1080TI - cızırtı ve takılmalar.
Merhabalar...
Yaklaşık 2.5 senedir sıkıntısız kullandığım masaüstü bilgisayarım dün itibariyle ani olarak problem çıkarmaya başladı. Dün SSD ve HDD sürücülerindeki gereksiz bulduğum bazı dosyaları ve bazı kullanmadığım oyun ve uygulamaları temizlerken, bir anda ekranda farenin atlayarak hareket ettiğini, her zaman sıkıntısız bir şekilde çalıştırdığım FPV drone simülasyonu LiftOff'u açtığımda ise oyuna bile girmeden daha ana ekrandayken kasılmaların oluştuğunu fark ettim. Youtube üzerinde bir video açtığımda ise ses ve görüntünün sürekli takıldığını ve kesik kesik geldiğini gördüm.
Ana kartım Gigabyte X470 Aourus Gaming 7 WIFI
İşlemcim Ryzen 2700X
Ram 16GB
M2 ve HDD sürücüler
ve Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC edition 11GB
Şimdiye kadar hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım. Çok yoğun bir kullanımım da yok. Haftada bir kaç gün bir kaç saat oynarım. Neden olduğuna dair hiç bir fikrim yok.
Durumu daha iyi ifade edebilmek adına iki adet video kaydettim. İlkinde zaten bir şey dememe gerek yok ses ve görüntünün durumunu görüyorsunuz. Aralıksız devam etmekte...
ikinci video da ise ekran kartından gelen cızırdamaları duyup göreceksiniz, sesler ekrandaki takılmalarla senkronize gibi, fanlar düzgün çalışıyorlar, aşırı ısınma yok. Fikir verebilir düşüncesiyle oyun içi performans değerlerini de kaydetmeye çalıştım. Umarım bir fikir verebilen olur. Selamlar...
10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)
|
İnternet hızını istenilen miktarlarda bölme?
|
Ofis içi telefon santrali kurma
|
|
GODIN gitarlar hakkında...
|
HP m6 boot device ve hard disk hatasi
|
windows ürün anahtarları nasıl kontrol edilir?
|
KOÇAK GOLD'dan eTicarette ahlak dersi!!!
|
|
Meslek: İnşaat Mühendisi
İlgi Alanları: makro fotografçılık
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 402
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 16.535 (Bu ay: 473)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware