Şimdi Ara

Laptop kapağınızı açık mı kapalı mı tutuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. İnternette de biraz araştırdım ancak fikirlerinizi merak ediyorum.

Bilgisayarınızı kapattığınızda laptop kapağını da kapatıyor musunuz? Sonuç itibariyle her gece kapatıp, her sabah yeniden açmak menteşelere bir zarar vermez mi?

Ben açıkçası şimdilik laptopla işim bittiğinde kapatıyorum. Ama tırsmıyor da değilim, malum Asus... Kapak her zaman açık durursa başka bir sıkıntı yaşayabileceğini de düşünüyorum; tozlanmadan ya da başka dış etkenlerden dolayı donanım sıkıntısı yaşama gibi.

Ne yapmalı? Kapak sürekli açık kalırsa daha az mı zararlı olur? Yoksa bunu yapmanın bir faydası yok mu?

• Kapağın kapalı olması her hangi bir sorun vermez.Bazı makinelerde kasa kalitesi ve menteşe yapısından dolayı kırılmalar olmuştur bu her zaman olacak anlamı taşıma işiniz bitti mi kapatabilirsiniz üzerine ağır bir baskı görmediği sürece makineye bir şey olmaz.Takıntı yaptığınız nokta çok uç bir nokta düşünmeyin o kadar.
  • acikcasi benim keyfime bakiyor. bazen acik kaliyor bazen kapali. hatta gunlerce bilgisayari hic kapatmadan prize takili olduguda olmustur

bu kadar dert etmeyin. sakinilan goze cop batar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 12 Ocak 2017; 22:55:41 >
  • Yanıtlar için çok teşekkürler. Standart kullanıma devam
  • Hocam asus demişsin o menteşeler eninde sonunda zamanla kırılacak. Sonra Asus ya da başka servisler tuzlu fiyatlar verecek tamir için. Karşılaştırma için söylüyorum hocam 2008 model asus 3 sene sonra menteşeden gitti. Servis uçuk rakamlar verince öyle kullanmak zorunda kaldık. Fujitsu marka laptop vardı 2010 çıkışlı. 2016 nisana kadar neredeyse her zaman açıp kapatıyordum hiç birşey olmadı. Ben evdeysem açık bırakıyorum. Yanıma alacağım zaman kapatıyorum.
  • Hocam muhtemelen ben de geceleri kapatmayacağım uzun ömürlü olması için. Napalım aldık bir kere... Tek sorun bu olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebocan

Hocam asus demişsin o menteşeler eninde sonunda zamanla kırılacak. Sonra Asus ya da başka servisler tuzlu fiyatlar verecek tamir için. Karşılaştırma için söylüyorum hocam 2008 model asus 3 sene sonra menteşeden gitti. Servis uçuk rakamlar verince öyle kullanmak zorunda kaldık. Fujitsu marka laptop vardı 2010 çıkışlı. 2016 nisana kadar neredeyse her zaman açıp kapatıyordum hiç birşey olmadı. Ben evdeysem açık bırakıyorum. Yanıma alacağım zaman kapatıyorum.

hocam asuslarda böyle bir kronik sorun mu var?
  • işim olmadığında ben kapatırım sürekli kullandığım için genelde de açık durur ama söyle bişi de var fan havayı klavyeden çektiği için sürekli açık bırakınca daha kolay tozlanıyor 2 gün kapatmadan bırakmıştım kalavyenin üstü full toz bu tozuda içine çekiyor
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Var hocam malesef en yeniler nasıl bilemem ama
  • Kapat tabi ki. Klavye ve Ekrana toz girmesini engellersin. Ayrıca üstüne bişey dökülse kapaktan akıp gider.
  • Arkadaşlar selam, Asus Ultrabook'ta kasa-menteşe problemi yaşıyorum. Yorumda bulunabilir misiniz aşağıda linkini verdim. Detaylı konusunu açtım. Teşekkürler
    https://forum.donanimhaber.com/kasa-mentese-problemi-asus-s551lb-yardim--123319819

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 16 Ocak 2017; 20:30:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.