Şimdi Ara

windosun tanımadığı hard diski nasıl açabiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde bie hdd var ve içinde kamera kayıtları var ama windows bu hdd yi dosya sistemi yuzunden olsa ki boş görüyor diske harf vermiyor ve biçimlendir diyor muhtemelen fat fat32 ve ntfs dosya sistemi dışında bir özel dosya sistemi kullanılmış işte bu hdd yi nasıl açıp indikeki verilere ulaşabilirim bilen bir arkadaşdan yardım lütfen..

• Pcyi linux live cd ile açmayı dene. Bakalım linux ortamında görünecek mi yoksa aynı şey mi olacak? Ben slax'ı öneririm.

buradan türkçe iso seç ve indir:

www.slax.org
    Slax Linux - your pocket operating system
    https://www.slax.org/tr/download.php

Ardından buradan da rufus indir :

Sonra rufusu kullanarak bunu flasha yazdır. Daha sonra aynı format atar gibi pcyi bu flashdan başlat.

• Hocam aynı sorun bende var ve hdd yi bu gün linux bilg taktım gördü ama açmadı nasıl açabilirim yardım lütfen HDD RAW OLMUŞ SEBEBİDE BUYMUŞ ama linuxda açma yöntemibi yazqbilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DAMBIL DOOR

Hocam aynı sorun bende var ve hdd yi bu gün linux bilg taktım gördü ama açmadı nasıl açabilirim yardım lütfen HDD RAW OLMUŞ SEBEBİDE BUYMUŞ ama linuxda açma yöntemibi yazqbilir misiniz

Harici bileşenler bölümünde açtığın konuda link verdim, onları okumadın mı?

Ayrıca hiç başıma gelmediği için bilmiyorum. Sadece senin için araştırdım ve o konuları buldum, okuman için..

Bi bak, çözüm bulamazsan, biraz daha araştıralım.

• Burada bir yol var :

http://ademocut.com/harddisk-sabit-disk-harici-disk-raw-donustu/

• Eyvallah hocam , okudum paylaştıklarını linuc harici nerdeyse 5 pdrodğram kullandım ama nafile bide linuxda denicem şansımı

• Bir de bu konu altından devam edelim. Adamın konusunu hortlattık, bi de trollemiyelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yav bi dakka? Ben senin demin sorduğunu yanlış anladım galiba

Sen bilgisayar garanti dışı kalır mı dedin dimi? Eğer laptopsa içi açıldığı için garanti dışı kalır. Yok masaüstü ise bişey olmaz.

• Şimdi net olarak , laptopa hdd yi takıp linux mu yüklicem , çok zor çünkğ bilgisayar daha yeni , 2, olarak linuxda kurtarma proğramımı drnicrm, ben direk linuxa taktım gördü ama açmafı windowstada görmüyorfu raw formatında olfuğundan

• quote:

Şimdi net olarak , laptopa hdd yi takıp linux mu yüklicem , çok zor çünkğ bilgisayar daha yeni , 2, olarak linuxda kurtarma proğramımı drnicrm, ben direk linuxa taktım gördü ama açmafı windowstada görmüyorfu raw formatında olfuğundan

Hddsi arızalı olan laptop mu masaüstü mü? Eğer laptopsa ne hdd sök ne de hdd tak. Her iki şekilde de içi açıldığı için garanti dışı kalır...

• taşınabilir hdd. Bilgisayarın hdd. Degil

• quote:

taşınabilir hdd. Bilgisayarın hdd. Degil

Verdiğim linklerdeki yazılanların tamamını denedin mi? Denedin de olmadıysa son olarak aklıma gelen, hdd yi mac ortamında dene. Yine olmazsa benden bu kadar

Hani biçimlendir sonra kurtarma yoluna git diycem ama, bu ne kadar sağlıklı olur?

Acaba @hd_doctor bu konuda ne der?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 3 Şubat 2017; 14:13:8 >
  • Olmak zorunda hocam içinde bi sürü remim var :(

• Öncelikle konuyu açan arkadaşın sorusunu cevaplamaya çalışayım.

Diskiniz DVR cihazına ait olduğu için standart olmayan bir dosya sistemi kullanıyor. Normal şartlarda DVR cihazından belirli bir tarihe ait görüntüyü almak istediğinizde bunu cihaza flash bellek bağlayarak cihazın ilgili menüsünden alabilirsiniz. Diskin içeriğini windowstan veya linuxtan görüntüleyemezsiniz. Ayrılmamış alan olarak görünür.

Cihaz bozuksa veya disk biçimlendirilmişse yani bir şekilde doğrudan diskten görüntüleri almak istiyorsanız onun içinde farklı yöntemler var.

----------------
    Diğer arkadaşın sorunu daha farklı sanırım. Diskin RAW'a dönüşmesi genellikle Bad Sectorlerden kaynaklanır. Windows NTFS dosya sisteminin bazı dosyalarını diskten okuyamayınca diski RAW olarak etiketler. Forumda RAW'a dönüşen diskleri düzeltmekle ilgili bir sürü başlık var. Ama benim tavsiyem önceklikle bir şekilde verileri kurtarmaya çalışın. Disk RAW da olsa bu haliyle veri kurtarma programları ile taratılabilir. Bu şekilde programların tespit ettiği dosyaları başka bir diske yedekledikten sonra diski düzeltmeye çalışabilirsiniz. Yani veriler kurtarıldıktan sonra ister biçimlendirirsiniz ister hard disk test programlarıyla diskinizi test edersiniz.

• Peki tvye bağlayınca başka bir diski de bağlasan, tv üzerinden diğer diske kopyalama yapamaz mısın? Yani tvde iki hdd arasında transfer mümkün olur mu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 3 Şubat 2017; 15:43:51 >
  • quote:

Olmak zorunda hocam içinde bi sürü remim var :(

Son mesajımı oku

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Peki tvye bağlayınca başka bir diski de bağlasan, tv üzerinden diğer diske kopyalama yapamaz mısın? Yani tvde iki hdd arasında transfer mümkün olur mu.

Tvde dosya aktarımı mümkün olabilir ama bu diskleri TV de açmaz.(özellikle DVR cihazına ait olanı)
    İkinci disk için diski görmeden bir şey söylemek çok mümkün değil açıkçası. RAW olmasının bir çok sebebi olabilir. Sizin yazdığınız gibi Linux sistemle de bakılabilir diske. sonuçta bu şekilde sorununu çözen arkadaşlar var forumda. Ama benim yöntemim yukarıda açıkladığım gibi 1- önce verileri kurtarmak 2- sonra diski test etmek 3-eğer problem yoksa biçimlendirip kullanmaya devam etmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Peki tvye bağlayınca başka bir diski de bağlasan, tv üzerinden diğer diske kopyalama yapamaz mısın? Yani tvde iki hdd arasında transfer mümkün olur mu.

Tvde dosya aktarımı mümkün olabilir ama bu diskleri TV de açmaz.(özellikle DVR cihazına ait olanı)
    İkinci disk için diski görmeden bir şey söylemek çok mümkün değil açıkçası. RAW olmasının bir çok sebebi olabilir. Sizin yazdığınız gibi Linux sistemle de bakılabilir diske. sonuçta bu şekilde sorununu çözen arkadaşlar var forumda. Ama benim yöntemim yukarıda açıkladığım gibi 1- önce verileri kurtarmak 2- sonra diski test etmek 3-eğer problem yoksa biçimlendirip kullanmaya devam etmek.

O kadar çözüm yolu sunuldu. İnşaAllah biri işe yarar

• Öncelikle geçmiş olsun. "EfeYakupKarahanlı" mesajıma yönlendirmiş ama bende buraya yazmak istedim.

Aynı şey benim de başıma gelmişti. 3.5 İnch 1'er TB harddisklerde fimler olduğundan Harici HDD kutularına takıp tvden izlemek istedim ama olmadı.
    Tekrar PC ye takınca da RAW formatına dönüşmüştü.
    Ben şu şekilde hallettim. Size de tavsiyemdir.

Sadece veri kurtarmak istiyorsanız kesinlikle tavsiyemdir.
    HDD ile hiç oynamadan, format atmadan-değiştirmeden; Easus- Disk İnternals tarzı hiç bir programla HDD ile oynamadan (yoksa HDD boş görünebiliyor) ;

Tabi burda sizin farklı bir durumunuz var. Harici HDD kullanıyorsunuz ve garanti sorunu var.

O yüzden 1. olarak;

1- Slax CD 'den çalışan Linux sürümünü indirip bir CDye yazın. ( Ben Cd için ISO formatında olan Slax Turkish 7.0.8 32 Bit olanı indirdim)
    2- Windows 7 kurulu, kapalı olan bir pcye RAW olan Harici HDD yi USB girişine takın.
    3- PC yi Slax Linux ile başlatın.
    4- Başlat => Bilgisayar => Ev Dizini => Aygıtlar kısmından HDD nizi seçebiliyorsanız sorun yok demektir.

