Şimdi Ara

Laptop Bataryasını Çıkarmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
37.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar dikkatimi çektide herkes sadece fikirlerini beyan etmiş firmaların önerilerini kimse aldırmış gibi durmuyor

öncelikle eski tip bataryaların tamamen boşaltılıp öyle şarj edilmesi gerekir
    ancak lion bataryalar için bu geçerli değil lion bataryaları tamamen boşaltmak batarya ya zarar verir mümkün mertebe %10 un altına düşürmeyin
    gelelim pili çıkarıp çıkarmama konusuna asus,dell,samsung,toshiba bu firmaların bizzat sitelerinde ve kitapçıklarında mevcut açıklamalar vardır
    bilgisaayrınız sürekli pirize takılı ise bataryanın takılı olması bataryayı kesinlikle öldürür yok akım kesilir yok yeni bataryalarda bişey olmuyor böyle bi mantık yok
    batarya dolu olsun boş olsun hiçbir şekilde akım kesilmez zaten elektrik kesintisinde bilgisayarınızın kapanmamasını sağlayanda odur akım kesilecekte sonra elektrik gidince anında bataryaya dönecek böyle bişey yok arkadaşlar batarya pirize takılı olduğu sürece sürekli ısınır zaten bataryaya asıl zarar verende bu ısınmadır yani şarjı boşalıp
    geri dolduğu için değil akım sürekli üzerinden geçtiği için ısınacaktır bu ısıdan dolayıda ömrünü tüketecektir. Büyük laptop üreticilerinin önerilieri genel olarak aynıdır sürekli pirize takılı olan bilgisayarlarda, bataryanın %35 ila %60 arasında çıkartılması hafta da bir %10 lara kadar boşaltılıp tekrar doldurulup sonra yine aynı şekilde çıkarılmasıdır.
    gel gelelim anakart yanma mevzularına bulunduğunuz şebekede aşırı voltaj değişiklikleri yoksa hiçbirşey olmaz bilgisayarınızın güç adaptörü %30 lara kadar aşırı voltajları dengeler. gel gelelim garanti kısmına bilgisayarınızın kendisi 2 yıl bataryası bir yıl garantilidir ben batarya öleceğine anakrt yansın derdim sonuçta garanti karşılıyor
    2 yıllık samsung marka bilgisayarımı garantisinin bitmesine 1.5 ay kala servise götürdüğümde çalışanın bana sorduğu soru aynen şuydu siz yeni bataryamı aldınız ? çünkü bataryam halen 3 ila 3.5 saat arası çalışıyordu benim önerim ups iniz varsa her daim bataryayı çıkarın sadece haftada bir doldur boşatl yapın ups iniz yoksada ilk 2 yıl boyunca yine rahatlıkla çıkartabilirsiniz bilgisayar öyle her elektrik kesintisinde yanmaz arkadaşlar elektrik giderse bilgisayar kesin yanar gibi abuk şeylerede inanmayın hepiniz masa üstü bilgisayar kullanmışsınızdır ve hepiniz mutlaka reset düğmesine basmışsınızdır reset elektriği kesmektir şebeke elektriğinin kesilmesiyle arasında hiçbir fark yoktur intarnet kafelerde her gün bir bilgisayara 15 den fazla defa reset atılıyor o bilgisayarların her gün yanması gerekirdi 3 farklı firmanın servisinde çalıştım elektrik kesintisi yüzünden en fazla kafa vuran harddiskler gördüm anakrt olayına gelince binde bir ki garanti süresi içerisinde bunu zaten firma karşılıyor. yok 2-3 milyar kaybetmek falan sakin arkadaşlar ya her yanan bilgisayarı atıyosanız garanti niye var o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: XLykaoN

Arkadaşlar dikkatimi çektide herkes sadece fikirlerini beyan etmiş firmaların önerilerini kimse aldırmış gibi durmuyor

