Şimdi Ara

Laptop Önerisi Lütfen (2000 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop alcağım ama kararsız kaldım yardım ederseniz minnetar kalırım. Düşündüğüm laptop şu başka önerilere de açağım 2000 tl ye kadar bütçem var belki biraz daha zorlayabilirim öncelikli amacım oyun oynamak

http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cpq-i740-8m35p_116_1248

casper nasıldır kullanan arkadaşlar ne diyor acaba
    Şimdiden teşekkürler....

• İlk olarak, asıl amaç oyun oynamak ise laptop alma, diyelim illaki laptop alacaksın o zaman casper alma özellikle oyun için. Ekran kartı güçlü ve soğutması iyi bir laptop bulmalısın, oyun için sorunsuz bir laptop u 2000 tl ye alamazsın.
    Tavsiyem git bir ps3 al hazır ps3 de kırılmışken, geri kalan paraylada laptop al...
  • kardeş git bak toshibanın teknosada bir modeli var 3.500 tlye 17 inç ekran koymuşlar onu al. :) Kardeş şunu diyeyim arkadaş ne düşünüyor ne diyor beni ilgilendirmiyor. Karar senin millet kendi düşüncesini söylemeyi sever ben de severim. Bak oyun için alacaksan her türlü oyunu oynarsın. Ha bu arada arkadaş demiş ki ısınmayan bir laptop al. Kardeş şimdi o özellikler olup da ısınmayacak bir laptop biliyorsan söyle. Ki ısınmadan bahsediyorsan 640m modeli var bende i7 olan 4 saat oyunda bile ısınmadı pc. ev arkadaşımda asus var 105dereceyi buluyor ısısı. Özellikleri daha düşük olmasına rağmen. Casper al derim ben neden mi çünkü bizmkiler kazansın. Casper parçaları kendi üretmiyor diyen arkadaşlara da diyorum toshibanın işlemcisi, ana kartı, ramı, ekran kartı mı var sanki. ;) onlar da intelden vs den alıyorlar casper da. Tek farkı kasası onu da hepsi çine ürettiiyor. Tek fark casper vs. tasarımı onlara bırakıyor diğerleri kendileri tasarlayıp yaptırıyor. O nedenle birşey farketmiyor. Ha şunu diyeyim evdeyim bana masaüstü yeter diyorsan git canavar gibi bir masaüstü topla. İstediğin oyunu oyna istediğin parçayı değiştir. Her tarafına fan tak vs. Ama laptop alacam diyorsan casper al. Ama şunu diyeyim dediğin 740qm modelinde ısınma olabilir. İşlemciye alakalı bir durum 45 watt enerji tüketimi var. 640m de 35 watt. performans olarak da 640m işlemci resmi sıralamada daha üst sırada. Tabi senin tercihin madem aldım 4 çekirdekli olsun dersen sen bilirsin. Ekran kartı de 5650 modeli varsa atinin onu al derim diğeri hakkında pek bir bilgim yok ama bu model canavar gibi. ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: murahat

