laptopun işletim sistemi çöktü.mavi ekran (deadlock) sorunu veriyor ve ekranı hızlıca geçiyor.bu nedenle hata kodunu alamıoyurom bile. sonuç itibariyle işletim sistemini yeniden kurmam gerekiyor.onar yaptım olmadı.format istiyor.disk tek bölümlü olduğu için içindeki verileri de kurtarmam gerek. bende bunu pc ye takıp ordan verileri çekerek yapmaya karar verdim.laptop sata disk yedek sata data kablom ve güç kablom vardı.direk pc ye bağladım.pc de de sata disk vardı. işletim sistemi yeni taktığım diski görüyor ancak içine giremiyorum.biçimlendirilmesi gerek diyor!!!!! easy recovery ile verileri çekmeye kalktım.disk tam dolu olduğu için program da kastı.çekilecek verilerin (80gb) directory treesini oluştururken donuyor.
sata kutu alıp birde usb den bağlarsam verilere ulaşabilir miyim acaba? bana bu konuda yardım edebileceğiniz fikir sunabileceğiniz bir yol var mı?
disk fiziksel hasarlı gibi gözüküyor sata bağlantı yapman ile usb bağlaman arasında fark olmıycak
eğer kartında arıza varsa kolay aynı model bi disk bulup kart değişimi ile yapılabilir.
Kadıköy taraflarına yakınsan yazıcıoğluna bir uğra.
dostum öncelikle bozulan hdd kini laptobuna geri tak ve cd den çalışan xp ile açmayı dene.. eğer açabilirsen onunla verilenire ulaşmayı dene.. ulaşıyorsan zaten networkden yapa usb diskle falan atabilirsin.yok eğer göremiyorsan dediğin gibi ya usb kutu ile bağla ve datalarını kurtarmayı dene
taylanbey e cd den çalışan xp den de açmadı. sorun verdi tam oalrak hatayı hatırlamıyorum.
dragonball a sata ile baglanınca sorun veren disk usb ile baglanınca sorun vermez mi acaba? usb de plug and play olayı daha gelişmiş o bakımdan sordum. ne yazıkki istanbul dışındayım
HDD yi ikinci oLarak taktığın PC de özeLLikLerine girdiğinde dosya formatı ne oLarak gözüküyor peki?
disk formatı gözükmüoyur.çinki diskin içindeki veriler bozuk. toplam kapasite bile 0 byte dior. recovery programları sadece diskin boyutunu görüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: dj_mero
HDD yi ikinci oLarak taktığın PC de özeLLikLerine girdiğinde dosya formatı ne oLarak gözüküyor peki?
yok mu fikri olan arkadaşlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme