Şimdi Ara

laptop nasıl formatlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün HP Pavillion DV5198EA aldım, üzerinde Türkçe XP Home var ve ben formatlayıp İngilizce XP Professional yüklemek istiyorum.
    HP'nin kurtarma dosyalarını DVD'ye kaydettikten sonra D olarak ayrılan bu bölümü sildim. Şimdi C ve E kaldı sadece, yani CD Sürücü otomatik olarak D olmadı. Neyse bu şimdilik sorun değil de laptop'da floppy sürücü yok, bu olmadan hardiski nasıl formatlayıp tekrar işletim sistemi yükleyebilirim. Windows açıkken İngilizce Professional CD'sini taktım dil farklı filan dedi, sonra kurulum işlemine geçti. Dosyaları yükledikten sonra tekrar başlattı, bu sefer açılışta Home veya Professional Setup tercihlerini veriyor. Professional Setup'ı seçtikten sonra hata verdi. Ne yapmalıyım?

• Öncelikle disketle işin yok edinmen gereken tek şey var oda bootable(başlangıçta cd'den direk yükleyebilecegin)

bir xp pro ingilizce cd'si bunu temin ettikten sonra bilgisayarın bios'undan boot ayarını ilk hdd degil dwd olarak

değiştir. Cd'yi direk okuduktan sonra yuklemeye başlamak için bir tuşa basmanı isteyecektir ondan sonrası

zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Format işini zaten kendisi yüklemeye başlamadan önce halledecek, ordan

full format yada quick format seçeneklerinden birini seçtikten sonra kuruluma başlayabilirsin...
  • masaustune format atar gibi....
  • Bootable CD bulunca sorun çözülür gibi oldu ama kısmen...

Benim hdd SATA, dolayısıyla CD'den kurmaya kalktığımda hdd'yi göremedi. Gerçi kullandığım CD ile ilgili sorun da olabilir, ondan emin değilim. Kullandığım İngilizce Win XP Pro CD'sinde service pack 1 ve 2 yok, bunlar olsaydı SATA hdd'yi belki tanırdı ama emin değilim.

Ben de çözüm olarak BIOS'tan SATA'yi disabled olarak seçtim, windows sorunsuz olarak yüklendi. Tabii sonra BIOS'tan SATA'yı tekrar enabled yaptığımda sorun çıktı, malum mavi ekran

Bu durumda tek çözüm kaldı harici floppy drive kullanarak Windows yüklenirken gerektiği aşamada F6'ya basarak HP'nin SATA sürücülerini tanıtmak. Ama dediğim gibi benim kullandığım CD'de service packler yok, bootable ve service pack 1 & 2 yüklü bir CD kullanırsam harici floppy drive kullanmama gerek kalmaz belki. Bu konuda bilginiz var mı?

• fujıtsus v2045 te şöyle çözmüştük bir bak istrsen

http://rapidshare.de/files/29537581/sata__oezuemler.rar.html

Sevgili arkadaşlar;
    Çoğumuz önyüklü gelen işletim sistemini kaldırıp xp prof kurduk ve bu sırada harddiski setup programının görmesi için ahci disabled ettik ya biostan, şimdi sıra geldi bu işlemden sonra ahci yi tekrar enabled edip harddiskimizi sata kullanmaya...
    1- Bilgisayarım' a sağ tıklayıp özelliklerden aygıt yöneticisini açın
    2- ide ata-atapi controllers' i açın
    3- Intel(R) 82801FBM Ultra ATA Storage Controllers-2653' e sağ tıklayın
    4- update driver deyin
    5- Listeden yada özel bir konumdan seçeceğim deyin
    6- Arama ben seçeceğim yükleme yerini' yi işaretleyin
    7- Diski var deyin
    8- Ara tıklayın
    9- SATA AHCİ driverinin yerini gösterin
    10- driverin ismi iaAHCI.inf. ok deyin.
    11- “Intel® 82801FBM SATA AHCI Controller” seçin
    12- ikazları pas geçip yüklemeyi yapın.
    13- bilgisayarı tüm pencereleri kapattıktan sonra yeniden başlatın.
    14- f2 ile setup a girip ahci enabled edin save and exit
    15- güle güle kullanın.
    Bununla ilgili ingilizce açıklamalı pdf dökümanı:
    http://www2.fujitsu-siemens.se/file/?7193.pdf
    iaAHCI.inf bulamayanlar bilgisayarlarında arama yaptırsınlar yada f-s cd' sinde intel matrix storage driver da bulabilirler. Saygılar.