kardeş git bak toshibanın teknosada bir modeli var 3.500 tlye 17 inç ekran koymuşlar onu al. :) Kardeş şunu diyeyim arkadaş ne düşünüyor ne diyor beni ilgilendirmiyor. Karar senin millet kendi düşüncesini söylemeyi sever ben de severim. Bak oyun için alacaksan her türlü oyunu oynarsın. Ha bu arada arkadaş demiş ki ısınmayan bir laptop al. Kardeş şimdi o özellikler olup da ısınmayacak bir laptop biliyorsan söyle. Ki ısınmadan bahsediyorsan 640m modeli var bende i7 olan 4 saat oyunda bile ısınmadı pc. ev arkadaşımda asus var 105dereceyi buluyor ısısı. Özellikleri daha düşük olmasına rağmen. Casper al derim ben neden mi çünkü bizmkiler kazansın. Casper parçaları kendi üretmiyor diyen arkadaşlara da diyorum toshibanın işlemcisi, ana kartı, ramı, ekran kartı mı var sanki. ;) onlar da intelden vs den alıyorlar casper da. Tek farkı kasası onu da hepsi çine ürettiiyor. Tek fark casper vs. tasarımı onlara bırakıyor diğerleri kendileri tasarlayıp yaptırıyor. O nedenle birşey farketmiyor. Ha şunu diyeyim evdeyim bana masaüstü yeter diyorsan git canavar gibi bir masaüstü topla. İstediğin oyunu oyna istediğin parçayı değiştir. Her tarafına fan tak vs. Ama laptop alacam diyorsan casper al. Ama şunu diyeyim dediğin 740qm modelinde ısınma olabilir. İşlemciye alakalı bir durum 45 watt enerji tüketimi var. 640m de 35 watt. performans olarak da 640m işlemci resmi sıralamada daha üst sırada. Tabi senin tercihin madem aldım 4 çekirdekli olsun dersen sen bilirsin. Ekran kartı de 5650 modeli varsa atinin onu al derim diğeri hakkında pek bir bilgim yok ama bu model canavar gibi. ;)

Kusura bakma kardeş, amacım tartışmak değil ama arkadaş gider casper alırsa ve sağlıklı oyun oynayamazsa burayada yazarsa casper aldım ama şu şu sorunları yaşıyorum diye hiç mi rahatsız olmayakcasın. Yukarda yazdığım gibi ben gir şu markaya modeli al demedim, sadece dikkat etmesi gereken noktaları söyledim, Casper la sağlıklı oyun oynayabileceğini düşünmüyorum, amaç uzun süre yüksek grafikli oyunları oynamak ise zaten laptop almamalı bence, illaki laptop diyorsa asla marka önermem ama ekran kartı güçlü ve soğutması sorunsuz bir laptop almak zorunda bunun üstüne modelleri araştırırsa doğru kararı verir, toshiba da olabilir, asus ta olabilir vs.vs... Sony den uzak dur oyun için bir onu ekleyeyim son olarak...

• guitarhero'nun tavsiye ettiği Lenovo modeli çok güzel . Onu alabilirsin.
  • Bu arada Casper almamanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommx -- 10 Ocak 2011; 20:10:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    4500 TL Telefon Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar tamam tartışmayalım da birşey diyeceğim niye casper almayın diyorsunuz merak ettim. Ne biliyorsunuz. tamam belki zamanında casper kullandınız sorun çıktı. Birşey demem ancak şöyle bir durum var ki artık bütün firmalar gibi casper da kendini aştı. Gidin bir gün casper bayine bakın. Bugün abim de aynısını söyledi. Dedi niye casper aldın hp toshiba falan alsaydın, dedi. Tamam gidip alabilirsin paran çoksa. Ama ısınma problemi yok. Dikkat edin bakalım i7 serisi laptop alıp da şikayet eden bir kişi var mı? Eskisi gibi değil. Ha zaten bak ben de diyorum gitsin masaüstü alsın ona birşey demem. Ama laptop olarak tavsiye ederim. Mesala ben asus ve toshibayı tavsiye etmiyorum. Toshiba çabuk bozulur, asus çok ısınır. Ama benim düşüncem. Sen almışsındır problem çıkmamıştır. Ben MSI model laptobu 3 yıl kullandım 1 kere sorun çıkarmadı mesela. Şans işi bu işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orijinalden alıntı: murahat

kardeş git bak toshibanın teknosada bir modeli var 3.500 tlye 17 inç ekran koymuşlar onu al. :) Kardeş şunu diyeyim arkadaş ne düşünüyor ne diyor beni ilgilendirmiyor. Karar senin millet kendi düşüncesini söylemeyi sever ben de severim. Bak oyun için alacaksan her türlü oyunu oynarsın. Ha bu arada arkadaş demiş ki ısınmayan bir laptop al. Kardeş şimdi o özellikler olup da ısınmayacak bir laptop biliyorsan söyle. Ki ısınmadan bahsediyorsan 640m modeli var bende i7 olan 4 saat oyunda bile ısınmadı pc. ev arkadaşımda asus var 105dereceyi buluyor ısısı. Özellikleri daha düşük olmasına rağmen. Casper al derim ben neden mi çünkü bizmkiler kazansın. Casper parçaları kendi üretmiyor diyen arkadaşlara da diyorum toshibanın işlemcisi, ana kartı, ramı, ekran kartı mı var sanki. ;) onlar da intelden vs den alıyorlar casper da. Tek farkı kasası onu da hepsi çine ürettiiyor. Tek fark casper vs. tasarımı onlara bırakıyor diğerleri kendileri tasarlayıp yaptırıyor. O nedenle birşey farketmiyor. Ha şunu diyeyim evdeyim bana masaüstü yeter diyorsan git canavar gibi bir masaüstü topla. İstediğin oyunu oyna istediğin parçayı değiştir. Her tarafına fan tak vs. Ama laptop alacam diyorsan casper al. Ama şunu diyeyim dediğin 740qm modelinde ısınma olabilir. İşlemciye alakalı bir durum 45 watt enerji tüketimi var. 640m de 35 watt. performans olarak da 640m işlemci resmi sıralamada daha üst sırada. Tabi senin tercihin madem aldım 4 çekirdekli olsun dersen sen bilirsin. Ekran kartı de 5650 modeli varsa atinin onu al derim diğeri hakkında pek bir bilgim yok ama bu model canavar gibi. ;)

Kusura bakma kardeş, amacım tartışmak değil ama arkadaş gider casper alırsa ve sağlıklı oyun oynayamazsa burayada yazarsa casper aldım ama şu şu sorunları yaşıyorum diye hiç mi rahatsız olmayakcasın. Yukarda yazdığım gibi ben gir şu markaya modeli al demedim, sadece dikkat etmesi gereken noktaları söyledim, Casper la sağlıklı oyun oynayabileceğini düşünmüyorum, amaç uzun süre yüksek grafikli oyunları oynamak ise zaten laptop almamalı bence, illaki laptop diyorsa asla marka önermem ama ekran kartı güçlü ve soğutması sorunsuz bir laptop almak zorunda bunun üstüne modelleri araştırırsa doğru kararı verir, toshiba da olabilir, asus ta olabilir vs.vs... Sony den uzak dur oyun için bir onu ekleyeyim son olarak...

Hocam bir tavsiyede benden i7-640m işlemci ati 5650 ekran kartı en az 4gb ram1333mhz olacak tabi. Bu özelliklere sahip bir Casper laptop um var hatta forumda Casper bölümünde pek çok bilgide var şuana dek oynadığım tüm oyunları sorunsuz full detay açtı ve oynadım ayrıca bu cihazda snma problemi olmadığı testlerle kanıtlandı. Şuana dek 4saatlik performanslı kullanım sonucu(test programları ve oyun oynandı) elde ettiğim en yüksek ısı değeri 66 derece ki muhteşem bir değer. Gerisi sana kalmış ayrıca 2000tl bütçem var demişsin biraz daha bütçeni arttırabilirsen Monster al derim yok olmuyorsa bu özelliklerde bir cihaz al

• quote:

Orijinalden alıntı: smh_90

Laptop alcağım ama kararsız kaldım yardım ederseniz minnetar kalırım. Düşündüğüm laptop şu başka önerilere de açağım 2000 tl ye kadar bütçem var belki biraz daha zorlayabilirim öncelikli amacım oyun oynamak

http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cpq-i740-8m35p_116_1248

casper nasıldır kullanan arkadaşlar ne diyor acaba
    Şimdiden teşekkürler....

Dell, Lenovo tavsiye ederim ikiside güzel bilgisayarlar üretiyor, kaliteli markalar. Dell'in servisi daha iyi ama onuda göz önünde bulundur.

