Şimdi Ara

Laptop ısınmıyor ama kendi kendine kapanıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
115.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoricoDH

aynı sorunu şuan bende yaşıyorum aıda indirdim testleri yaptım 65-77 derece arası geziyoroktu formattasıkıntı i nette dolaşırken sıkıntı yok oyuna girince laptop kendini kapatıyor format atmadan öncede oynuyordum hiç bi sıkıntı yoktu formattan sonra böle oldu

Formattan önce 32 bit win7 şimdi 64 bit win 7 yükledim onla alakası olabilirmi ?

İntel i7 işlemci 1.8 ghzden

Ati Mobility Radeon HD 5730

Ram 4gb Kingston

Termal macun sürme işlemide dün yapıldı+fan temizliği

birde ekran kartı ATI Mobility Radeon HD 5730 driver
    2014 güncellemesini bulamadım ondan olma ihtimali nedir sizce?
  • quote:

aynı sorunu şuan bende yaşıyorum aıda indirdim testleri yaptım 65-77 derece arası geziyoroktu formattasıkıntı i nette dolaşırken sıkıntı yok oyuna girince laptop kendini kapatıyor format atmadan öncede oynuyordum hiç bi sıkıntı yoktu formattan sonra böle oldu

Formattan önce 32 bit win7 şimdi 64 bit win 7 yükledim onla alakası olabilirmi ?

İntel i7 işlemci 1.8 ghzden

Ati Mobility Radeon HD 5730

Ram 4gb Kingston

Termal macun sürme işlemide dün yapıldı+fan temizliği

Mesajını yeni gördüm özele gelirsen yardım etmeye çalışırım dostum
  • potur kullanıcısına yanıt
    Halletim dostum sogutucu iyi oturtulmamış bilgisayarcı tarafından ben söküp tekrar sabitliyince oldu nazar değmesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Halletim dostum sogutucu iyi oturtulmamış bilgisayarcı tarafından ben söküp tekrar sabitliyince oldu nazar değmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: MertN9

Beyler uzun zamandır forumu takip ediyorum,işim düşünce üye olmak aklıma geldi.Lenovo'nun Thinkpad serisin EDGE modelinin 13. sürümünü kullanıyorum,cihaz tabii ki laptop.
    WINDOWS 7 SP1 32 bit
    4 GB RAM
    1 GB INTEL HD GRAPHICS EKRAN KARTI
    I3 İŞLEMCİ
    Bilgisayarım artık videoyu uploadlerken bile kendi kendine kapanıyor.Sebebi ısınma değil çünkü az önce laptop kapağını açıp fana baktım.Sorun yok,üfledim falan gayet güzel dönüyor.
    Pek anlamam böyle termal macundan falan,oyun oynarken,birden fazla program açıkken bilgisayar sanki pili çıkarılmış gibi aniden kapanıyor.Bazen oyun oynarken kapanıyor ve oyundaki ses takılı kalıyor kapanırken.200 GB HDD boyutum var,bildiğiniz gibi bende şarjlardan dertliyim,şarj kablosu takılı olmadan maximum 3 dakika pil ömrüm var,evde iki adet şarj var tekini kullanıyorum diğeri orjinal ama sanıyorum voltajları düşük.Diğeride çakma,fanları temiz,soğutucus var yani sorun ısınma değil.

Bakmadığım konu kalmadı yahu,nedir benim sorunum şarj mı? yoksa RAM mi?

Aynısı ben de de oldu. Sorun CHIPSET arızası. git bir bilgisayarcıya baktır ya da garantisi varsa servise götür.

