Arkadaşlar selamlar. Bilgisayarım Asus Rog Strix HN002. 3 yıldır kullanıyorum ve 6 ay önce dahili klavye çalışmaması sorunu yaşadım. Klavye çalışmıyor fakat bilgisayarı 1 saat kapalı tutup açtıktan sonra çalışıyordu. Daha sonra bu tamamen bozuldu ve dahili klavyem hiçbir şekilde çalışmamaya başladı. Teknik servise verdim komple klavyeyi değiştirdiler ve 2 gün sıkıntısız kullandım. Daha sonra aynı sorun tekrarlandı ve tekrar teknik servise verdim. Bu sefer bana anakartın bozuk diyio 20k civarı yüksek bir fiyat çıkarttılar. Bilgisayar zaten eski olduğu için bu fiyat çok uçuk bir fiyat. Şu anda bilgisayarı bluetooth klavye ile kullanıyorum ve dahili klavyesini de RGB ışıklarını da kullanamıyorum. Touchpad ve güç tuşu çalışıyor sadece. Aygıt yöneticisine girdiğimde dahili klavyesini bu şekil bağlı değil olarak gözüküyor. Kendi yaşadığım bir şehirde de bilgisayarcıya sorduğumda sorunu anlamadığını fakat anakartta sorun olmadığını söyledi. Eğer bu sorunu çözmeme yardım edecek birisi olursa benden istediğini dileyebilir. KONUNUN YERİ BURASI DEĞİL AMA EN İŞLEK YER DE BURASI DH'DE O KADAR MESAİMİZ VAR KONUYU KALDIRTMAYIN LÜTFEN |
Laptop dahili klavye çalışmıyor
-
-
Merhaba,
Akla gelen tek ihtimal, klavyenin anakart ile bağlandığı noktadaki flex kabloların yada flex kabloları tutan mekanizmanın arızalandığı yada lehimlerinin temassızlık yapması yönünde.
Normalde işin ehli bir bilgisayarcı yeterli donanım ekipmanına sahipse ölçüm yapıp, arızayı tespit edebilir.
Bir diğer düşük ihtimal, Armory Create yazılımı içerisinde yüklenen bazı aydınlatma efektlerinin klavye aydınlatmasının yanmamasına sebep olabileceği; Denetim Masası üzerinden Aura Creator, Aura Lighting ve benzeri aydınlatma efektlerini kaldırın, en son Armory Create uygulamasını kaldırıp PC'yi yeniden başlatın. Armory Create'yi tekrar yüklediğinizde klavye aydınlatması geri gelirse sorununuz daha az maliyet ile çözülür. Aydınlatma geri gelmez ise klavye - anakart bağlantı portlarının değişmesi gerekebilir.
İyi akşamlar.
-
hocam size kendi deneyimimden bahsedeyim.
Birebir ayni sorun Nvidia 1050 Ti kartli lenovo y520 laptopumda vardi. Zaten bu modele sahip herkes er veya gec bu sorunu yasamis ve yabanci forumlarda, lenovonun kendi sitesinde vs heryerde arastirdim, cesitli teknik servislere verdim baktilar herseyi denedim. Problemin sebebini bilen yok. Sonunda klavye alip kendim degistirdim, 1 yil sonra tekrar bozuldu.
Bana gore bu sorunun sebebi tasarim hatasi. Klavyenin flex kablosu kasanin icinde bazi donanimlara temas ediyor. yuksek isidan zamanla yipranip bozuluyor. Anakartla falan alakasi yok.
Su an 1,5 yildir 3060 kartli Asus TUF gaming kullaniyorum. Tabiki bu da yuksek isida calisiyor. Su an cok memnunum. Umarim bunda da ayni seyi yasamam. Size tavsiyem mumkun oldugu kadar serin tutmaya calisin. Bakimini temizligini duzenli yapin ve oyun oynuyorsaniz 5-6 fanli laptop altliklari var onlardan kullanin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar. Aynı sorunu seneler önce yaşamıştım packard bell laptopta. İlginç bir şekilde bu sorunun batarya ile ilişkili olduğunu buldum. Kullandığım laptopta batarya gömülü idi. Yani dışarıdan kolayca takılıp çıkarılmıyordu. Laptopun alt kapağını açtım gömülü bataryayı çıkarıp geri taktım klavye ozaman çalışmaya başladı. Eğer bunu yapmanıza rağmen çalışmazsa bataryayı hiç takmayıp direk fişle kullanma seçeneğini de deneyebilirsiniz. Açıkcası bağlantısını hiç çözemedim tam olarak. Bir de hocam sizin bataryanız gömülü mü? Ve de bios da çalışıyor mu merak ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslanınKalfası -- 27 Ekim 2024; 3:28:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
batarya gömülü hocam sökmeden çıkaramam, biosta da çalışmıyor maalesef
-
benim zaten anlam veremedim şey şuydu şu an hiç çalışmıyor neyse de bir zamanlar kendi kafasına göre çalışıyordu ona anlam verememiştim. asus yetkili servisi de sağ olsun berbat olduğu için abdülhamit yalnızlığına terk edildik
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X