benim laptopun kasası gümüş renginde , artık kullana kullana bazı yerleri aşırı dercede siyahımsı oldu , kir yüzünden. cif veya kolonya denedim iyice kötü oldu. te şansım ya zımpara yada boya sanırım. buraya tecrübeli arkadaşlardan yardım istemeye geldim. ne marka ne tür bir boya kullanayım. ve dikkat etmem noktalar nedir? saygılarımla...
*yada zımpara işimi görürmü?
eğer iyi boya tutmasını istiyosan ve adam gibi boya yapıcam diyosan bence kasayı tamamen bileşenlerden ayır.bu işi aklına koyduysan bence bunu da yapabilcek beceriye sahipsindir
normal zımpara değil de su zımparası diye tabir edilen zımparalarla zımpalarama işini yaparsan daha iyi sonuç alırsın.zımparayı elinle değil de lastik takoz gibi bi yardımcı bişeyle yaparsan daha iyi olur.zımparalama işini daireler çizerek değil de yukarı aşağı, sağa sola ve bunları kesecek şekilde çapraz yapman lehine olacaktır.kısa kısa yapmak yerine boydan boya yap.yani elini bi uçtan diğer uca kadar tek harekette gitsin elin.böylece bütün yüzeyler mümkün olduğunca eşit derecede zımparalanacaktır.
renk olarak neyi tercih edersin bilmem ama boya olarak marshall alman senin lehine olacaktır diye düşünüyorum.ben kullandım kasamı boyarken.gerçekten de kaliteli bi boya.
gelelim boya işine.zımparalamayı bitirdikten sonra yüzeyi iyice temizlemen gerekir.bunun için önce yumuşak bi fırca yardımıyla(boya fırcası gibi) bütün tozu güzelce temizle.sonra kuruya yakın nemli bir bezle güzelce yüzeyleri sil.kuruması için biraz bekle ve sonra mümkünse içinde halı olmayan kapalı bi mekanda boya işine geç (halı olan yerde yürüdükçe toz kalkıyo ister istemez.boya yaparken boyalı zemine toz veya ince tüy gelmesini istemezsin )
boya işini şu şekilde yap.önce bir kat astar misali bi boya at (elindeki siyah boyayla.astar boya alıp da ek masrafa gerek yok ) öyle ki sadece yüzeyi kapatsın.yani alttaki griyi kapatmak için uğraşma.kuruduktan sonra (kuruma süresi boya kutusunun üzerinde yazacaktır) tekrar zımparala aa bu sefer hafifçe.tekrar aynı yöntemle temizle ve sonra ikinci ve son kata geç.
bence boyayacağın parçaları mümkünse biyere yasla.yani belli bi açıda dursun 45' gibi.şu yüzden fazla dik durması boya eğer fazla gelirse akmasına sebep olur.eğer yere yatık koyarsan da bu sefer boyarken kutuyu dik tutmadığın için iyi boyayamayabilirsin.yani boya kutusundan az boya çok itici gaz çıkabilir.o yüzden mümkünse biyere yasla.
kare bi parça düşün.eğer elini sağa sola hareket ettirerek enine boyadıysan diğer katı buna çapraz olarak at. boya yaptığın yeri boya yaptıktan sonra cam açarak mümkünse havalandır ancak dediğim gibi toz çıkartacak şeyler bulunuyorsa mekanda bu adımı es geçip belli bi süre bekledikten sonra yap.boya yaparken mümkünse maske tak.ya da ağzına burnuna bi mendil tut.gerçekten dalga geçmiyorum.ben odamda kasamı boyadıktan sonra burnumun içi simsiyah olmuştu.havadaki boya burnuma dolmuştu.önlem almak herzaman iyidir.ne de olsa içinde zararlı kimyasallar var.
benden bu kadar. aklımın yetiiğince yardım etmeye çalıştım. şimdiden kolay gelsin saygılar; extremeenvy
her şey için teşekkürler, bir sorum daha var, boya marsall al demişsin peki türü ne olacak? boyalardan pek anlamamda? plastik,uv vs... bir çok model var sanırsam.
rica ederim ne demek :)
aldığın nalbura MARSHALL COLOR WORKS sprey boya dersen sana siyah kutuda önünde üç tekerlekli bisiklet resmi olan bi boya vericektir :) aklımda öyle kaldı benim.yalnız parlak istediğini belirtirsen iyi olur.
eğer marshall yoksa casati marka alabilirsin.gerçekten çok güzel bi boya.tavsiye ederim. 326 siyah.bu da parlak siyahtır :)
forumda bu işi yapan arkadaşlar var.arama yaparsan çok çeşitli şeyler bulursun.en azından resimli bulabilirsin :)
şimdiden kolay gelsin :)
valla çok saolasın , bu arada sanırım son sorum bir olacak :) bu siyah renkli sprey boyayı parlak al demişsin çok göze patmasın, ben normal klasik kasa gibi olmasını istiyorum zaten bunu yapmamın nedeni kasanın artık çok eski göstermesi. ama parlak belkide daha iyidir bilemiyorum sen ne dersin?
tercih meselesi :) ben parlak seçerdim.doğru uygulandığında sonuç mükemmel oluyor :)
bu arada zımparalama işini sabırla ve hafif hafif yap.2. kat boyayı attıktan sonra kasa artık kendini belli eder zaten.acemiliğine denk gelir de kusur bulursan tekrar zımparala (boyayı kaldırmak için değil sadece atacağın katın iyi tutmasını sağlayacak mikron mertebesinde pürüzlü, görünümde mat bi yüzey oluşturmak için) sonra bi kat daha at.boyayı heryerin kapanması için bolca püskürtme.ne kadar ince tabaka atarasn o kadar iyi.boya kutusunun üzerinde ikinci katı atmak için beklenmesi gereken zaman yazacaktır.ona uyarak atman daha iyi sonuç verir.
boya esnasında herhangi biyerde akma olursa boya işini orda bırak.kurusun.o kısmı zımparala ve devam et.dediğim gibi akma olmaması için en güzel yapılacak şey ince ince katlar atmak, bi anda heryeri kapatmaya uğraşmamaktır :)
Astar attıktan sonra tekrar zımparaya gerek yok, arkjadaşın dediği gibi zımparala ve kullanmak istediğin renkten üst üste 2 kere geçmeyecek şekilde 1 kat at, kuruduk tan sonra ki mutlaka tam kurumasını bekle. Aynı şekilde aynı boya ile 1 kat daha at. Gene tam kurumasını bekle, Marshallın sprey verniğinden 1 kat at en üste, Bundan sonra asla boyana bişey olmaz, dökülmez sağlam olur, Normal renkler için marshall colorworks lardan seçebilirsin, UV falan istiyorsan marshall fluor serisi olabilir. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama, Bu boyaların hepsi yapı marketlerde mevcut, örneğin koç taş
Arkadaşlar emeginize saglık. Gercekden çok güzel bir açıklama olmuş.
Evet benim de boyle bir bilgilenmeye ihtiyacım vardı.Çok saolun...
cihazın kasayı boyamadan önce boyayı başka benzer bi yüzeyde dene bence ne derce yapışıo kuruduuunda neye benzio!!! ilginç bişiyler yapmak istersen neon spray de gider ama önemli olan vernik ya da dier boyama teknikleri için fırınlama
bende de tertden bi kismi siyah oldu nasil cozucegim yha bunu ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme