Şimdi Ara

Laptop Fan!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop fanından cok ses geliyor ve sürekli çalısıyor.bende bu yüzden laptopumun içini söktüm temizledim her ince noktasına kadar ama bi fark göremedim.ızgaralarda birikmiş toz vardı onları temizledim.Fanı yağladım sizin önerileriniz nedir laptopum acer aspire 5520g garantiye göndersem açtığımdan ötürü garantisi bitmişmidir ne yapmam lazım yol gösterirmisiniz?

• muhtemelen fandakı komur denılen maddeden oturu yapıyor bu sesı ..servıse yollayın kesınlıkle**
  • quote:

Orjinalden alıntı: LimeWaRe

muhtemelen fandakı komur denılen maddeden oturu yapıyor bu sesı ..servıse yollayın kesınlıkle**

bilgisayar fanlarının motoru kömürlü tip değil .

halilihsan hocam madem garantisi vardı niye açtınızki ?

everest isimli programla bir bakın işlemci kaç derece
  • Acer hakkında hiçbir fikrim yok hiç kullanmadım ama HP Pavilion gibi bazı modellerde doğuştan bir gürültü sorunu oluyor. İlk başlarda kendini hiç hissettirmeyen bu sinsi sorun bir süre sonra azıtıp uğultulu bir gürültüye dönüşüyor. Sanki birisi yanınızda şu sessiz süpürgelerle evi süpürüyormuş gibi sürekli.. Sinir bozucu bir ses bilirim. VUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! durumu...

Makinayı açtığınıza göre garanti dışı kaldı elbette ama yine de hiçbir şey olmamış gibi servise verip "açılmış bu biz bakamayız ya da para alırız" derlerse "aaaa hadi ya? kim açmış ki?" falan deyip safa yat ve makinayı da alıp geri dön. Onların da yapacağı hiçbir şey olduğunu sanmıyorum. Yalnız bu sesi tam olarak tarif etmen gerekiyor çünkü arıza mı var yoksa standart gürültüsü mü onu bilmemiz lazım. Düz bir ses mi yoksa dalgalanıyor mu? Tiz sürtünme sesleri, cızırtılar, takırtılar falan oluyor mu yoksa VUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.................. diye devam eden bir ses mi? Format atmayı BIOS güncellemeyi denedin mi? Yağ sürmesen iyiymiş fana ama geçmiş olsun artık.

• Fanının iç şekli laptopu temizlerken çekmiştim.bu arada fan sesi "Huuuu" diye çıkıyor.İşlemci fanı pc boşta iken 52 derece .Fanı sökerken üzerinde etiketler vardı yani jiletin gibi onları çok hassas şekilde kaldırdım ve yırtmadan yerine taktım.Tornavide izlerini cd kalemim ile boyadım.Resmi aşağıda
    Formatta attım bios uda güncelledim 1.33v kullanıyorum
     Laptop Fan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilihsan -- 12 Ocak 2009; 18:04:29 >
  • süper garantisi olan bir ürünü açmak

sıcaklıkda bir anormallik yok
  • 3-4 ayda bir yapılması gereken bir işlem. laptopun sol tarafında sıcaklığı artanlar,oyunları donmaya başlayanlar bu işlemi yapmak zorunda garantiden çıkmaz,yapılmazsa laptop için daha zararlı olur,düzenli yapılırsa servise gitme olasılığı çok çok az olur. (resimdeki laptop acer 5520g modelidir).

yavuzturkey adlı arkadaşımızın aklına uydum yaptım bir manyaklık.Altı çizili olan yeri dikkatli okuyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilihsan -- 12 Ocak 2009; 18:21:51 >
  • o cihaz garanti kapsamından çıktı bunu kabullen sen onu servise göndersende garantiden yapılmaz, çünki elemanlar baktığı anda anlıyor cihaz üzerinde neler yapıldığını bunu neredenmi biliyorum kendi laptopumun adaptör girişinde sorun olmuştu bende klavyenin vidasını sökerek klavyeyi çıkardım ve adaptör girişine ulaşmayı denedim ama olmadı. En sonundada sony servisine gönderdim ve bana gelen bir telefon "kardeş bu cihaz açılmış garantiye girmez" vidaya tornavida değse biliyor adamlar

ayrıca o fanı söküp dağıtmak hangi akla hizmet anlamadım.
  • peki arkadaşlar aynı ürünü bende kullanıyorum tam 7 ay oldu fanı toz dolu temizlenmesi gerekiyor
    serwise yollayıp 1 ay bekleyip üstüne 50 ytl ücretmi veriyim kendimmi açıyım ?
  • açmana gerek yok, fanın deliklerinden elektrik süpürgesiyle çekersen baya temizlenir uzun uzun açmadan da olur

valla tornavida değen laptop garanti kapsamından çıkar, bundan sonra yapılacak en iyi şey sesin fandan gelip gelmediğini iyice incelemek, kasa açıkken fan sesi yakından dinlenip anlaşılabilir, fanda fazla ses var aynı fandan bulmak zordur ama benzer sessiz bir fan çözüm olabilir, sonuçta artık her laptop biraz ses çıkartıyor, ama yapan da yapıyor, hp compaq nx6110 vardı bende fan en son hızda çalışırken hem de sessiz odada uyuduğum halde bile sesini duymazdım, o kadar sessizdi ama şimdi packard bell kullanıyorum motor sesi gibi ses geliyor
  • Hocam madem açmışsın değiştir artık fanı,lap top fanlarının fiyatlarını çok iyi bilmiyorum ama sanırım çok pahallı birşey değildir...Servisede göndersen aynı şeyi yapıp sana fatura edicek artık sonuçta..
  • Fan ile birlikte devreye giren başka bir eleman varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Hocam madem açmışsın değiştir artık fanı,lap top fanlarının fiyatlarını çok iyi bilmiyorum ama sanırım çok pahallı birşey değildir...Servisede göndersen aynı şeyi yapıp sana fatura edicek artık sonuçta..

tabi kasa fanı gibi vatan bilgisayarda veya hepsi burada hemen buluruz
  • aslında bende aynı dertten müzdaribim çok sesli, ilk aldığımdan beri böyle en son 2-3 ay önce falan serviste temizlendi
    acaba daha sessiz bir fan bulmamız mümkün mü?
  • Bendede acer aspire 5735 var.

Ben bırak fan sesini pc nin çalışma sesini bile duymuyorum...

Garanti konusunda sen onu açmışsın,üzerinde 5 takla bile atsan servis %100 anlıyacak açıldıgını...

Yani garantisi yok artık.

Sana bir tavsiye.

Laptop u kucagında veya duz olmayan bir ortamda çalıştırırken laptop un altındaki fan deliklerinin açık oldugundan emin ol yani dışarı hava çıkışını engelleyen hiçbişiy kalmasın...

Eğer fan ın havayı dışarı verdiği delikler açık kalırsa bir sorun yaşanmaz.ve arada sıradada elektrik süpürgesi ile çek.
  • soğutucu levha işlemciye tam temas etmiyor olabilir
    eğer levha ile işlemciyi ayırdıysanız üzerindeki termal macunu temizleyip yenisini sürmeniz gerekecektir
  • Yok sadece Fanı söktüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.