Şimdi Ara

Laptop İkilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6230&urn=444969&lang=tr-TR

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6224&urn=457736&lang=tr-TR

Arkadaşlar merhaba.Yukarıda linklerini attığım iki bilgisayardan bir tanesini alacağım fakat hangisi almam konusunda kararsızlığım var.Şöyle ben mimarlık öğrencisiyim ve 5 sene boyunca alacağım bilgisayarı kullanmak istiyorum.Yukarıdaki bilgisayarlar arasında sadece ekran kartı farkı ve yaklaşık 600 tl fark var. GTX760M ve GTX765M arasında da ne derece fark var acıkcası bilmiyorum.GTX765M için 600 tl fark vermeye değer mi? Konu ile ilgili bilgisi olan yada bilgisayarı kullanan arkadaşlar bana bilgi verirse çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• 600 tl vermeye değecek kadar fark yok. Ancak 5 sene boyunca kullanmayı düşünüyorsan daha iyi ekran kartı olan modellere yönelebilirsin.
  • Yorum için teşekkür ederim.Peki GTX760M modeli beni uzun seneler idare edemez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosnaksinan

Yorum için teşekkür ederim.Peki GTX760M modeli beni uzun seneler idare edemez mi?
    O kadar çok oyun oynamam diyorsan yeterli ancak diğer türlü sana yetersiz gelecektir.
  • Bosnaksinan B kullanıcısına yanıt
    hocam iyi akşamlar. w350sk modeli bildiğim kadarıyla tek fanlı ve ekran kartı anakarta lehimlidir. P150sm ise çift fanlı olup ekran kartı ileride değiştirme şansınız mevcuttur. Eğer imkanınız varsa p150smden yana tercih yapmanızı tavsiye ederim. Buyrunhttp://www.notebookcheck.net/Review-Schenker-W503-Clevo-P150SM-Notebook.92973.0.html bu da düşündüğünüz p150sm ile ilgili yazılmış bir makale inceleyebilirsiniz. Eğer yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler veya bu vermiş olduğum bilgileri firmayı arayarak da teyit edebilirsiniz.

http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo_2.asp?productid=384#

http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo_2.asp?productid=475

bu linklerde ise düşündüğünüz modellerin üreticisi olan firmanın kasalarla ilgili özelliklerini göstermektedirler.

• aqua07 A kullanıcısına yanıt
    Verdiginiz bilgi benim icin gercekten cok onemli.Cok tesekkurler bunu dikkate alacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D906F1AB0

O kadar çok oyun oynamam diyorsan yeterli ancak diğer türlü sana yetersiz gelecektir.

Alıntıları Göster
    760m 765m in overclocksuz hali.İkisininde teknik özellikleri aynı gözüküyor ve 600 lira için o fark ödenmez.Zira ikisi de oyun bilgisayarı olduğu için renderda ve çizimde eşit güç verecektir(cuda sayısı aynı) Ancak monster yerine pcdepodan da 765m ekran kartlı MSI GE60 veya GE70 versiyonlarına bakabilirsin.

Senin açından düşüneyim şu an bilgisayar alacak olsam ve mimarlık öğrencisi olsam hiçbir workstation un yerini tutmayacağı için en çok VRAM(Ekran kartı belleği) ve en fazla Cuda Sayısı + Veri yolu hızı olan modeli alırdım.O da sanırım 3000TL altı sadece GTX 765M de var.

GTX770m e çıkmanı da tavsiye etmem zira çıksan da farkı olmayacak çizim programlarında ve fiyat 5000TL den başlayacak.5000TL üzerine de Dell Precision M6600 gibi ürünler var onlar alınır (Quadro K4000M ekran kartlı) bu çözüm de iş yapıp verdiğin parayı geri alamayacağın için boşuna olur.