öncelikle eski tip bataryaların tamamen boşaltılıp öyle şarj edilmesi gerekir
    ancak lion bataryalar için bu geçerli değil lion bataryaları tamamen boşaltmak batarya ya zarar verir mümkün mertebe %10 un altına düşürmeyin
    gelelim pili çıkarıp çıkarmama konusuna asus,dell,samsung,toshiba bu firmaların bizzat sitelerinde ve kitapçıklarında mevcut açıklamalar vardır
    bilgisaayrınız sürekli pirize takılı ise bataryanın takılı olması bataryayı kesinlikle öldürür yok akım kesilir yok yeni bataryalarda bişey olmuyor böyle bi mantık yok
    batarya dolu olsun boş olsun hiçbir şekilde akım kesilmez zaten elektrik kesintisinde bilgisayarınızın kapanmamasını sağlayanda odur akım kesilecekte sonra elektrik gidince anında bataryaya dönecek böyle bişey yok arkadaşlar batarya pirize takılı olduğu sürece sürekli ısınır zaten bataryaya asıl zarar verende bu ısınmadır yani şarjı boşalıp
    geri dolduğu için değil akım sürekli üzerinden geçtiği için ısınacaktır bu ısıdan dolayıda ömrünü tüketecektir. Büyük laptop üreticilerinin önerilieri genel olarak aynıdır sürekli pirize takılı olan bilgisayarlarda, bataryanın %35 ila %60 arasında çıkartılması hafta da bir %10 lara kadar boşaltılıp tekrar doldurulup sonra yine aynı şekilde çıkarılmasıdır.
    gel gelelim anakart yanma mevzularına bulunduğunuz şebekede aşırı voltaj değişiklikleri yoksa hiçbirşey olmaz bilgisayarınızın güç adaptörü %30 lara kadar aşırı voltajları dengeler. gel gelelim garanti kısmına bilgisayarınızın kendisi 2 yıl bataryası bir yıl garantilidir ben batarya öleceğine anakrt yansın derdim sonuçta garanti karşılıyor
    2 yıllık samsung marka bilgisayarımı garantisinin bitmesine 1.5 ay kala servise götürdüğümde çalışanın bana sorduğu soru aynen şuydu siz yeni bataryamı aldınız ? çünkü bataryam halen 3 ila 3.5 saat arası çalışıyordu benim önerim ups iniz varsa her daim bataryayı çıkarın sadece haftada bir doldur boşatl yapın ups iniz yoksada ilk 2 yıl boyunca yine rahatlıkla çıkartabilirsiniz bilgisayar öyle her elektrik kesintisinde yanmaz arkadaşlar elektrik giderse bilgisayar kesin yanar gibi abuk şeylerede inanmayın hepiniz masa üstü bilgisayar kullanmışsınızdır ve hepiniz mutlaka reset düğmesine basmışsınızdır reset elektriği kesmektir şebeke elektriğinin kesilmesiyle arasında hiçbir fark yoktur intarnet kafelerde her gün bir bilgisayara 15 den fazla defa reset atılıyor o bilgisayarların her gün yanması gerekirdi 3 farklı firmanın servisinde çalıştım elektrik kesintisi yüzünden en fazla kafa vuran harddiskler gördüm anakrt olayına gelince binde bir ki garanti süresi içerisinde bunu zaten firma karşılıyor. yok 2-3 milyar kaybetmek falan sakin arkadaşlar ya her yanan bilgisayarı atıyosanız garanti niye var o zaman

+100
    Bende haftada bir pil takılı vaziyette kullanıyorum.%7-8 civarına düştüğünde laptop kapalı vaziyette şarj edip tamamlanınca pilsiz kullanmaya devam ediyorum.Laptop UPS'e takılı olduğu için elektrikler gidince hiçbir problem olmuyor

Evde birisi 2.5 yıllık Toshiba c2d işlemcili ve 1 yıllık İ3 lü Asus var.Her ikisini de bizimkiler pili çıkartmadan kullanıp şarj ettikleri için pillerinde sorun var.Toshiba 30 dk dan fazla şarjlı çalışmıyor.Asus'unda şarjı %100 olmuyor %98 de kalıyor.

• samsung netbook umun pilini değiştirttim serviste, tamamen kayıpsız yeni pil takmışlar. 2 gün sonra pili şarj ettim ve batterycare programıyla baktığımda %5,77 kayıp var. 2 günde nasıl oldu anlamıyorum yoksa adaptörümde mi sorun var arkadaşlar siz ne dersiniz ? önceki pil 7-8 ay idare eder vaziyette çalıştıktan sonra 1 ay içinde tamamen bitmişti. o 1 ay boyunca genelde hep adaptör takılıydı ve netbook gece gündüz açık durumdaydı. ama şimdi ne oldu anlamıyorum, 2 günde, ilk şarjımda % 5,77 kayıp :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arquitecto

evet, arada batarya ile çalıştırmak iyi oluyor, pil ömrü sağlıklı oluyor. Prize takılı çalıştığında dolduğunda çıkarıp bitmeye yakın tekrar takmak en iyisi :)

bnde böyle yapıyorum
  • bende hep bataryayala çalışıyorum bi sıkıntı yok
  • arkadaşlar ben size şahit olduğum olayı anlatayım ve gerisini siz düşünün, kimseyi ikna etmek zorunda değilim ben çokta tın ne yaparsanız yapın.

yaşadığım mevzu;
    2013 yılının ekim ayında bir işe girdim. Bilgisayar tamiri, kamera sistemleri ve yedek parçalar bulunan bir dükkandan bahsediyorum ve dükkanda masanın üzerinde duran dell marka bir laptop vardı. Bu laptop her zaman fişe takılı duruyor ve bataryasıda takılı duruyordu. Tabi ben hiç laptop kullanmadığım için batarya ömrünü uzatmayla ilgili araştırmada yapmamıştım.

Ben bu dükkanda çalışırken bazen elektrikler giderdi ve bende bilgisayarda yüklü olan mafia 3 oyununu oynardım. Şarz 50 dakikadan fazla dayanıyordu ve ben makinanın en fazla bir senelik olduğunu sanıyordum.

