Şimdi Ara

Laptop Önerisi ve birkaç teknik sorum var yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir Laptop almayı düşünüyorum fakat birkaç teknik sorum olacak. Oyun için laptop almayı düşünüyorum fakat bütçem 2500'ü geçmeyecek şekilde. Mesela Bu işlemcilerde U-M serilerinde hangisi oyun için daha iyi olur? Ve de Nvdia ekran kartında GTX ekran kartların GT lerden daha iyi olduğunu biliyorum fakat mesela GTX850 mi GT920 mi daha iyidir oyun için? Yani GTX daha iyi bir model fakat numara olarak GT daha yüksekse? Yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Sinann7 kullanıcısına yanıt
    M serisi işlemciler daha performanslıdır. U serisi ise çok düşük güç tüketir ve ısınma yapmaz (U serisi işlemci kullanıyorum) . GTA V oyununu U serisi işlemcimle (i7-4500u) rahatlıkla oynadım, ancak M serisi performans açısından daha üst düzeyde.

Ekran kartlarında ise kabaca ikinci rakamına bakabilirsin. Ne kadar yüksekse o kadar iyi. (840>920) Eşit olduğu durumlarda baştaki rakamın yüksek olması daha yeni ekran kartı olduğunu gösterir, dolayısıyla daha iyi performans verir. (940>840)
  • Dostum U serisi düşük güç tüketir ama performans dışında mesela uzun süre oyun oynarsan zorlanmaz mı? Gücü fazla olmadığı için uzun süreye dayanamaz ve fazla zorlanırsa çok ısınır gibime geliyor. Ayrıca M serisilerinin ısınma sorunu varmı? Hangi laptoplar çabuk ısınır? Ve de son birşey mesela ekran kartının 2.rakamına bak dedin peki bu mu daha önemli bi etken yoksa GT-GTX serisi olması mı daha önemli. Yani GT950 serisi GTX 850 den daha mı iyidir? 2. rakam eşitse baştakine bak dedin oda GT950 yüksek fakat diğeri rakam olarak düşük olmasına rağmen GTX sonuçta. Yardımcı olursanız sevinirim ayrıntılı olarak merak ediyorum.
    Ben şahsen günde 5-6 saat oyun oynarım, hayır herhangi bir zorlanma gözlemlemedim. 75-80 dereceden yukarı çıkmıyor. M serileri daha güçlü olduğundan 90-95i görür ancak bu da bi sorun teşkil etmez.

Hocam 5 ve yukarısı Nvidialarda GTX olarak geçer, yani oyun ekran kartıdır. 4 orta seviye, aşağısı ise giriş seviyesidir. Dolayısıyla 950m de GTX ailesine mensup, 850 de, 750 de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinann7

Dostum U serisi düşük güç tüketir ama performans dışında mesela uzun süre oyun oynarsan zorlanmaz mı? Gücü fazla olmadığı için uzun süreye dayanamaz ve fazla zorlanırsa çok ısınır gibime geliyor. Ayrıca M serisilerinin ısınma sorunu varmı? Hangi laptoplar çabuk ısınır? Ve de son birşey mesela ekran kartının 2.rakamına bak dedin peki bu mu daha önemli bi etken yoksa GT-GTX serisi olması mı daha önemli. Yani GT950 serisi GTX 850 den daha mı iyidir? 2. rakam eşitse baştakine bak dedin oda GT950 yüksek fakat diğeri rakam olarak düşük olmasına rağmen GTX sonuçta. Yardımcı olursanız sevinirim ayrıntılı olarak merak ediyorum.

Pc lerde öyle bir mantık yok.İşlemci yorulmaz yani.Performansı neyse onu verir.Isınma ise ayrı konudur günümüzde artık laptoplar pek ısınmıyor.

Aşırı tozlandıktan sonra gerek servisi veya işbiliri laptopu temizler kullanıma devam edililir.Genelde 3 4 yılda ısınmayan laptoplarla karşılabiliyoruz.Bazende 1.5 senede bir temizlik gerekebiliyor ortama bağlı olarak.

Ekran kartı olarak Şöyle bir mantık var son serilerde.

880 = 970 870 = 960 gibi.

%100 doğru değil ama aklınızda böyle oluşsun fikir.Oyun için 860 altını almayın.Çok aşırı hardcore bir oyuncu değilseniz işlemci kanadına çok takılmayın.

• Mesela Şu iki Laptoptan hangisinin oyun performansı daha iyidir inceler misiniz?

1-) MSI (İşlemci ve Harddisk Hızı oldukça iyi)http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/msi-cx61-2qc-1862xtr-i7-4712mq-8gb-1tb-gt920m-2gb-156-dos-P86181140?cid=605001&gclid=CPySn_6uicsCFYidGwodDKoMiA

2-) ASUS(Ram düşük ama ekran kartı canavar)http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x550jx-xx099d-i5-28-ghz-4-gb-ram-750-gb-disk-gf-gtx950-P58090777

Mesela Asus i5 HQ, MSI i7 MQ hangisi daha iyidir ve aralarında ne kadar fark vardır dostum?