• merhabalar konunuzu baltalamak gibi olmasın ama.. ben de acer netbook kullanıyorum...geçenlerde laptobıma format atım ama formattan öncede bu sorunla karşılaşıyordum.. bazen cızırtılı bir şekilde ekran yukardan aşağıya doğru çizgi çizgi olup donuyor.. kendini resetliyor... bazen de açılırken mavi ekran oluyor windows geri yükle diye bir yazı çıkıyor... bir sürenin ardından açılıyor.. Daha öncede yapmıştı ama bir süre yapmıyordu... Bir iki gündür Tekrar başladı.. Sorunu ne olabilir acaba? Anakart yada ekran kartında bir sorun olabilir mi? içinde önemli dosyalarım var kapanıp açılmaz diye korkuyorum... İçinde birşey mi değişmesi gerek? yardımcı olursanız sevinirim...
  • xXxCooLxXx kullanıcısına yanıt
    selam arkaşlar leptop markam toshibe sattelite l70-b-12f bu leptopu alalı daha 1 ay oldu

sorunum oyun oynarken oyunun ortasında pat dıye pc nin kapanması bu olay bnı cook sınır eden bir durum:

özellikleri:
    Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 8,00 GB
    8 çekirdek
    2 gb ekran kartı amd radeon r9 m265x ve ıntel(r) hd graphic 4600 ( daha yeni güncelledim
    2.50 ghz turbo ıle 3.50 ghz

öncelıkle pes13-gta5-citiies gibi oyunlar oynarken şarzdada ve bataryadada hiç kapanmadan oynuyorum

ama bügün yuklediğim shadow of mordor oynarken anıden kapanıyor fan dönüyor ve pc ısınmıyor ama pc kendi bataryasını kullanırken kapanmıyor fakat jarza takılıyken anıden kapanıyor oyuna girdikten 10 dk sonra bu olay başka oyunlardaada oldu (mafia 2 ) gibi
  • Fanın dönmesi sıcaklığın iyi olduğu anlamına gelmez. Sadece bilgisayara güç geldiğini gösterir. SpeedFan ile sıcaklıklara bakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan töre

selam arkaşlar leptop markam toshibe sattelite l70-b-12f bu leptopu alalı daha 1 ay oldu

sorunum oyun oynarken oyunun ortasında pat dıye pc nin kapanması bu olay bnı cook sınır eden bir durum:

özellikleri:
    Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 8,00 GB
    8 çekirdek
    2 gb ekran kartı amd radeon r9 m265x ve ıntel(r) hd graphic 4600 ( daha yeni güncelledim
    2.50 ghz turbo ıle 3.50 ghz

öncelıkle pes13-gta5-citiies gibi oyunlar oynarken şarzdada ve bataryadada hiç kapanmadan oynuyorum

ama bügün yuklediğim shadow of mordor oynarken anıden kapanıyor fan dönüyor ve pc ısınmıyor ama pc kendi bataryasını kullanırken kapanmıyor fakat jarza takılıyken anıden kapanıyor oyuna girdikten 10 dk sonra bu olay başka oyunlardaada oldu (mafia 2 ) gibi

Güç devresinde bir problem olabilir. Oyun orjinal değilse kürektende kaynaklanabilir. 1 aylıksa her ihtimale karşı adaptör ile beraber gönderin servise, şarja takılı iken yük altında kapanıyor deyin, kontrol etsinler.

• Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    bı bakayım kardeşim peki bu pc hehşir ürünü ondan yada şarz aletinden kaynaklanıyor olabilirmi ??

lol bile kapanıyordu ama direx 11 flen bu guncellemeleri yaptım onlar daha kapanmıyor ama 20-30 gb oyunlar açınca kapanıyor (peki gta 5 te satlerce oynuyorum ne ısınma nede kapanma war 9
  • Benim de sorunum var en son 6 ay önce termal macun ve fan temizliği yapıldı normal açıkken pc kapanmıyor ama 2 yıldır oynadığım oyun TERA açtığımda ya da yüksek istemcili başka bir oyun açtığımda pc 15-20 dk sonra kapanıyor pc çok ısısı hissedilmiyor daha yüksek sıcaklıklarda ölçtüğüm zamanlar da oldu ama son 4 gündür böyle bu fan temizliği ve termal macun sürme işini yapsam düzelir diye düşünüyorum sizin de yorumlarınızı alayım istedim.Bir de yetkili servis geçen verdiğimde garanti kapsamına girmez diye 25 tl almıştı sizce servise mi versem yoksa kendim mi yapsam bu işi ?

