iyi günler ben umut aranıza yeni katıldım bu modifiye ilk çalışmam olcak onun içinde bu konu hakkında pek birşey bildiğimi söliyemem nese uzatmadan konuya giricem herkez masaüstü kasalarla ilgili çalışma yapmış benim elime CompaQ Evo N800v geçtide modifiye yapmak istiyorum
ilk olarak laptopu parlak siyaha nasıl boyıyabilirim
fikir ve önerilere açığım şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba aramıza hoşgeldin :) laptopun resimlerini internetten araştırdım. bu laptopa parlak siyahın gitmeyeceği kanısına vardım carbon fiber kaplama daha iyi olur sanırım (zevkler ve renler tartışılmaz) ama illa siyaha boyayacağım diyorsanız laptopu parçalamanız gerekir sadece plastik aksam kalacak şeklde parçalayacaksınız boyayıp laptopu geri toplayacaksınız ama bu işten anlamıyorsanız laptopu telef edebilirsiniz carbon fiber kaplama yı nasıl yapacağım derseniz forumda satan arkadaşlar var onlardan temin edebilirsiniz kaplamayıda fön makinasıyla ısıtarak yaparsınız köşeri kaplamak için fön makinası ile ısıttığınızda kaplama dağıdı zaten sakız gibi yumşyacaktır.
Arkadaşın dediği gibi.
Boyamak için parçalamak gerekiyor. Ben de boyadım oradan biliyor. Ben metalik kırmızı kullanmıştım Ferrari gibi olmuştu mübarek. O datron un kalitesiz kasası sanki yeniden doğmuştu, araba kaportası gibi duruyordu.
İşlemler. Notebook parçalara ayrılır plastik aksam su zımparası ile suyun içinde zımparalanır ve kurulanır üstündeki tüm toz atılır. Parçalar oda ısısına gelince sprey boya ile boymamaya başlanır spreyi aynı yere tutmayın çılgın gibi bir şekilde sürekli hareket ettirerek boyamayı yapın. İlk kat çok kalın olmasın.
Boyasına göre değişir ama en az 4 saat kurutun. Ardından ikinci kata geçin gene aynı şekilde boyama işlemini yapın. 8 saatlik bir aradan sonra ise son kata geçin bu katta gene aynı yerde durmayın ama hareketler sıralı olsun ve boya dağılımını düzgün tutmaya çalışın. Ardından 24 saat kadar kurumaya bırakın.
İsteğe göre en üste gene koruyucu uygulayabilirsiniz.
İpuçları.
1 - Vida deliklerini küçük kağıt parçaları ile kapatın.
2 - Parçaların boyanmayacak görünmeyecek yerlerini ( Misal iki parçanın birleşim yüzeyi. Bu kısımları boyamayın zira parçaları yerine takarken zorluk yaşatabilir. ) bant ( boyama için kullanılan bez gibi bantlar var ) ve kağıt ile kapatın.
Notebook a gelince.
Valla resimlerine google dan baktım. Siyah kısımlar metalik kırmızı. Kalan gümüş yerlerde metalik Sarı ya da turuncu olabilir.
Ya da siyah kısımlar metalik turuncu kalan kısımı ise kavun rengi yapabilirsiniz.
Veya siyah kısımlar kahverengi olur ( Koyu sütlü bir kahverengi. ) gri kısımlar da açık kahve.
Ekstra :
Sökmek istemiyorum dersen. Boyanmayacak bölümleri hiç boya geçirmeyecek şekilde bant ve kartonla kapatıp boyama yapabilirsin. Ama dikkat et boya sadece yüzeye temas etmeli. Misal ekranı ya da hava kanalını iyi kapatamazsan ürüne zarar verebilirsin. Ya da Notbook un kağağını aynatamaz hale gelebilirsin.
Merhaba aramıza hoşgeldin :) laptopun resimlerini internetten araştırdım. bu laptopa parlak siyahın gitmeyeceği kanısına vardım carbon fiber kaplama daha iyi olur sanırım (zevkler ve renler tartışılmaz) ama illa siyaha boyayacağım diyorsanız laptopu parçalamanız gerekir sadece plastik aksam kalacak şeklde parçalayacaksınız boyayıp laptopu geri toplayacaksınız ama bu işten anlamıyorsanız laptopu telef edebilirsiniz carbon fiber kaplama yı nasıl yapacağım derseniz forumda satan arkadaşlar var onlardan temin edebilirsiniz kaplamayıda fön makinasıyla ısıtarak yaparsınız köşeri kaplamak için fön makinası ile ısıttığınızda kaplama dağıdı zaten sakız gibi yumşyacaktır.