1. ile oyun oynanmaz pek. Giriş seviye oyunları oynarsınız ancak. Oyun için de ekran kartı çok önemli.

2. de ise 950m var. İşlemcisi de güzel. M serisi ayarındadır, tek farkı H serisi işlemciler anakarta gömülüdürler, yani değiştirmezsiniz. M serisi işlemciler ise değiştirebilir. Ancak donanım yükseltmek laptoplar için pek uygun olmadığından önemli değil. H ile M serisi aynı performansı verir. RAM ise aslında ucu ucuna yeter, 1-2 seneye 8 GB RAM artık normal seviyeye gelecek oyunlar için. Minimum 6 GB RAM isteyen oyunlar var şu an piyasada.

Ama neredeyse tüm oyunlar için 4 GB RAM yeterli şimdilik. Kısacası 1'i hiç önermiyorum, 920 ile 950 arasında 3 kat fark var.
  • Blackdanger_99 B kullanıcısına yanıt
    Dostum mesela sen GTA 5, FIFA 16 gibi oyunları hiç oynadın mı kendi sisteminde. Hight da açar mı sence? Ben öyle hard bi oyuncu değilim fifa serisi gta tarzı bikaç oyun oynarım o kadar. Öyle bf4 tarzında oyunlar oynamam pek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam az çok oyun oynuyo olsanız bile model numarası en az 4 olmalı, aşağısı kurtarmaz. Ben GTA V'i medium ayarlarda rahat oynuyorum, Fifayı denemedim ancak PESi en yüksek ayarlarda açıyor.
  • quote:

Dostum mesela sen GTA 5, FIFA 16 gibi oyunları hiç oynadın mı kendi sisteminde. Hight da açar mı sence? Ben öyle hard bi oyuncu değilim fifa serisi gta tarzı bikaç oyun oynarım o kadar. Öyle bf4 tarzında oyunlar oynamam pek.

FPS beklentinle alakalı.

Güzel bir ayar kombinasyonu ile hayatı ayarları high medium arasına çekebilirsiniz.

Bu arada tartışmasız olarak asus olanı tercih edin.Forumun 2.el bölümünden 4 gb ddr3 laptop ram alıp sisteme takın.
  • Hocam cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben fifa delisiyim masaüstü pc core2 dua e7500 fifa16yı kaldırmıyor hemde laptop pratik ve her an lazım olabilir ve taşınabilir bişey. İstiyorumki beni bi 4-5 yıl götürsün özellikle fifa serisinde :)
    Bu Asus diğer attığımdan daha ucuz üstelik ekstradan Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Low Version Ram montaj ediliyor 8 GB'ye yükseltiliyor. Sizce iyi mi bu yani Low versiyon ne demek tam olarak? Low düşük demek yani Pc'nin kendi Ram'i de mi öyle bu Low fark eder mi acaba? Neden daha ucuz Rami daha yüksek olduğu halde anlamadım üstelik diğer özelliklerini aynı gördüm

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x550jx-xx099d-i5-4200h-8gb-750gb-2gb-gtx950m-notebook-P77408593

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinann7 -- 22 Şubat 2016; 10:59:41 >

Low versiyon laptop olduğundan RAM boyunun kısa olmasından ya da düşük hızlı olmasından kaynaklanıyor olabilir. İkisinden biri ama tam emin değilim hocam. Sıkı oyuncu değilseniz çok da etkilemez.

950m ultra ayarlarda açar FIFA'yı. Ama 920m için aynı şeyi söylemeyeceğim.

4-5 sene götürme meselesi de kullanımınıza bağlı. Ben çıkan her yeni oyunu oynayacağım diyorsanız 1-2 sene anca gider, yok bana FIFAlar yeter diyosanız bi aksilik bozulma yaşamazsanız kullanırsınız.Fakat 2 seneden sonra arıza riskinin (pil,ekran gibi) arttığını da gözardı etmemek gerek.
  • quote:

Hocam cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben fifa delisiyim masaüstü pc core2 dua e7500 fifa16yı kaldırmıyor hemde laptop pratik ve her an lazım olabilir ve taşınabilir bişey. İstiyorumki beni bi 4-5 yıl götürsün özellikle fifa serisinde :)
    Bu Asus diğer attığımdan daha ucuz üstelik ekstradan Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Low Version Ram montaj ediliyor 8 GB'ye yükseltiliyor. Sizce iyi mi bu yani Low versiyon ne demek tam olarak? Low düşük demek yani Pc'nin kendi Ram'i de mi öyle bu Low fark eder mi acaba? Neden daha ucuz Rami daha yüksek olduğu halde anlamadım üstelik diğer özelliklerini aynı gördüm

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x550jx-xx099d-i5-4200h-8gb-750gb-2gb-gtx950m-notebook-P77408593

Hocam bakın 2 core 4 izlekli bir laptop alana kadar.

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x550jx-xx171d-i7-4720hq-4gb-1tb-156-gtx950m-4gb-dos-P84251714?cid=700503&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel&utm_content=102_210_3072&utm_term=

Şunu alın arkanıza bile bakmayın.