Sen MSI ın GE70 versiyonuyla git zira ekranın 17,3" olması çizimde yararına olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: aqua07

hocam iyi akşamlar. w350sk modeli bildiğim kadarıyla tek fanlı ve ekran kartı anakarta lehimlidir. P150sm ise çift fanlı olup ekran kartı ileride değiştirme şansınız mevcuttur. Eğer imkanınız varsa p150smden yana tercih yapmanızı tavsiye ederim. Buyrunhttp://www.notebookcheck.net/Review-Schenker-W503-Clevo-P150SM-Notebook.92973.0.html bu da düşündüğünüz p150sm ile ilgili yazılmış bir makale inceleyebilirsiniz. Eğer yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler veya bu vermiş olduğum bilgileri firmayı arayarak da teyit edebilirsiniz.

http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo_2.asp?productid=384#

http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo_2.asp?productid=475

bu linklerde ise düşündüğünüz modellerin üreticisi olan firmanın kasalarla ilgili özelliklerini göstermektedirler.

W350 konusunda haklı arkadaş lehimli geliyor ince olduğu için.Ekran kartını değiştirme yoluna gitmeye gerek yok bence bu fiyatlı bilgisayar için özellikle...

765m oyun ve çizimlerin için yetecek sana zaten profesyonel iş dünyasına geçince daha pahalı çizim yapacak bilgisayarlar alacaksın.

Alternatif olarak GT 750m SLI versiyonu olan Lenovo Y510p bulabilirsen onun render hızı daha iyi.Ancak oyunlarda SLI sürücüleri sıcaklık sorunu olcaktır yani aklına takılmasın.Şansın varsa ve oyun oynamak ikinci planda ise GTX 765m den daha iyi..

• CansasCity kullanıcısına yanıt
    Soyle soylemek istiyorum 3000 tl alti diye bir israrim yok acikcasi.Benim gayem iyi bir ekran karti,ram ve islemci gucu olan bir bilgisayar almak.Bide monsterim musteri destegi nasil bilgi niz var mi?
    Bide ben bu bilgisayari sadece bolumde fakultede derslerde kullanacagim.Peyzaj mimarligi bolumu okudugum icin okuk bitince cizim isleriyle ugrasmayacagim.Fidanligimiz var orada takilacagim.Yani bu bilgisayar beni 4 sene okulda gotursun yeter.
  • quote:

Bide ben bu bilgisayari sadece bolumde fakultede derslerde kullanacagim.Peyzaj mimarligi bolumu okudugum icin okuk bitince cizim isleriyle ugrasmayacagim.Fidanligimiz var orada takilacagim.Yani bu bilgisayar beni 4 sene okulda gotursun yeter.

O zaman zaten çok extreme bir bilgisayara da ihtiyacın da yok herhangi oyun ekran kartı senin Autocad çizimlerin için yeter de artar.Aman diyeyim 3,5 kg ve üzeri laptoplara heves etme ki GTX 770m , veya sonradan değiştirilebilir ekran kartı olan modeller hep ağır olur.

3000 i aşmana gerek yok.
    Monster a da 3300 verip onu almana gerek yok ekran kartı değiştirmen gerekmeyecek velev ki gerekti yeni ekran kartlarını yurtdışından bulman ve fahiş fiyatlarına rağmen alıp değiştirmen gerekecek bulaşma..
    17" i 15.6" ya tercih edebilirsin çizim yaparken işin kolaylaşır.
    w350 deki 760m e bulaşma zira laptop ince olduğundan overclock yapamazsın.
    765m 2 sene içinde çıkacak oyunları da high-ultra karışımı rahat oynatır.ondan sonra medium seviyesine kısarsın grafikleri.
    zira 4700mq ve 8gb ram işini hayli hayli görecektir.

Sonuç olarak :

MSI GE70 bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir laptop.

3000TL

http://www.pcdepo.com/msi-ge70-2oe-205xtr-notebook-urun10703.html

17" ekran almak istemiyorum acikcasi.15.6 benin isimi gorecek duseyde.Dediginiz bilgisayarada baktim onuda aklimin bir kosesine yazdim.Yazdiklariniz ve verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler.Bide autocad programinda baska 3dsmax,lumion,cs6 ve baska programlarda kullanacagim ona gorede bilgi verirseniz sevirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosnaksinan -- 5 Ekim 2013; 22:00:18 >
  • Guncel
  • quote:

17" ekran almak istemiyorum acikcasi.15.6 benin isimi gorecek duseyde.Dediginiz bilgisayarada baktim onuda aklimin bir kosesine yazdim.Yazdiklariniz ve verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler.Bide autocad programinda baska 3dsmax,lumion,cs6 ve baska programlarda kullanacagim ona gorede bilgi verirseniz sevirim.

