Şimdi Ara

laptop içine heatsink takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktanda anlaşıldığı gibi msi ex610 içine, çipsetlerin üstüne haetsink ve soğutma bloğunun altına yani arayada copper shim denen bakır iletkenden koymayı düşünüyorum. parçaları ebaydan alacağım. bakırmı yoksa aluminyummu daha iyi sonuç verir. copper shim yani bakır 1mm kalınlığındaki levhaları soğutma bloğuyla cpu arasına koysam soğutmada işe yararmı. gpu arasına koyacam zaten. ne dersiniz arkadaşlar, bi nebze soğutmada işe yararmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 1 Haziran 2010; 23:39:36 >

• biraz araştırma sonucunda cpu shim görülüyorki cpu shim ve heatsink çok farklı şeyler.
    laptop unda her cpu ve gpu nun üzerinde -olması gerektiği gibi- zaten heatsink bulunmaktadır.
    cpu shim ise çok farklı birşey.
    bazı eski cpu ların yapıları şimdiki gibi değildi. heatsink in tam temas etmesi ve ağırlığını cpu üzerine dengeli oturtarak hasarı engellemek için cpu shimler üretilmiş.
    fakat günümüz cpularının mimarisi bunu gereksiz kılmakta.

hiçbirşekilde verim artışı sağlayamayacağın gibi heatsink lerin etkinliğini azaltman bile mümkün. kesinlikle önermiyorum.
  • copper shim hakkında ki yorumlarını doğru buluyorum. genelde nvidiadan atiye geçişlerde kullanılıyormuş çünkü ati alçak kalıyormuş. ançak benim msi ex610 da soğutma bloğu altında sadece cpu, gpu ve güney körüsü var. kuzey köprüsü üzerinde basit bir alüminyum "plaka" var hemen yanındada wireless card olduğu için o bölgede sıcaklık biraz yüksek gibi. yakında foto ekleyeceğim buraya.
  • bahsettiğiniz gibi bir durum varsa kullanılabilir sanırım. ama kalınlığı çok dikkatli seçilmeli.
    bakır aliminyum a göre daha iyi bir iletkendir.
  • cpu ya 4 gpuya 6 tane olmak üzere 10tane sink takılı şekilde kullanıyorum laptopu, bildiğiniz şu ekran kartlarına takılan ram heatsinklerden, amacın hani soğutmak falansa bu bir yere kadar, laptop soğutucularından almanı tavsiye ederim, ama çok iyi araştırmalısın bunuda, sinkleri takmak sana 2-3derece düşüş sağlayacaktır çok bir şey bekleme, ben yaparkende amacım zaten cpu-gpu üzerinde ısı birikiminin biraz olsun dağıtmaktı. sorunuz olursa cevaplamak zevk, iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriii

cpu ya 4 gpuya 6 tane olmak üzere 10tane sink takılı şekilde kullanıyorum laptopu, bildiğiniz şu ekran kartlarına takılan ram heatsinklerden, amacın hani soğutmak falansa bu bir yere kadar, laptop soğutucularından almanı tavsiye ederim, ama çok iyi araştırmalısın bunuda, sinkleri takmak sana 2-3derece düşüş sağlayacaktır çok bir şey bekleme, ben yaparkende amacım zaten cpu-gpu üzerinde ısı birikiminin biraz olsun dağıtmaktı. sorunuz olursa cevaplamak zevk, iyi geceler

bakır ram heatsinkerin siparişini verdim ebaydan. senin yardımın olursa çok memnun olurum bu amd işlemcili laptoplar bıktırıyor bazen tabi bide msi işgüzarlığı var adam gibi bir kasa yapmamış. resimleri varsa eklersen sevinirim laptop içinin
  • benimkinin fotoğrafını çekmemiştim şimdi onlarca vidayı sök falan sana benim aynı laptopa bi yabancının uygulamasının -ki bende aynısını uyguladım- fotoğrafını gösteriyorum, bi fikrin olur

benim sinkler bu kadar ince değildi, biraz daha uzundular, o ekran kartının olduğu yere ben o kadar döşeyemedim

evet amd işlemcili laptoplar maalesef öyleler, elden de bişi gelmez pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriii -- 6 Haziran 2010; 10:35:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pratik Laptop Fanı Temizleme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resimdeki heatsink ler biraz abartı gibi geldi bana.
    laptopta önemli olan ısıyı fan ın önünde toplayıp ordan dışarı atmak. bu kadar çok heatsink ile kasa içi ısı artabilir bile. tabi denemeden kesin bişey söylemekte zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nestra

resimdeki heatsink ler biraz abartı gibi geldi bana.
    laptopta önemli olan ısıyı fan ın önünde toplayıp ordan dışarı atmak. bu kadar çok heatsink ile kasa içi ısı artabilir bile. tabi denemeden kesin bişey söylemekte zor.

bu şahıs bunu yaparak çok güzel sonuçlaar elde etmiş ki zira bende elde ettim bir nebze, eğer bende o kadar koyabilseydim daha da artacaktı, kasası bilerek zaten geniş bırakılmış, yani gpu ve plastik arası oldukça geniş olduğu için sorun yok, tabi dediğinde haklısın her laptopta değişkenlik gösterir bu durum, hava akımını engelmememsi gerek

• o adamda copper kullanmıştı, aynısı fotoğraftakilerle, hayırlı olsun uygulamayı yaptıktan sonra sonuçları paylaş bizimle
  • tabiki resimlerle birlikte eklerim buraya. aslında laptopun içinide çektim fotoları ama şuanda makina yanımda değil yarın büyük ihtimal eklerim. heatsinkleri nereye yerleştireceğim hakkında yardımcı olursunuz bana
  • bakır heatsinklerim geldi ve hemen uygulamaya koydum. aşağıdaki gibi yerleştirdim. yoğun olarak koyduğum yer chipsetin üzeri. artan parçalarda var sizce onları nereye yerleştireyim.
    sonuca gelince minimum 46 derece maksimum 79 dereceyi gördü. ölçümler için everest ultimate kullandım. şuanda pek bi faydasını göremedim doğrusu.

artanlar

• Aslında bu haliyle kapak yerine bu ölçüde plexi kestirip takacaksınız. Plexinin üstünde de olabildiğince çok hava alığı olacak ve tam buraya 20 - 23 cm lik bir fan. Sanırım 20 derece farkeder . Gerçi ciddi bir öneri, imkanınız varsa deneyin.
  • şuanki sıcaklılar beni çokda zor duruma sokmuyor aslında. az maliyetli olduğu için bakır haetsinkleri almıştım. pleksi olayına girersem sanırım biraz uğraşı gerektirecek. aslında derdim touchpadin sağ tarafının aşırı sıcak olması. orda sanırım kuzey köprüsü var ve hemen yanında da wireless kart. aslında fotoğraftada göründüğü gibi sağ tarafta bir pci express slotu daha var. ancak oraya taktığımda kartı görüyor cihaz driverlarıda yüklüyor ama bi türlü çalıştıramıyor win7. hiçbir kablosuz ağı bulamıyor. kartı oraya takıp çalıştırabilseydim chipset için daha ferah bi alan yaratabilirdim ama olmadı malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 25 Haziran 2010; 19:57:56 >

• zaten çok bir şey beklenmemesi gerektiğini belirtmiştim, siz biraz sağ taraftaki ısıyı dağıtmak adına yapmışsınız belki ama açıkçası beklenildiği gibi pek de sonuç alınmamış. Bu arada tavsiyem o bakır kolllar üzerinde yerleştirmeniz, işlemci ve ekran kartından çıkan bakır soğutucular üzerine yerleştirmeniz, özelliklede orada işlemci üzerine yerleştirmeniz şu an ki uygulamanızdan çok dha faydalı olacaktır laptopunuzu geneli için. bu arada tabi hava boşluğu kalmış olması çok ama çok önemli, yani en azından kapatacağınız plastikle heatsink arası belli bir boşluk olması gerek, ki delikli olması daha tercihendir. şimdilik aklıma gelenler bunlar oldu, kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.