Şimdi Ara

LAPtop MU MASA üstü MÜ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • laptop alsında kollamak lazım diyoruz sorun burda
  • Yurt durumu varsa bence kesinlikle lap top gerekli. tatillerde eve gittiğinde yanında götürürsün aklın yurtta kalmaz. Şahsen ben lap top alacağım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asusabi

laptop alsında kollamak lazım diyoruz sorun burda

Aldıysa kollayacak arkadasım telefonu da calınır gasp da olur Türkiyenin halleri malum laptop da masaüstüde gider.Ama laptop korumada da kullanmadada avantajlıdır.Tecrübeyle sabittir.alsın seri numarasını cpu seri numarasını hiç bişey yapamaz calan zaten.allah kimsenin başına vermesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BETER CANBAZ

MERHABA;

ŞÖLE BİR ÖZETLEYELİM İSTERSENİZ.

1- LAPTOP YURTTA ÇOK ÇABUK ÇALINIR
    2- PERFORMANSI MASA ÜSTÜNE GÖRE KÖTÜDÜR.
    3- LAPTOP' UN ÜSÜTÜNE BİŞEY DÖKME VE KIRMA OLASILIĞIN ÇOK DAHA YÜKSEKTİR.
    4- LAPTOP' U UPDATE ETMEN ÇOK DAHA PAHALI VE ZORDUR.
    5- LAPTOPUNU ÇANTANDA KİTAPLARINLA TAŞIYACAK VE İLK OLARAK EKRANINI KIRACAKSIN.
    6- SÜREKLİ ARKADAŞLARIN SENDEN EMANET İSTEYECEK VERSEN BİR DERT VERMESEN AYRI DERT.
    7- DAHA ÇOK PARA VERECEKSİN LAPTOPA.

DAHA NE DİYİM.

UMARIM MESAJ ALINMIŞTIR :)

Valla doğru söze ne denir?

Yani hadi aldın seri nosunu şusunu busunu tonla iş yapman gerekecek canın sıkılacak. Hadi her şeyi geçtik o kadar çalışman da gidecek şu bu. Ama hadi illa da alacağım diyorsan bu ne yapmak istediğinle doğrudan bağlantılı olup, özellikle çizim tasarım diyorsan ki sanıldığının aksine nvidia go ya da atinin mobility radeon gibi ekran kartları işini görmez aksine özellikle bu iş için geliştirilmiş Nvidia quadro ya da Ati fireGL tarzı iş istasyonu ekran kartları kullanılması gerekir. Ayrıca sadece işlemci gücü yetmez bellek de iyi olmalıdır. Özellikle render filan işlerinde bu önemli. Gerçi senin yapacağın çizimlerde render falan olmaz olasılıkla. Bildiğim kadarıyla daha çok mimarlar daha çok uğraşıyo bu işlerle. Neyse iyi bir mobil iş istasyonu bile masaüstü ortalama bir iş istasyonu kadar performans vermez. Eğer böyle bir şey istiyorsan 8-10 bin $ gibi paralar harcaman lazım. Onun yerine özellikle nVIDIA Quadro FX 560 ya da ATI FireGL V3350 gibi ucuz iş isatasyonu ekran kartlı ve 1-2 ya da 4 Gb ECC ramli ve core 2 quad işlemcili mikro atx bir makina uygun bir fiyata toplanabilir ve iyi performans alırsın. Ya da eğer Ankara'daysan Eren Bilgi İşlem'den (http://www.erenbilgiislem.com/) Engin ya da Tunç Bey'le görüşüp teknik bilgi de alabilirsin. Özellikle 470064-384 HP ML115 AMD DC opteron 1210 + ATI FireGL V3350 sunucu toplatabilirsen iyi performans alabileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin... Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 21 Ağustos 2007; 16:36:31 >

• quote:

MERHABA;

6- SÜREKLİ ARKADAŞLARIN SENDEN EMANET İSTEYECEK VERSEN BİR DERT VERMESEN AYRI DERT.