4 çekirdek 8 izlekli bir işlemci.Çok performanslı.Dediğim gibi tek sıkıntılı yanı 4gb ram oda aciliyeti yok yakın zamanda paranız olunca takarsınız 4 gb daha.

Diğer gösterdiğiniz laptopların hepsi 2 çekirdekli bu laptop 4 çekirdekli fiyat farkına değer bir fark var.

Laptopta i7 i5 arasında uçurum fark oluyor.Masaüstü gibi değil laptopların i5 leri hep kırpılmış oluyor.

Bunu alın arkanıza bile bakmayın o kadar derim diğerleri hep zorlama yetersiz gelme ihtimali olabilecek ürünler.

• Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Sevecen önerdiğin laptop gerçekten çok iyiymiş fiyatı da değer. Ben belli kısmını peşin kalanını taksit yapmayı düşünüyorum yani para biriktirmem 3-4 ayı bulur inş bu laptopun satışı sadece n11.com da değildir ne olur ne olmaz :) Bir soru sormak daha istiyorum bu SSD harddiskten üstün ve daha iyi olduğunu biliyorum fakat tam olarak ne kadar fark var aralarında yani ve ilerde diyelim ki SDD aldım bu laptopun içine mi takılıyor yoksa harici harddisk gibi usb li falan mı
    SSDler saniyede 400/500 mb hıza sahipken, HDDler 100mb hıza sahiptir. Ayrıca HDDler mekanik olduğundan bozulma riskleri daha fazla. SSDler USB bellekler gibi. Kısacası SSD çok daha hızlı ve güzel, ancak tabi ki pahalı.

Laptopun içinde HDDnin yerine ya da HDD+SSD şeklinde kullanılıyor ancak, HDD+SSD şeklinde kullanabilmek için RAID denen soketin pcde olması gerekiyor ki üst düzey oyun bilgisayarlarında var bu. O nedenle normal pclere SSD takılırken HDD sökülüp yerine SSD takılıyor. Tabi bi de garanti kısmını da araştırmak lazım, bazı markalarda SSD taktığınız zaman garanti dışı kalıyor cihaz.
  • Ekran kartlarının performans sıralaması için bu siteyi kullanabilirsiniz..ctrl + f ile ekran kartı seri numarasını yazıp sıralamasını rahatça bulursunuz..(zaten listeye bakarsanız ilk mesajınızda paylaştığınız ekran kartları arasındaki uçurumu görebilirsiniz..yani 3-4 gömlek üstündür gtx 850 gt 920 den.. )

http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html

Aynı şekilde işlemci sıralaması içinde burayı kullanabilirsiniz..Oyun performansı için önceliğiniz ekran kartı olsun ama..Zaten şu an neredeyse işlemcisi ekran kartına yetmeyecek pc neredeyse hiç yapılmıyor..yani ekran kartı iyi olan pc seçtiğinizde yüksek ihtimalle işlemciside iyi olacaktır..Ama yinede buradan kontrol edersiniz..

http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-islemciler-Benchmark-Listesi.10106.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éray -- 25 Şubat 2016; 2:16:42 >

• Birde önümüzdeki 3-4 yıl rahat oynayım diyorsanız bütçeye göre gtx 960 > gtx 860 > gtx 950 bunlardan birini almanız uygun olur..altına inerseniz grafik ayarlarını kısmanız gerekebilir..zaten bu grafik kartlarının olduğu pc lerin %90 ı i7 işlemcili(çoğunluğuda hq serisi olur..4. nesil 5.nesil falan çok takılmayın..yukarıda arkadaşın paylaştığı pc deki 4720 hq gtx 960 a bile fazla geliyor..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: éray

Birde önümüzdeki 3-4 yıl rahat oynayım diyorsanız bütçeye göre gtx 960 > gtx 860 > gtx 950 bunlardan birini almanız uygun olur..altına inerseniz grafik ayarlarını kısmanız gerekebilir..zaten bu grafik kartlarının olduğu pc lerin %90 ı i7 işlemcili(çoğunluğuda hq serisi olur..4. nesil 5.nesil falan çok takılmayın..yukarıda arkadaşın paylaştığı pc deki 4720 hq gtx 960 a bile fazla geliyor..)

i5 u serisi işlemciler çift çekirdek hocam.

i5 q veya i7 alınması gerekiyor yoksa işlemci odaklı strateji, rpg, ve futbol oyunlarında ilerde hüsran yaşanabilir.
  • Hocam hepinize teşekkür ederim gerçekten çok yararlı şeyler öğrendim, neyin ne olduğunu daha iyi anladım çok sağolun :) Konuyu tam doğru yere açmadım heralde fazla cevap gelmedi bu tür konuları nerede paylaşmam doğru olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinann7 -- 29 Şubat 2016; 12:52:07 >
  • quote:

Hocam hepinize teşekkür ederim gerçekten çok yararlı şeyler öğrendim, neyin ne olduğunu daha iyi anladım çok sağolun :) Konuyu tam doğru yere açmadım heralde fazla cevap gelmedi bu tür konuları nerede paylaşmam doğru olur

Direk dizüstüne aç ama sana söylenebilecek başka birşey yok.Tercihini yapmak kaldı artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.