@Sorunun sebebi bu değil başka birşeyse yardımlarınızı bekliyorum
  • beyler benımde sorun var aynı anıden kapanıyor pc ama sonra kapanmadan 15 16 saat calısıyor fan temızlıgı macun bakımını yaptırdım gene aynı sorun sızde neydedır yardım lütfen
  • merhaba arkadaşlar bu sorun ben de de vardı sadece oyun da değil internet de gezinirgen veya video izlerken bile kendi kendi ne kapanıyordu ve sorunu cözdüm gayet basit derin fan temizliği ve termal macun yenileme kolaygelsin
  • Aynı sorun bendede var 4700 tl lik bilgisayar bide. Yazık yazık..
  • Merhabalar. Allah peygamber için yardım edin :( Bilgisayarımın markası Casper Nirvana notebook. Yaklaşık 3 ay önce aldım. Bugün oyun indirdim ve de sadece oyunu 10 saniye oynayabiliyorum. Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor çözümü nedir? 12 GB RAM var. Ama kullanımı %90. Windows 10 kullanıyorum zaten sistem ve sıkıştırılmış bellek fazla ram yiyor lütfen yardımcı olun lütfen :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimreyizz

Merhabalar. Allah peygamber için yardım edin :( Bilgisayarımın markası Casper Nirvana notebook. Yaklaşık 3 ay önce aldım. Bugün oyun indirdim ve de sadece oyunu 10 saniye oynayabiliyorum. Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor çözümü nedir? 12 GB RAM var. Ama kullanımı %90. Windows 10 kullanıyorum zaten sistem ve sıkıştırılmış bellek fazla ram yiyor lütfen yardımcı olun lütfen :(

Kespır alman hata olmus ama recovery vardir herhalde. Recovery ile aldigin gune sifirla ve cok incik boncuk program kurma.

• Recovery nasıl yapcam dostum yardımcı olurmusn
  • Ayni problemi ben de yaşadım uzunca sure 100 dereceyi rahat gecen bilgisayar daha açılmadan kapanmaya başladı . Adaptorunuz ile ilgili bir sorun olabilir. Bendeki problem şarj giriş yerindeydi. Kablolar kapak her açılıp kapandığında aşınmış. Bağlantıyı onararak sorunu cozdum. Bilgisayarın ufak tefek yerlerinde oluşan aşınmalar (USB girişleri kulaklık veya mikrofon girisleri) kısa devreye neden olabileceği için de ayni problem yaşanıyor olabilir. Kullanilan ucuz soğutucular veya hasarlı ses aygıtları ciddi problemler verebilir. Şarj girişi de sürekli olarak kullanıldığı için problem olma olasılığı baya yuksek

• Jarjdayken kendi kendine kapanıyor

• Arkadaşlar bendede böyle sıkıntılar var bilgisayarım toshiba satalite l70-c-125 intel i7 5500u 2.40 - 3.00 ghz nvidia işlemci, geforce 930m 2gb ekran kartı,1tb harddisk,8gb ddr3l ram, bilgisayar iyi fakat arkadaşlarla payday2 oynuyoruz oyunda bir süre geçirdikten sonra birden oyunun ekranı donuyor ve oyunun o anında çıkan sesler sürekli tekrar ediyor mesela o anda ateş ettiysem sürekli ateş sesi geliyor soğutucu kullanıyorum bakıyorum elimle kontrol ediyorum programlarla bakıyorum fakat en fazla 65 dereceye çıkıyor oyunda 50 fps falan alıyorum ama birden gidiyor Allah kur-an aşkına yardım edin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.