Bildirim
Laptop Fan Çalışmıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Dostum laptop fani hep calismaz ihtiyac oldugunda calisir. Yuksek performans + sarj kablosu takili olursa belki hep calisir. Sorun yoktur kurcalama hwmonitor programi kur ve sicakliklara bak 1-2 saat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni nesil Laptop fanları sıcaklık yükseldiği zaman devreye girerek çalışır. Bu illaki fan tozlanınca çalışacak diye bir kaide yok. Sonuçta mekanik bir ömrü var. İçindeki bobinler eskidiği zaman yeterli düzeyde soğutamadığı için tam kapasiteyle çalışır. Fan içini temizleyen spreyler var onlarla bir deneyin eğer düzelmezse iki nedenden dolayı sürekli açılıyordur.
Ya yukarıda bahsettiğim bobinler eskimiş ve tam işlev göremiyordur bu durumda fanı değiştirmeniz gerekiyor
Ya da daha kötüsü fan kontrol entegresi bozulmuştur bu durumda da tam yük çalışır ya da hiç çalışmaz. İlk önce sprey sıkın ardından fanı bir değiştirin bakalım -
tskler arkdşlar. Fan içini temizleyen spreylerı bobınlere mi sıkıcagız üstad ? -
quote:
Orijinalden alıntı: fatalmind
Yeni nesil Laptop fanları sıcaklık yükseldiği zaman devreye girerek çalışır. Bu illaki fan tozlanınca çalışacak diye bir kaide yok. Sonuçta mekanik bir ömrü var. İçindeki bobinler eskidiği zaman yeterli düzeyde soğutamadığı için tam kapasiteyle çalışır. Fan içini temizleyen spreyler var onlarla bir deneyin eğer düzelmezse iki nedenden dolayı sürekli açılıyordur.
Ya yukarıda bahsettiğim bobinler eskimiş ve tam işlev göremiyordur bu durumda fanı değiştirmeniz gerekiyor
Ya da daha kötüsü fan kontrol entegresi bozulmuştur bu durumda da tam yük çalışır ya da hiç çalışmaz. İlk önce sprey sıkın ardından fanı bir değiştirin bakalım
tesekürler üstad.
bir arkdş bios ayarlarından hzılanmış olabilir dedi, ama bu kendi kendine olması mümkün degil sanırm.
-
bilgisayar ısınmıyorsa çalışmaz hoam. Isındığı halde mi çalışmıyor? -
çalışıyor ama camasır makınası gıbı gibi gürülütülü şekilde. ben fan daıma calsır sanmıstım yorumları okuyunca, megersem PC ısınınca fan calısıyormus..
toz dan desek tertemızdı fan tekrar temızledım.. hard dısk bozuldugu için 40 gün önce yenisi takıldı acaba onunla bir ilglisi varmıdır arkadaslar ? -
belki o işlem sırasında fana zarar verilmiş olabilir ama fan ve harddisk çok farklı yerlerde. Bilemedim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X