlari tek olduğunda çalışıyo diyorsunuz çalışıyo dediğiniz slota değil de diğer slota takıp öyle çalıştırmayı deneyin ramlarda veya slotlarda olası bir arıza var mı onu anlayalım
  • ramleri ve slotları denedim hepsi çalışıyor.orada bir sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki ram kontrol et slot arızası ters takma filan yüzünden yanmış olabilir dual iki ram aynı anda çalışmasına engel olur böyle bir sorun
  • İki RAM de tek tek denendiğinde çalışıyor mu?
  • Ağustos 2009, arkadaşlar konuyu bilinçsizce flood yapmayın. 2 senelik konu.
  • aynı sorun bende de var ama çözümü yok. farklı anakartlarda da denedim ama ramlerde değişen birşey olmadı. sadece iki ramde sorun. vaşka ramler oldumu birlikte çalışıyor
  • bende de oluşuyor bazen bu sorun

biosta kuzey ve güney köprü ayarları var onların birinde ramlar le ilgili ayarlar var orda bazı ayarlar disable onları enable yaparsan düzelebilir. ama önce eğer pcn 2 ram ile çalışmıyorsa tek ram la yap bu ayarları.. veya bu da olmazsa diğer rami pc çalışırken tak sonra restart çek bilgisayarına..ben böyle düzeltiyorum.
  • aynı olay benim başıma geldi ramlarde sorun yok tek tek çalışıyorlar ama ikisi birlikte çalışmıyorlar mesela 2 sini takınca windows başlatılıyorda takılıyor bazen hoş geldinizde takılıyor öyle kalıyor ama tek tek denediğimde herzaman açılıyor sorun ne olabilir
  • bendede ram sorunu var. kıngston 1 gb 667 ram var. aynısından birtane daha aldım(birebir aynı). taktım fakat ram in birini sistem görmüyor. sadece 1 gb görünüyor.ramlerin yerini değiştiriyorum olmuyor, tek tek slotlara takıyorum olmuyor, olmuyor (2 tane ram slotu var) her seferinde 1 gb görünüyor. ram ler tek başına her bir slotta ayrı ayrı olarak çok güzel çalışıyor. ikiside sağlam. anakartın özelliklerine baktım, bendeki ramleri destekliyor. Ayrıca harici ekran kartım var 1 gb. yani ram in birtanesini ekran kartına ayırma durumuda yok. Bıos pilini çıkardım 10 dk sonra tekrar taktım yine olmadı. setup ayarlarından hız kontrolü yaptım. hız 667 mhz ayarlı. ne yaptıysam iki ram i aynı anda kullanıpta 2 gb ram a ulaşamadım yardımcı olacak varsa inanın çok sevineceğimmm..
  • aynı sorun bendede var arkadaşlar napacağım bilmiyorum gerçekten de çaresizim
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de var ne yapacağımı bilemiyorum benim bilgisayarda 1,5 GB ram var 512 MB ram çalışıyor ancak 1 GB ram çalışmıyor bios pilindede sıkıntı yok ( bu arada 4 tane slot var birisinin dili bozuk diğerleri sağlam) 533 MHz ikiside

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forfrayt_emin -- 31 Ocak 2019; 9:15:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılalı 10 sene aşkın zaman olmuş ama aynı sıkıntıyı çekipte buraya gelen kardeşlerim için bir çözüm yolum var. Aynı hatayı bende aldım uzun süre anakart ledlerin de ram hata ledi yanıp sönüyordu. Önce tek rami taktım bilgisayarın çalışıp çalışmadığını kontrol ettim bende tekte çalıştı ama çalışmayan arkadaşlar diğer 4 slotu da denesin. Tek ram çalıştıktan sonra diğer rami tüm slotlarda denedim ama slotların hiçbirin de çalışmadı ram bende tekrar baştan tüm slotları denedim 3. denemem de 3/4'de bilgisayarı çalıştırdım biraz zorluyor adamı ama ben çalıştırdım bu şekilde ayrıca başka bir arkadaşım da frekans farkları olan ramlerini takamadı yine onu da bu şekilde taktık onunki de 2. seferde yanıt verdi bilgisayar tavsiyem bir denemeniz.
  • Bios update yapın f2 sürümü olabilir varsa. Anakart eski olduğu için afudos u arastirin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı sorunu yaşıyorum pcyi ilk aldığımda yaşamıştım biosu 1 geri almıştım o zamanınki düzelmişti. ramlerimi kullanıyordum yaklaşık 6-7 aydır bu sabah tuvalete gittim geldim bi baktım pc donmuş kendi kendine aynı sorun tekini taktım açılırken kapadım çift taktım açıldı 30 dk sonra yine cızırtı verip mavi ekran attı kapattım bir daha açmadım bunun daimi bir çözümü varsa yazabilecek var mı eve gidince tekrar uğraşıcam sinirimi bozuyor bu durum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.