DAHA NE DİYİM.

arkadaş güzel söylemiş ama eklemek istediğim bikaç şey daha var.
    8- taşımak istiyceksin ama o 3 kiloluk makina (batarya +şarjla beraber 4) her bi süre sonra her adım attığnda 1 kilo artacak kollarına kramplar girecek
    9- arkadaşında cok süper bi oyun göreceksin ve oynamak istiyceksin ama oynayamıycaksın.tekliycek.oynasan bile yarım saat sonra soba gibi olacak.

kendimden biliyorum böyle oluyo
    .eğer eve cıkmıycaksan tabi masaüstü cok sorun olr taşıma açısından.

• Santarosa Core 2 Duo T7500 2.2 GHz
    1024MB DDR2 667 Mhz
    160Gb HDD
    512Mb TURBOCACHE NVIDIA GeForce 8400GS

kardeş bu makinayla mı o dediklerin oluyo takılmalar falan hayretlendim şimdi.
  • belki bunu yazmakta geç kaldım ama yinede yazayım... inşaat mühendisliğinde 2 senedir okuyorum hiç öyle sunum filan yapmadım çizim yapmadım makine müh. arkadaş demişki okula taşır çizim filan yaparsın ancak ben şimdiye kadar bize çizim yapmamız gereken hiçbirşey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim...

mimarlar, makine, elektrik mühendisleri çizimi gerçekten yapıyorlar ve ders olarak görüyorlar benim sana tavsiyem eğer dersler için daha yararlı olacak birşey arıyorsan sana tek tavsiyem casio marka çok iyi bir hesap makinesi alman olur. imkanın var ise de masaüstü bilgisayarın yerini hiçbirşey almaz...
  • çizim bilmeyen insaat mühendisi mi olur arkadaşım siz maket mi yapıyosunuz projelerinızı falan. benim arkadaşlarım insaat mühendislerinin hepsi cok iyi cizim yaparlar.cizim yapmak insaat mühendizleri için vazgecilmezdir kafadan bina yapılmaz kanımca.
  • SU toshiba A200 cok cazip geliyor ama parca degistirememek ve cabuk demoda olması nedeniyle korkutuyor kanımca en fazla 2 yıl dayanır max4 yıl ....
  • quote:

MERHABA;

DAHA NE DİYİM.

kitaplarınla taşıyacak kıracaksın falan demişsin de ilkokul çantasımı bu kitap falan olcak içinde alırsın 10 sayfa a4 bi kalem gider dersini dinlersin.
    çalınma mevzusu doğru o iş olmaz en iyisi sen eve çık kafan rahat olsun
    laptopa daha çok para vereceğin doğru ama okuyan insanın işine özellikle tez hazırlarken çok yarıyor

• ben manyak bi masaüstü tutkunuydumama üniversitede okuyorum laptop aldım bi daha masaüstü almam! arkadaşlar yapmayın hız konusunda o kadar da berbat değil dizüstüler.hatta gayet yeterliler bence carbon u herşey full oynatabiliyor, stalker falan yeni santa rosalarda da fulldür daha ne olsun.

ayrıca her ne kadar önemsizmiş gibi görünse de fonksiyonellik çok büyük bir unsur.hele de yurttaysanaçarsın arkadaşlarınla film günü yaparsın(biz her hafta yapıyoduk gayet güzel oluyor), gider okulun devasa internetini sömürürsün, zaten çizim falan yapıcaksın okulun sürekli ayarlarıyla uğraşacağın dosyalarını saklayamayacağın bilgisayarları yerine özel bilgisayarın olacak.çalınma konusunda ben çalınır diye koca bi sene okula götürüp getirdim ama bu sene eve çıkıyorum o sorun da ortadan kalkacak.

al bi santa rosalı makine keyfine bak

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.