• Vermiş olduğunuz bilgilerden ve yardımlarınızfan dolayı hepinize teşekkür ederim masaüstü veya ps3 alma şansım yok ünivesite öğrencisiyim sunum vs için gerekli oluyor o yüzden laptop alacağım anladığım kadarı ile caper almamın bir sakıncası yok lenova da aklımın bir kenarında var ikisi arasındda kaldım artısı ve eksileri ne tam olarak bilmiyorum bu konuda da yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smh_90 -- 11 Ocak 2011; 17:31:56 >
  • Casper ile Lenovo arasında kaldıysan Lenovo'yu tercih et tabiki.
  • Kardeş git elin adamına ver aynı bilgisayar için. Yarın pcde sorun çıktığında servis servis dolaşırsın. Bak buraya yazıyorum. Ben burda iyiliin için söyledim ama sana kalmış. Para senin huzur senin. ;)
  • Bahsi geçen Lenovo güzel bir cihaz fakat fiyatı 2150tl civarında aynı performansı veren bir Casper 1650tl civarında arada 500tl gibi bir rakam söz konusu. Bu farkı marka,kasa kalitesi (daha cancanlı bir kasası var),birazda ses kalitesine vereceksin tercih senin. Casper ın bu cihazdan eksiği ses kalitesi ile kasa kalitesinin biraz daha kötü olmasıdır. Bu farkın bunlara değeceğine inanıyorsan Lenovo al ama bana kalırsa 2150tl vereceksen biraz daha ver monster al kimse buna bu kadar para verilirmi diyemez ozaman

Casper ın linki:

http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnl-i640-4l35p_116_1270

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master35 -- 13 Ocak 2011; 14:04:32 >

• yardımınızdan dolayı teşekkürler... kasa ve ses için 500 liralık bir farkı vermek cazip gelmedi fiyat olrak 2000 liranın nin üzerine çıkamıyorum malesef yoksa monster almak isterim ama casper performas olarak kötü değil anladığım kadarı ile
  • http://forum.donanimhaber.com/m_45598124/tm.htm

Bu linki incele ayrıntılı bilgi var!
  • master35 mükemmel bi inceleme olmuş çok işime yaradı teşekkürler yalnız benim kafama bi soru takıldı mazur görürsün diye umuyorum 4 çekirdekli işlemciler nasıl oluyorda 2 çekirdeklilerden daha düşük performans veriyor
    bu arada casper almaya karar verdim incelemeniz içimi rahatlattı
  • Hocam beğenmene sevindim. İşlemci konusuna gelince, gerçek 4 çekirdekli işlemcilerin saat hızı düşük olduğu için arada performans farkı ortaya çıkıyor. Bir örnek verirsek i7-740qm 4 çekirdekli işlemci 1.73ghz ile 2.8 ghz arasında çalışır. i7-640m işlemci ise 2.8ghz ile 3.46ghz arasında çalışır. Aslında 4 çekirdekli işlemciler performans olarak daha iyidir fakat onların farkı çoklu çekirdek kullanımını gerektirecek oyun program vs çıkınca ortaya çıkacaktır. Buda kısa zamanda olacak bir şey değil.

Ayrıca i7-640m in bir avantajı daha var bence en önemli konu bu üretim teknolojisi 32nm ve güç tüketimi 35watt i7-740qm ise 45nm üretim teknolojisine sahip ve 45watt güç tüketimi var bu yüzden her koşulda i7-640m i7-740qm den az ısınır

Bence 4 çekirdekli işlemcilerin gerçek performansını sunması için en az 2-3 sene daha var. Isınma problemini de göz önüne alarak i7-640m daha iyibir seçim olacaktır.

• kardeş git paraya kıy monster al kurtul :D
  • ya nabacan laptobu , 2.el arabalar ucuzladı al bitane gez.

Arkadaşlar adam laptop önerisi istemiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.