Ben o zaman üniversitede ilk yılımdı ve bilgisayar programcılığı okuduğum için laptop almam mecburiydi. Patronuma danıştım ve bana dell marka laptop önerdi ve dükkandaki makinenin 3,5 yıllık olduğunu söyledi. Bu kadar süredir hiç bir sorunu olmamış falan filan anlatırken ben şarj olayına şaşırdım ve patronuma şarjın nasıl bu kadar çok dayandığını sordum basit bir cevap verdi; Pili ne kadar çok kullanırsan o kadar ömrü gider dedi ve bu makineyi biz hep fişe takılı kullanıyoruz dedi.

hakkatende eletrik gittiğinde müzik falan dinliyorum 1 saat boyunca kullanıyorum anca %60 iniyordu çünkü bir saat içinde elektrikler geri geliyordu :D

arkadaşlar ben yaşadığım mevzuyu anlattım ve bu bahsettiğim bilgisayar lityum ion pile sahip. Sonuca siz karar verin. Ben şimdiki casper laptopumu hep fişe takılı ve batarya takılı kullanıyorum e tabiki otobüste falan bataryayı eskitiyoz mecbur :)

ben casper marka, i5 ikinci nesil işlemci, 4 gb ram, 500 gb hdd ve nvidia 520m ekran kartı özelliklerine sahip bir laptop aldım. Laptopu 03/11/2012 tarihinde aldım ve hasaplamama göre yaklaşık 16 ay olmuş ben laptopu alalı ve şu anda benim cihazımın şarzı oyun oynarken yarım saatten falza gidiyor. film izlerken yaklaşık 2 saat gidiyor. Winampa veya media player classic programına müzik listemi yapıp müzik dinlersem ekranımı kapatınca laptop şarjım 5 saatten fazla gidiyor otobüste test etmiştim :)

okuma zahmetinde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Lityum iyon piller şarj olduktan sonra şarj etmeyi keserler. Bir pil ortalama 300 tam doldur ve boşalt ömrü vardır. Ondan sonra yavaş yavaş süresi düşmeye başlayacaktır.
  • maşallah yani herkes farklı birşey söylemiş be abi en iyisi şimdi kalkıp bi zahmet tavan arasındaki samsung laptop kutusundaki kulanım klavuzunda batarya kullanımı ile ilgili kısmı okumak kimse firmadan daha doğru konuşamaz sanırım ?
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama. Google da ararken buldum. Aradığımla alakasız bu yorum ama meraktan soruyorum

Bendede var bil bilgisayar bataryası ölü Sizce düzelebilir mi?
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Düzelmez yeni pil alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: atomcu

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama. Google da ararken buldum. Aradığımla alakasız bu yorum ama meraktan soruyorum

Bendede var bil bilgisayar bataryası ölü Sizce düzelebilir mi?

öldüyse düzelmesi imkansız hatta lion bataryaların düzelmesi imkansız da diyebiliriz. Garanti varken 3 kere değiştirdim ücretsiz HP sağolsun garanti bitti dördüncüye gözüm gibi bakıyorum. Bataryasız kullanıyorum. Batarya takılı olarak uzun süre kullanınca ömrü 1 senede bitiyor ya da yarılanıyor.

• Laptopu bataryasız kullanınca ne oluyor ki? Yani batarya ne işe yarıyor :D Bi nevi şey gibi değil mi? Telefonu bataryası olmadan kullanmak.Full fişe takılı kalması gerekiyor.Bence böyle daha zararlı
  • Lion piller cok risklidir ve ciddi devrelerle donatilirlar. Bu nedenle lityum bataraya dvreleri bizden akillidir. Merak etmeyin takili kalmasinda sorun yok. Litym pillerin omru sarj dongusu yaninda zamanla da ilgilidir. Hic kullanmasaniz bile yaklasik 3 yil.icinde lityum pil olur. Lapopun pili bitince sarji kesme sansi olmaz ve laptop aikca guc aikintiaina duaer. Usb baglaninca reset gibi tepkiler verir. O zman pili cikarmak iyi olur. Bunun disinda gerekli degil. Bazi modellerde pil anakart sogutma fani cikisina takili olur. Surekli sicak hava nedeniyle omru kisalir ancak genelde buna dikkat ederler. Ayrinili pillerle ilgili bilgiyi pilbilgi.blogspot.com adresinde bulabilirsiniz. Pillerle 25 yil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim laptopun pili içine gömülü çıkmıyor. pil ömrünün uzayacağını bilsem tam doluyken çıkartır sonra bitmeden tekrar takarım. bunu yapan sistemciler görmüştüm çünkü. konuyu okuyunca fişe takılı kullanmak daha mantıklı geldi.
  • Herkes kendince açıklama yapmış bu işin kısa ve özü şudur bende kendi bildiğimi yazayım bataryanin ömrünü uzatma diye bişey yoktur ortalama ömrü vardır insan ömrü gibi düşünün teknoloji biraz şans işidir herkesin yaşadığı deneyim başkalarıyla uyusmayabilir. Bataryayi çıkarmamak PC için artı durumdur kullanım kılavuzu okursaniz çoğu kılavuzda da yazar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.