Merhabalar. MSI gl63 serisi laptopum var. Kapağı açıp kapatırken çok dikkatli davranmama rağmen sol menteşesinin bağlı olduğu vida yuvaları kırılmış. Ekranı açarken menteşenin kastırdığını fark edemedim ancak ekranda ışık sızması görünce bir sorun oluğunu anladım. Ekranın ön dış çerçevesini söktüğümde kırıkları gördüm. Resimleri aşağı ekliyorum. (Kırımızı daire içerisine aldığım kısımlar) Yardım istediğim konu; elim çekiç tornavida tutar. Onarım için çevremde soruşturduğumda yapıştıracaklarını söylediler ve yüksek ücret istediler. Ayrıca menteşe demirini direk arka kapağa yapıştırmaktan bahsettiler. İlerleyen zamanda sorun olsa ekranımı sökemeyecek hale gelecek. İnternette araştırdığım zaman da "sun-fix" ve "iran yapıştırıcısı" tavsiye ediliyor. Elimde vidaların yuvaya girdiği minik sarı metaller duruyor sadece plastik kısımda kırıklar var. Onarım işlemini nasıl yapabilirim. En sağlam şekilde ne yapabilirim. Bir de panelden ışık sızması olmaması için sanırım çift taraflı bant ile yapıştırmam gerekiyor.(Resimlerin birinde mavi daire içerisine aldığım yere yapıştırmak için) Ancak normal kalın bantlardan değil sanki. Hangi ürünü tavsiye edersiniz bu konuda hiçbir bilgi bulamadın. Bilgili ve ilgili arkadaşlardan yardım ve tecrübelerini rica ediyorum :) |
Laptop menteşenin vida yuvası kırıldı, tamiri hakkında yardım
-
-
Sunfix ile yapıştırma yapacaksın ama kasa şişecek bu sefer dıştan aralık kalacak japonla kapatmak zorunda kalacaksın en iyisi bitane back cover ve menteşe seti edinip komple değiştirmek.
-
Tam ön kapak hizasına kadar yapsam kuruyunca yine şişiyor mu ? Hiç kullanmadım ürünü sadece internette gördüm. Ayrıca arka kapak almak istesem yurtdışından geliyor ve 1000 lirayı aşıyor maalesef :(
-
İnternette biraz daha araştırdım. Yabancılar genellikle arap yapıştırıcısı iran yapıştırıcısı dediğimiz ikiz tüp benzeri yapıştırıcı kullanmış. Türklerden bir kısmı ise sun-fix kullanmış. Hangisi daha uzun ömürlü olur acaba ?
-
Sun-Fix daha uzun ömürlü yapıştırıcıyı bi sarı bi mavi birbirine yeşil olana kadar karıştırıp yüzeye çok kalın olmayacak şekilde yay ve üstünede kapanacak kapağı bastır yuvalar iz yapsın sonra 1 1.5 gün kurumaya bırak kenarda açık kalan yerlerede japon sür dondurucu spreylede dondur ben çok müşterime kullandım hiç geri dönen olmadı yakın bi arkadaşımın laptopuna yaptım 8 yıl falan oldu herhalde hala sapasağlam
-
Yardımın için teşekkür ederim. En kısa zamanda yapacağım :)
Benzer içerikler
- laptopta fare imleci hareket etmiyor
- laptop şarj ışığı yanıp sönüyor açılmıyor
- dosya com surrogate üzerinde açık olduğundan
- telegram izin verilmeyen video indirme
- mouse tekerleği düzgün çalışmıyor
- laptop menteşe tamiri
- telefon şarj olmuyor
- silinen dosyaları geri getirme
- ekran videosu alma
- internet hızlandırıcı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X