Adobe CS6 da Gpu Acceleration u açarsınız(cuda sağolsun) tüm opengl nimetlerinden yararlanırsınız.Sorun olmaz bu konuda.

Ancak gel gelelim 3dsmax ve lumion 'a GTX 765M minimum gereksinimleri karşılıyor.Ayrıca işlemcinin önemi yüksek ve işlemci gayet güçlü.

Viewportta(renderli veya rendersiz döndürüp baktığın yer.) çok komplex olmayan yerleri seri şekilde döndürür çevirir işlersin.

Zaten öğrenci olduğun için senden çok komplex çizimler hiçbir zaman istemeyecekler.O yüzden GTX 780M (770M'i iyi bir sıçrama kabul edemeyiz.) veya GTX 680M gibi bir çözüme gitmek işine yaramayacaktır.
    Kaldı ki

MSI GE60 yani GTX 765M

Senin video işleme,oyun oynama,3 boyutlu tasarım ve daha birçok konuda ihtiyaçlarını doyurabilecek fiyat ve performans olarak iyi bir laptop.4 seneyi bitirince de çöp olmayacak zaten masaüstü bilgisayara terfi edeceğin için işyerinde
    o zaman daha iyi optimize edilmiş ekran kartları işlemcilerle donatılmış bir bilgisayar kullanacaksın.Bu bilgisayarın eski 2 çekirdekli laptoplar gibi sadece internette gezinmek için kullanılmaya kaldırılmayacak

• quote:

Guncel
    imkanın varsa p kasa almalısın kasa bakımından onde fark atar bence ama iki bilgisayarda işini gorecektir ha yeni prog cıktı cok ozellik istiyor o ayrı ama ikiside senin isini gorur bnde w350 senin seceneklerden var analizde yapıyorum cizimde yapıyorum az bucuk cizimlerin renderlarını almaya calısıyorum bana yetiyor senin beklentilerine kişisel zevkine kalmıs klavye ısıklı ıstersen ses kalitesi daha iyi olsun dersen p kasayı almalısın acelem yok dersen millet y510 bekliyor o kervana katılabilirsin tercih meselesi GE60 20E-220XTR serisinede bakabilirsin ama butcem esnek dersen ekran kartı k serisi olan iş istasyonlarına yonel senin yerinde olsam acelem yoksa y510 un turkiyeye gelmesini beklerdim belki dolar kuruda biraz duser bu arada ama bu uc bil bu aralıkta alınabicek en iyi secenektir sahsi fikrimdir simdi daha bilgili daha tecrubeli arkadaslar gelir :D

• eterna205 E kullanıcısına yanıt
    Katettiginiz y510 modeli hangi markanin acaba.
  • Mimarlık oluyorsun fazla oyun oynamam dersen sana tavsiyem macpro ama illa notebook diyorsan msı larada bakmanı öneririm
  • Flopyy F kullanıcısına yanıt
    Mac pro almayi dusunmustum fakat hocalar bir ogrenci icin mac bilgisayarin fazla olacagini soylediler ve dogru soyluyorlar.Benim tercihim monster olacak gibi ama bakiyorum arastiriyorum.
  • quote:

Mac pro almayi dusunmustum fakat hocalar bir ogrenci icin mac bilgisayarin fazla olacagini soylediler ve dogru soyluyorlar.Benim tercihim monster olacak gibi ama bakiyorum arastiriyorum.

Valla benim bildiğim hocalar bizim için mac aldırır ama hocan bilir
  • Flopyy F kullanıcısına yanıt
    mac bilgisayarlar her zaman pahalı ve normal kesime hitap etmeyen bilgsayarlardır.Ayrıca kullanılan programlar-autocad vs.- her zaman ilk windows yazılımları için üretilir.Autocad 14 hala mac ler için yayınlanmadı mesela.Onun için windows her zaman ilk tercihtir.Tabi okul bitince çizim işiyle ilgilenmek ieteyen olursa mac ler tercihtir ama öğrenci çin fazladır her zaman.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.