Şimdi Ara

Laptop DVD-HDD değişimi (SSD ile) ve windows kurulumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PcKolikq
    Harici HDD var bende 35 tane Bad Sactor var Lov level format atarım

Bundan alır takarım hiç DVD kullandığımı bilmiyorum zaten.

Zaten yılda bir format atarım Flash Disk'le

Selam
    Adaptörü alırsanız, içine 2. bir HDD takarak DVD-RAM yerinde kullanabilirsiniz elbette. DVD-RAM'a ihtiyaç duyduğunuzda Adaptörü çıkartır, DVD-RAM'ı takarsınız.

Burada önemli olan nokta, SİSTEMİN kurulu olduğu HDD veya SSD 1. sırada yer almış olmasıdır. Yani yeni bir HDD veya SSD aldığınızda, şu anki takılı olan HDD yerine takılmalı. Performans açısından çok önemlidir.
    Zannedersem anlatabildim Kolik adam..
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq
    Harici HDD var bende 35 tane Bad Sactor var Lov level format atarım

Bundan alır takarım hiç DVD kullandığımı bilmiyorum zaten.

Zaten yılda bir format atarım Flash Disk'le

Selam
    Adaptörü alırsanız, içine 2. bir HDD takarak DVD-RAM yerinde kullanabilirsiniz elbette. DVD-RAM'a ihtiyaç duyduğunuzda Adaptörü çıkartır, DVD-RAM'ı takarsınız.

Burada önemli olan nokta, SİSTEMİN kurulu olduğu HDD veya SSD 1. sırada yer almış olmasıdır. Yani yeni bir HDD veya SSD aldığınızda, şu anki takılı olan HDD yerine takılmalı. Performans açısından çok önemlidir.
    Zannedersem anlatabildim Kolik adam..
    Kolay gelsin..

Teşekkür ediyorum.

2 yıldır 1 sefer DVd kullandığım için sürekli takılı kalabilir

• İlgilenen herkese teşekkürler ederim hayırlı geceler
  • Arkadaşlar tam olarak aynı şeyi merak ettiğim için yeni konu açmak istemedim. Ben de aynı işlemi yapmak istiyorum ama biraz kafam karıştı açıkçası. Soruları sormadan önce neden bunu yapmak istiyorum anlatayım zaten neden buna gerek duyulduğunu bilenlere en alt paragrafta bir kaç sorum var; bilgisayar 6 günlük lenovo z-580 intel i7 3612qm işlemcili güzel bir bilgisayar ama açıkçası core2duo'dan sonra o beklediğim "uçuş" etkisini alamadım mesela bilgisayar ilk açıldığında herhangi bir programı açmak istiyorum diyelim eski bilgisayardaki gibi windows'un yükleniyor tekerleğiyle karşılaşıyorum 5-6 saniye, hatta bazen windows programı yanıt vermiyora düşürüyor halbuki tam bunlar olurken görev yöneticisinde işlemci %5 felan kullanılıyor. Ram, keza bomboş.

İşte bunun nedeni anladığım kadarıyla HDD'nin okuma/yazma hızı. Bizim işlemci ve ram arası transferimiz ne kadar hızlı olursa olsun sonuçta verinin büyük bölümü HDD'den geliyor ve işlemci-ram ikilisi veri yazıp çekerken(I/O) işlerini bitirip HDD'i beklemek zorunda kalıyorlar. Bu tıpkı tek şeritli bir yolda son model arabanızla öndeki eski bir araç yüzünden sıkışıp kalmanız ve öndeki aracın hızıyla gitmek zorunda olmaya benziyor işte biz de SSD takıp eski aracı solluyoruz

Buraya kadar herşey güzel zaten yukarda arkadaşlar da çok güzel bilgiler vermişler. Benim kafama takılan şey ise bilgisayara bu işlemi kendim yapabilir miyim? Youtube'da genelde Macbook yönlendirmeleri var ama benim bilgisayarım için aynı şey yok. Ayrıca bu işlem garantiden çıkartır mı? Çıkartırsa kendi servislerine götürüp mü yapmalıyım? Bana sorarsanız çıkartmamalı çünkü diyelim farklı bir arıza oldu ve garantiye vermem gerekti o zaman aynen eskisi gibi HDD'i eski yuvasına takar Dvd okuyucuyu da eski yerine yerleştiririm bunda ne var ki?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.