• recover cd'sini takıyorsun. bilgisayar başlarken F2 veya F12 ile bios2a giriyorsun ve boot seçeneğinde cd/dvd rom'u 1. sıraya getiriyorsun. bilgisayar cd den başlıyor ve bu kadar. cd açıldıktan sonra seni yönlendiriyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arabaci72

fujıtsus v2045 te şöyle çözmüştük bir bak istrsen

http://****.de/files/29537581/sata__oezuemler.rar.html

Sevgili arkadaşlar;
    Çoğumuz önyüklü gelen işletim sistemini kaldırıp xp prof kurduk ve bu sırada harddiski setup programının görmesi için ahci disabled ettik ya biostan, şimdi sıra geldi bu işlemden sonra ahci yi tekrar enabled edip harddiskimizi sata kullanmaya...
    1- Bilgisayarım' a sağ tıklayıp özelliklerden aygıt yöneticisini açın
    2- ide ata-atapi controllers' i açın
    3- Intel(R) 82801FBM Ultra ATA Storage Controllers-2653' e sağ tıklayın
    4- update driver deyin
    5- Listeden yada özel bir konumdan seçeceğim deyin
    6- Arama ben seçeceğim yükleme yerini' yi işaretleyin
    7- Diski var deyin
    8- Ara tıklayın
    9- SATA AHCİ driverinin yerini gösterin
    10- driverin ismi iaAHCI.inf. ok deyin.
    11- “Intel® 82801FBM SATA AHCI Controller” seçin
    12- ikazları pas geçip yüklemeyi yapın.
    13- bilgisayarı tüm pencereleri kapattıktan sonra yeniden başlatın.
    14- f2 ile setup a girip ahci enabled edin save and exit
    15- güle güle kullanın.
    Bununla ilgili ingilizce açıklamalı pdf dökümanı:
    http://www2.fujitsu-siemens.se/file/?7193.pdf
    iaAHCI.inf bulamayanlar bilgisayarlarında arama yaptırsınlar yada f-s cd' sinde intel matrix storage driver da bulabilirler. Saygılar.

Çok sağol, bu öneri işe yaradı
    BİOS'ta SATA disabled seçerek windows'u yükledim, daha sonra HP'nin sitesinden bulduğum driver dosyası ile driver'ı yeniledim, BIOS ayarlarını eski haline getirdim ve sorun kalmadı.

İlginç olan, yabancı forumlarda sadece bir yerde bu çözümden bahsedildiğini gördüm. Onlar genelde windows cd'sine bu driverları eklemeyi tercih ediyorlar (ki bu kolay iş değil) veya usb bağlantılı harici floppy sürücü kullanıyorlar.

Bende ilk başta S/LINK marka floppy sürücü aldım ama win xp pro yüklü masaüstü makinem bile tanımadı, windows'u kurarken mümkün değil tanımazdı yani.

HP Pavillion DV5198EA için tüm sürücüleri yükledim ama bir yerde sorunlu alet var gözüküyor:

Non-Plug and Play Drivers (Tak ve Çalıştır Olmayan Sürücüler) altında
    Serial (Seri bağlantı noktası sürücüsü) sorunlu gözüküyor, Pavilion sahibi arkadaşlar bu sürücünün özelliklerini yazabilirler mi, bir yerlerden bulup indirebilirim belki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.