Şimdi Ara

Laptop DVD-HDD değişimi (SSD ile) ve windows kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullandığım Laptop'ın dvd kısmını söküp yerine uygun fiyatlı ssd almayı düşünüyorum. Ve takacağım ssd'ye sadece windowsu kuracağım, tabii bazı programlarıda.
    Yalnız aklıma takılan soru şu: yeni takılan ssd'yi c: olarak göstermek ve şu anda c: deki windowsu yeni ssd ye transfer etmek. Yani tekrar windows kurmak istemiyorum, şu anda hali hazırda çalışıyor ve bunu olduğu gibi ssd ye atmak istiyorum. Böyle birşey mümkünmüdür?

• backup programları var onlarla mumkun ama 5 25 lık yuvaya 2 5 lık ssd yı nasıl takacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

backup programları var onlarla mumkun ama 5 25 lık yuvaya 2 5 lık ssd yı nasıl takacaksın
    Merhaba,

Harddisk Klolanma olarak araştırma yaparsan, sonuca ulaşabilirsin..

Ek olarak; Zeki arkadaşın yazmış olduğu gibi 2.5" lik SSD sürücüsünü oraya nasıl takacaksın? Farklı, dönüştürücü bir aparat mı kullanacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

backup programları var onlarla mumkun ama 5 25 lık yuvaya 2 5 lık ssd yı nasıl takacaksın
    Sanırım aparatlar vardır, gördüm zannediyorum internette daha önce. Bahsettiğiniz programlar norton ghost gibi programlar mı? Yani klon yapıp başka hdd ye aktarma ve yeni hdd'den başlatma?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLastNinja2

Sanırım aparatlar vardır, gördüm zannediyorum internette daha önce. Bahsettiğiniz programlar norton ghost gibi programlar mı? Yani klon yapıp başka hdd ye aktarma ve yeni hdd'den başlatma?

Alıntıları Göster
    Evet, Norton Ghost v.b yazılımlar ile yapabilirsiniz..

Şayet o aparatı bulursanız, konu altından bana da bilgilendirme yaparmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Evet, Norton Ghost v.b yazılımlar ile yapabilirsiniz..

Şayet o aparatı bulursanız, konu altından bana da bilgilendirme yaparmısınız?

Alıntıları Göster
    Tamamdır teşekkür ederim, aparatı bulunca da buraya yazarım. İyi geceler.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Rica ederim, iyi geceler.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Buldum bile, fakat yarın biraz daha araştırırım, sanırım ssd almak ve windowsu kurmak iyi gelecek bana da laptopa da.

http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-nstor-notebook-sata-optik-surucu-yuvasina-uyumlu-25-sata-hdd-kutusu-ak-oa2ssa-bk/productDetails.aspx?productId=bd131138&categoryId=813

• quote:

Buldum bile, fakat yarın biraz daha araştırırım, sanırım ssd almak ve windowsu kurmak iyi gelecek bana da laptopa da.

http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-nstor-notebook-sata-optik-surucu-yuvasina-uyumlu-25-sata-hdd-kutusu-ak-oa2ssa-bk/productDetails.aspx?productId=bd131138&categoryId=813

Alıntıları Göster
    Hmm. Teşekkürler, bilgilendirme için..

Aslın da benim de niyetim yok değil ha. Bakalım hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Hmm. Teşekkürler, bilgilendirme için..

Aslın da benim de niyetim yok değil ha. Bakalım hayırlısı.

Alıntıları Göster
    Aynı ürünü burada 3/1 fiyatına bulabilirsiniz.Kargo ücreti de yokhttp://www.dealextreme.com/p/designer-s-2-5-sata-to-sata-hdd-ssd-caddy-for-12-7mm-optical-drive-122075

• quote:

Orijinalden alıntı: erenu89

Aynı ürünü burada 3/1 fiyatına bulabilirsiniz.Kargo ücreti de yokhttp://www.dealextreme.com/p/designer-s-2-5-sata-to-sata-hdd-ssd-caddy-for-12-7mm-optical-drive-122075

Alıntıları Göster
    Windowsun kendi yedekleme programı mevcut. Bununla harici bir hdd ye ya da cd ye yedekleme yapıp başlangıç cd side olustup o cd ve yedek ile yüklemeyi rahatlıkla yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

• quote:

Selam
    Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben durumu farklı yönde anlatmaya çalışacağım. Tamamını dikkatle okuyacağınızı umuyorum.

Alacağınız SSD'yi şu an kullandığınız HDD yerine takmalısınız! Çünkü DVD-RAM yuvası bilgisayarda 2. aygıt olarak gözükür ve bu da performans kaybı demektir. Mevcut HDD'yi de elbette adaptöre takarak 2. Hard Disk olarak kullanabilirsiniz.

Alacağınız adaptör BURADA DAHA UCUZ Tek Çekim / Havale / Kapıda Nakit / iPara İndirimli 53,84 TL fiyat koymuşlar. Site sağlamdır.. Buradan 10 yıldır falan 30-40 Bin TL veya daha üzeri alışveriş yapmışımdır kardeş.

Mevcut C: biriminiz ne kadar boyutunda onu bilmiyorum? Fakat alacağınız SSD şu anki C: biriminizden küçük ise, mevcut sisteminizi SSD'ye klonlamanız veya yedekten(imaj) geriye yüklemeniz sorun yaratacaktır!

Varsayalım ki; Alacağınız SDD 120 GB ve şu anki sisteminizde yaklaşık aynı boyutta ise(içindeki veri boyutundan bahsediyorum), bunun Acronis ile bir yedeğini alır ve SSD'ye sistemi geri yükleyebilirsiniz.
    Burada en önemli yedek alma olayı, yedekleme yaparken sistem önyükleme bölümü ile birlikte yedeklemelisiniz kardeş! Aksi durumda önyükleme olmadığından sistem çalışmayacaktır. Windows 7'den bahsediyorum.

Eğer çalıştıramazsanız, bununda bir kolayı var. 2. HDD'yi çıkartıyorsunuz ve Win7 DVD'sini veya Flash bellekte yüklü ise onunla başlatıyorsunuz. İlk ekrandan sonraki ekranın sol altında onarma linki var ve orata tıklayarak, başlangıç onarma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Bunu Win 7 çalışıncaya kadar tekrarlıyorsunuz. Bazen 2, bazen de 3. seferde Win7 boot etmeye başlayacaktır.

Windows açıldıktan sonra biraz bekleyin ve gerekli sürücüleri yükledikten sonra bilgisayarınızı kapatın ve adaptörle birlikte 2. HDD'nizi yerine takın.
    Sanırım açıklayıcı bir yorum oldu?
    Kolay gelsin..
    Edit: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 12 Temmuz 2012; 15:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben durumu farklı yönde anlatmaya çalışacağım. Tamamını dikkatle okuyacağınızı umuyorum.

Alacağınız SSD'yi şu an kullandığınız HDD yerine takmalısınız! Çünkü DVD-RAM yuvası bilgisayarda 2. aygıt olarak gözükür ve bu da performans kaybı demektir. Mevcut HDD'yi de elbette adaptöre takarak 2. Hard Disk olarak kullanabilirsiniz.

Alacağınız adaptör BURADA DAHA UCUZ Tek Çekim / Havale / Kapıda Nakit / iPara İndirimli 53,84 TL fiyat koymuşlar. Site sağlamdır.. Buradan 10 yıldır falan 30-40 Bin TL veya daha üzeri alışveriş yapmışımdır kardeş.

Mevcut C: biriminiz ne kadar boyutunda onu bilmiyorum? Fakat alacağınız SSD şu anki C: biriminizden küçük ise, mevcut sisteminizi SSD'ye klonlamanız veya yedekten(imaj) geriye yüklemeniz sorun yaratacaktır!

Varsayalım ki; Alacağınız SDD 120 GB ve şu anki sisteminizde yaklaşık aynı boyutta ise(içindeki veri boyutundan bahsediyorum), bunun Acronis ile bir yedeğini alır ve SSD'ye sistemi geri yükleyebilirsiniz.
    Burada en önemli yedek alma olayı, yedekleme yaparken sistem önyükleme bölümü ile birlikte yedeklemelisiniz kardeş! Aksi durumda önyükleme olmadığından sistem çalışmayacaktır. Windows 7'den bahsediyorum.

Eğer çalıştıramazsanız, bununda bir kolayı var. 2. HDD'yi çıkartıyorsunuz ve Win7 DVD'sini veya Flash bellekte yüklü ise onunla başlatıyorsunuz. İlk ekrandan sonraki ekranın sol altında onarma linki var ve orata tıklayarak, başlangıç onarma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Bunu Win 7 çalışıncaya kadar tekrarlıyorsunuz. Bazen 2, bazen de 3. seferde Win7 boot etmeye başlayacaktır.

Windows açıldıktan sonra biraz bekleyin ve gerekli sürücüleri yükledikten sonra bilgisayarınızı kapatın ve adaptörle birlikte 2. HDD'nizi yerine takın.
    Sanırım açıklayıcı bir yorum oldu?
    Kolay gelsin..
    Edit: İmlâ

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 12$ Lık ürüne 3 katı fiyat verip kazıklanmayın bence.2 Mesaj üstte kaynağını paylaştım.Adamlar aynı ürünü 12$'a Çin'den yolluyor ve kargo ve gümrük ücreti yok

• quote:

Linkteki cihazı alırsak 2 Tane HDD takmış oluyoruz ve ikisinde aynı anda kullanabiliyor muyuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 12 Temmuz 2012; 22:17:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Linkteki cihazı alırsak 2 Tane HDD takmış oluyoruz ve ikisinde aynı anda kullanabiliyor muyuz ?

Evet hocam, iki diski de aynı anda kullanmak mümkün oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

quote:

quote:

Evet hocam, iki diski de aynı anda kullanmak mümkün oluyor.

Harici HDD var bende 35 tane Bad Sactor var Lov level format atarım

Bundan alır takarım hiç DVD kullandığımı bilmiyorum zaten.

Zaten yılda bir format atarım Flash Disk'le

• quote:

Gayet güzel olur. Yalnız, SSD'yi 1. sürücü, hdd'yi 2. disk olarak takmalısınız.
  • quote:

quote:

İkiside HDD olmuyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

quote:

quote:

İkiside HDD olmuyor mu ?

Alıntıları Göster
    Bilgisayarın markası nedir bu arada ?

• quote:

İkiside HDD olmuyor mu ?

Olur elbet. Yukarıda bir yerde ssd lafı geçtiği için o şekilde söylemiştim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.