Şimdi Ara

Bootcamp kurulum esnasında Hard Diski görmüyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Osx ML kullanıyorum.Bo ot Camp Asistant ile gerekli driverları indirdim USBye kaydettim.W7 için 245 GBlık bir alan ayırdım.W7 CDsini taktım.Restart attı bilgisayar kendine ondan sonra.W7 kurulum ekranı geldi buraya kadar herşey güzel.

Klavyeyi ve dil ayarlarını girdikten sonra yaklaşık 10 dakika bekledim.Şoyle bir hata verdi.
    "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı.Yükl eme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatin." Orda gözat butonu vardı ona tıkladım.Bilgis ayarda takılı olan USB bile gözüküyordu.W7 için ayırdığım partition'da ordaydı tabikide.Tıklad ım ona ve gene aynı hatayı verdi.

Disk Utility'den ayırdığım kısma bakayım dedim.MS-DOS(FAT)olarak formatlanmış.

Nerde hata yaptım tam olarak? Teşekkürle

• güncel
  • güncel
  • w7 diskiniz orjinal yada orjinal dvd den kopya mı? sanki kurulum yaptığınız medayada sıkıntı var gibime geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

w7 diskiniz orjinal yada orjinal dvd den kopya mı? sanki kurulum yaptığınız medayada sıkıntı var gibime geldi.

ondan kaynaklı olabilir evde orjinal service pack 2 var onlada kurulumu gerçekleştiremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDLN

Bilgis ayarda takılı olan USB bile gözüküyordu.

Kurulum esnasinda usb sticki cikarip kurmayi tekrar dener misiniz? boot camp de kurulacak windows bolumun olusturduktan sonra o alani formatliyor degil mi? sonra restart atip pc kuruluma gecmis olmasi gerekiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JDLN

Bilgis ayarda takılı olan USB bile gözüküyordu.

Kurulum esnasinda usb sticki cikarip kurmayi tekrar dener misiniz? boot camp de kurulacak windows bolumun olusturduktan sonra o alani formatliyor degil mi? sonra restart atip pc kuruluma gecmis olmasi gerekiyor.

Oraya kadar tamam kurulum ekranına geldiğim de şoyle bir hata alıyorum.
     Bootcamp kurulum esnasında Hard Diski görmüyor.

Gözat'a gelip seçili yeri gösteriyorum gene aynı hatayı veriyor.

• dostum usb stick takili olmadandener misin?
    senin sorun burada da anlatilmishttp://www.youtube.com/watch?v=YuC83DEdwu0
  • quote:

dostum usb stick takili olmadandener misin?
    senin sorun burada da anlatilmishttp://www.youtube.com/watch?v=YuC83DEdwu0

denedim hocam gene olmadı.

ingilizcem iyi değil hocam çevirebilirmisin?
  • "for anyone who has this issue, the fix is pretty darn easy. When you get to this cannot find dvd/driver screen, hit close, and go back to the Install intro screen. Then once you're back at the title screen, unplug the usb, and plug it into another port. Afterward, when you hit install button again, it should be able to read the usb drive and proceed with the rest of the installation."

Biri şöyle demiş; "Hata mesajını alınca iptal tıkla, yükleme erkanına geri dön sonrasında usb yi yuvasından çıkar başka bir porta tak(usb 2.0 mesela) tekrar kur seçeneğine bas ve kurulum yapmaya başlayacaktır"

"So as I was getting my usb drive ready to attempt this method, I decided to just eject the DVD and re-insert it. Ended up working :P"

Bir başkası sadece kurulum dvd sini çıkarıp tekrar takmış ve kurulum yapmış.

"when i had that problem (using a DVD to install win7) what I did was re-burn windows 7 iso... problem solved"

Bir başkası kurulum dvd sini tekrar yazdırıp yeni medyadan kurulum yapınca sorun kalmamış.

Bir kaç kişi de USB3 de takılı olan memory sticki kaldırıp 2.o portuna takınca sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. Bence bunları bir dene

• Diğer bir mesele ise ben sizin bootcamp de ayırdıgınız fat32 alanı formatlamadığınızı düşnüyorum. sanırım ilk kez bu şekilde kurulum yapmaya çalışıyorsunuz; size çözüm olarak gpart cd den çalışan bir linux dağıtımı bulup boot edip ilgili fat bölümü orada formatlamanızı tavsiye ederim. Ondan sonra kurulum deneyin bakalım n'olacak. Bu dediklerimi yapmanıza rağmen olmuyorsa ya bir yerde eksik birşey yapıyorsunuz yada gözden kaçırdığınız ufak bir detay var. Kurulum için daha uzman bir destek de alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 8 Şubat 2013; 9:26:56 >
  • quote:

Diğer bir mesele ise ben sizin bootcamp de ayırdıgınız fat32 alanı formatlamadığınızı düşnüyorum. sanırım ilk kez bu şekilde kurulum yapmaya çalışıyorsunuz; size çözüm olarak gpart cd den çalışan bir linux dağıtımı bulup boot edip ilgili fat bölümü orada formatlamanızı tavsiye ederim. Ondan sonra kurulum deneyin bakalım n'olacak. Bu dediklerimi yapmanıza rağmen olmuyorsa ya bir yerde eksik birşey yapıyorsunuz yada gözden kaçırdığınız ufak bir detay var. Kurulum için daha uzman bir destek de alabilirsiniz.

Mac de Disk Utility bolumunden fat32 ile formatladım zaten ama gene de olmadı.Usb dvd disk yaratamıyorum.Usb ile ilgili sorun olduğundan bahsediyor ve başka bir w7 CD ile denedim fakat gene de olmadı.
  • Uzman bir destek alın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.