Şimdi Ara

Laptop işlemci değiştirme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar i5 m430 bir işlemciye sahibim ssd ve 8 gb ram takılı cs go oynuyorum ama fps'ten ötürü hiç zevk alamıyorum internetten baktım i7 640m takabiliyormuşum.Sizce i5m430'dan i7 640m'e geçiş yapsam gözle görülür bir fps artışı olur mu? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

• Bilgisayarınızdaki ekran kartının modelini tam olarak yazar mısınız? İşlemci değiştirseniz bile ekran kartınız düşük bir model ise tek başına işlemci değişimi bir işe yaramayacaktır. Dediğiniz işlemciyi zaten nasıl bulacağınız da ayrı bir muamma. Başka bir leptoptan çıkma olarak bulabilirsiniz heralde diye tahmin ediyorum.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Bilgisayarınızdaki ekran kartının modelini tam olarak yazar mısınız? İşlemci değiştirseniz bile ekran kartınız düşük bir model ise tek başına işlemci değişimi bir işe yaramayacaktır. Dediğiniz işlemciyi zaten nasıl bulacağınız da ayrı bir muamma. Başka bir leptoptan çıkma olarak bulabilirsiniz heralde diye tahmin ediyorum.

Kolay gelsin.
    işlemci bilgisayarcı birinde var takarım dedi ekran kartım ise nvidia 330m 1 gb. Ve birşey daha soracağım en fazla takabileceğim işlemci bu mudur?
  • Paix de Dieu kullanıcısına yanıt
    Leptopunuzdan ki anakartı modeli nedir? Ona göre anakartınızın desteklediği işlemci modellerine bakabiliriz.

İkinci olarak ise ekran kartınızın modeli çok düşük. Cs:go sistem gereksinizmlerini karşılıyor gibi gözükse de yeterli düzeyde değil. Oyun üreticileri oyun gereksinimlerini mümkün olduğunca düşük tutmak isterler o yüzden oyun açıldığında ve 10-20fps veriyorsa tamam en düşük gereksinimler bu diyorlar. Şu yaşıma geldim oyun açılması için gereken en düşük sistem özelliklerine sahip bir bilgisayarın o oyunu normal bir şekilde oynatabildiğini görmedim. Evet oyun açılıyor ama 10 fps veriyorsa nasıl oynayacaksınız bu oyunu. :)

Ki leptop parçaları normal masaüstü parçalarına göre daha düşük performans ile çalışıyor. Eskiden bu değer neredeyse yarı yarıya idi. Yani normal bir ekran kartından ve işlemciden bir oyunda 60fps alıyorsanız, aynı erkan kartı ve işlemcinin leptop modelinden 20-30 fps alabiliyordunuz. Bu değer 40-50'lere çıktı yeni leptoplarda. Yapılan testlere göre öyle imiş yani.

Velhasıl işlemciyi değiştirseniz bile çok fazla bir fps artışı beklemeyin. Ekran kartı modeliniz düşük. 900m serisi 2gb ekran kartı olup 5. nesil i5 işlemciye sahip bir leptop bile anca 60 fps oynatıyor cs goyu. Oda normal ayarlarda yani. :)

Kolay gelsin.

• Kardeş,o işlemciye masraf falan yapma delirdin mi!

Fps mps artışı da olmaz ha benden söylemesi.

Bilgisayarcı senden para koparmaya çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.