Sonra HDD içinden kurtarmak istediklerinizi PC nin Windows 7 kurulu sağlam HDD sinin masaüstüne yada başka bir yere (C:\Users\***\Desktop )atın. Burda amaç büyük boyutlu dosyalarda kopyalamayı hızlı yapabilmektir. Yoksa direk USB ye de atabilirsiniz.
    işiniz bitince PC yi Normal Win 7 ile başlatıp onları masaüstünden sağlam bir HDD USB ye kopyalarsınız.

Şayet yukarıdaki şekilde HDD yi USB üzerinden görmezse (bende usb olmadığından bilemiyorum) olmazsa; HDD garantisi veya içindeki resimler arasından tercih yapın.

Garanti önemli ise garanti süresince bulabileceğiniz yolları deneyin ama devamında bu yöntem HDD ile oynandığından işe yaramayabilir.

Yok içinde ki resimler garantiden daha önemliyse bide şunu deneyin.
    Olabileceğine dair garanti vermiyorum. Bende 3.5 HDD de sorunsuz işe yaramıştı.
    HDD kutusunu siz veya teknik becerisi olan biri içindeki 2.5 HDD ye zarar vermeden açıp çıkarın.
    Bu sırada HDD ye zarar verebilirsiniz. Risk ve tercih sizin ona göre hareket edin.

Harici HDD kutusundan çıkardığınız 2.5 HDD yi mümkünse Masaüstü bir bilgisayara (laptop ta giriş ve güç bağlantıları olmayabilir) Sata olduğundan Sata kablo ile bağlayın. Güç bağlantısını takın.
    Sonra;

1- Slax CD 'den çalışan Linux sürümünü indirip bir CDye yazın. ( Ben Cd için ISO formatında olan Slax Turkish 7.0.8 32 Bit olanı indirdim)
    2- Windows 7 kurulu, kapalı olan bir pcye RAW olan Harici HDD yi bağladınız zaten.
    3- PC yi Slax Linux ile başlatın.
    4- Başlat => Bilgisayar => Ev Dizini => Aygıtlar kısmından HDD nizi seçebiliyorsanız sorun yok demektir.

Sonra HDD içinden kurtarmak istediklerinizi PC nin Windows 7 kurulu sağlam HDD sinin masaüstüne yada başka bir yere (C:\Users\***\Desktop )atın. Burda amaç büyük boyutlu dosyalarda kopyalamayı hızlı yapabilmektir. Yoksa direk USB ye de atabilirsiniz.
    işiniz bitince PC yi Normal Win 7 ile başlatıp onları masaüstünden sağlam bir HDD USB ye kopyalarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmi02 -- 4 Şubat 2017; 14:7:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

Öncelikle konuyu açan arkadaşın sorusunu cevaplamaya çalışayım.

Diskiniz DVR cihazına ait olduğu için standart olmayan bir dosya sistemi kullanıyor. Normal şartlarda DVR cihazından belirli bir tarihe ait görüntüyü almak istediğinizde bunu cihaza flash bellek bağlayarak cihazın ilgili menüsünden alabilirsiniz. Diskin içeriğini windowstan veya linuxtan görüntüleyemezsiniz. Ayrılmamış alan olarak görünür.

Cihaz bozuksa veya disk biçimlendirilmişse yani bir şekilde doğrudan diskten görüntüleri almak istiyorsanız onun içinde farklı yöntemler var.

----------------
    Diğer arkadaşın sorunu daha farklı sanırım. Diskin RAW'a dönüşmesi genellikle Bad Sectorlerden kaynaklanır. Windows NTFS dosya sisteminin bazı dosyalarını diskten okuyamayınca diski RAW olarak etiketler. Forumda RAW'a dönüşen diskleri düzeltmekle ilgili bir sürü başlık var. Ama benim tavsiyem önceklikle bir şekilde verileri kurtarmaya çalışın. Disk RAW da olsa bu haliyle veri kurtarma programları ile taratılabilir. Bu şekilde programların tespit ettiği dosyaları başka bir diske yedekledikten sonra diski düzeltmeye çalışabilirsiniz. Yani veriler kurtarıldıktan sonra ister biçimlendirirsiniz ister hard disk test programlarıyla diskinizi test edersiniz.

hd_doctor @ Arkadaşım konuya tam hakimsiniz ve bana bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum____<<<Cihaz bozuksa veya disk biçimlendirilmişse yani bir şekilde doğrudan diskten görüntüleri almak istiyorsanız onun içinde farklı yöntemler var. >>> demişsiniz ya işte bana bu yolları anlatabilrmisiniz....çok teşekkür ediyorum vereceğiniz bilgiler için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.