Şimdi Ara

laptop klavyesi haricen kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski bir dizüstü bilgisayarın klavyesini söktüm. Sağlam ve slim olduğu için haricen kullanmak istiyorum. Ancak bunun için bir adaptör ya da soket var mıdır bilmiyorum? USB'den bağlantı yapabileceğim böyle bir aparat biliyor musunuz?

Not: Elimde envari çeşit harici klavye var, yeni bir klavye al tavsiyesinde bulunmazsanız sevinirim :)
     laptop klavyesi haricen kullanılabilir mi?

• Soruma cevap arıyorum hala ancak entelektüel bir meraktan yola çıkarak sorduğum soru hakkında öğrendiklerimi paylaşayım başka merak edenler için fikir olur. Zira yabancı forumlarda bu konuyu merak edenlerin sayısı hiç de az değil. Tabii ki yeni bir klavye almak pratik bir çözüm ancak siz de kasanızı açık kullanıp parçaları söküp takmaktan hoşlanıyorsanız, usb bellekler yokken kızak kullanarak 3.5'' hdd ile veri taşıyorsanız böyle bir konuda merakınız oluyor. Bir bakıma devamlı yazı yazmak zorunda kalan ve bilgisayarını değiştiren birinin klavye yabancılığı çekmemek adına böyle bir şeye ihtiyaç duyması da söz konusu olabilir. Malum slim klavyeler bile yeterince slim değil (Aslında bunun nedeni benim soruma da cevap sanırım).

Forumlarda iki nokta gözüme çarptı, birincisi şerit kablonun (ribbon cable) usb ye dönüştürülmesinin zorluğu, ikincisi ise laptop klavyelerinde kontrol mekanizmasının olmaması. Tuşlara ait 'controller' ana kart üzerinde olduğu için bu sorunu çözmeden bağlantıyı sağlasak bile bilgisayarın algılaması mümkün değilmiş. Bu da zaten pin sayısından dolayı zor olan şerit kablo-usb bağlantısından öte ekstra başka zahmetler ve masraflar gerektiğini gösteriyor. Eğer bu zahmetlere girişilmeyecek ise elimizde tuttuğumuzun (fotoğrafta olan gibi) aslında klavye değil, 110 parça plastik olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Kolaylıklar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.