Şimdi Ara

Laptop özellikleri yüksek ama çok yavaş açılıyor. HDD testi yapmak istiyorum HELP!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarın özellikleri yüksek ve win10 64bit işletim sistemi yüklü. Komple format attım ama aynı şekilde 1dk'dan uzun bir sürede bilgisayar açılıyor. Bios'ta fast boot seçeneği yok fakat laptopu ilk aldığımda 20sn civarında bir sürede masaüstü geliyordu.

HDD testi yapmak istiyorum ama harddisk için normal değerler nedir bu konuda hiç bilgim yok program adı söyleyebilir misiniz hemen test sonuçlarını buraya koyarım eğer bir problem olduğunu düşünürseniz söyleyin lütfen hemen garanti servisine göndermeyi düşünüyorum.

HD TUNE 5.60 sürümü ile yaptığım hdd read testi:
     Laptop özellikleri yüksek ama çok yavaş açılıyor. HDD testi yapmak istiyorum HELP!

• Harddisk kapasitesi: 1TB
    Harddisk hızı: 5200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlesoldier

Harddisk kapasitesi: 1TB
    Harddisk hızı: 5200 rpm
    up
  • littlesoldier L kullanıcısına yanıt
    Hdd hızı muhtemeln 5400rpm dir. Çünkü 5200rpm hiç duymadım. hız testi yapmanıza gerek yok aslında. Hddnin 5400rpm olmasi herşeyi açıklıyor. Benimde sahip olduğum notebook 5400 rpm hddye sahip dediğiniz gibi açılışı 1 dk sürüyor. Üstelik aynı notebook un ssdli bir modeli sadece 7 saniyede açılırken. Cevap belli. Tek çare ssd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solam

Hdd hızı muhtemeln 5400rpm dir. Çünkü 5200rpm hiç duymadım. hız testi yapmanıza gerek yok aslında. Hddnin 5400rpm olmasi herşeyi açıklıyor. Benimde sahip olduğum notebook 5400 rpm hddye sahip dediğiniz gibi açılışı 1 dk sürüyor. Üstelik aynı notebook un ssdli bir modeli sadece 7 saniyede açılırken. Cevap belli. Tek çare ssd.
    Bu testi yaparken herhangi bir uygulama açık mıydı?
    Performans yerlerde makinenizin neden ağır çalıştığının bir göstergesi bu grafik.Programın healt bölümünde hata olup olmadığına bakın fotosunu buraya atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Bu testi yaparken herhangi bir uygulama açık mıydı?
    Performans yerlerde makinenizin neden ağır çalıştığının bir göstergesi bu grafik.Programın healt bölümünde hata olup olmadığına bakın fotosunu buraya atın

Alıntıları Göster

• quote:

Bence daha fazla deneyim sahibi olmalısın.
    Tek çare SSD diyip işin içinden çıkmak kolay onu bende biliyorum.
    Asus'tan önceki laptopum Dell marka i3 işlemci + 3gb ram vardı ekran kartı intel hd3000 vardı.
    Yinede bu asustan daha hızlı açılıyordu ayrıca ilk aldığım 1 ay boyunca 15-20sn civarında bilgisayar açılıyordu zamanla bişey oldu sanırım.
    Harddiske komple format attım ama düzelmedi başka bir problem olduğunu düşünmeye başladım yakında asus servise göndermeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

Bence daha fazla deneyim sahibi olmalısın.
    Tek çare SSD diyip işin içinden çıkmak kolay onu bende biliyorum.
    Asus'tan önceki laptopum Dell marka i3 işlemci + 3gb ram vardı ekran kartı intel hd3000 vardı.
    Yinede bu asustan daha hızlı açılıyordu ayrıca ilk aldığım 1 ay boyunca 15-20sn civarında bilgisayar açılıyordu zamanla bişey oldu sanırım.
    Harddiske komple format attım ama düzelmedi başka bir problem olduğunu düşünmeye başladım yakında asus servise göndermeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    En son yaptığım test sonucu:

• quote:

En son yaptığım test sonucu:

Alıntıları Göster
    Bilgisayarımın özelliklerine aşağıdaki siteden bakabilirsiniz.
    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-k555ub-xo099d-8gb-notebook-pmu348598

8gb ram
    i5 6.nesil işlemci
    nvidia 940m ekran kartı
    1tb harddisk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlesoldier -- 23 Ekim 2016; 9:29:49 >

• quote:

Bilgisayarımın özelliklerine aşağıdaki siteden bakabilirsiniz.
    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-k555ub-xo099d-8gb-notebook-pmu348598

8gb ram
    i5 6.nesil işlemci
    nvidia 940m ekran kartı
    1tb harddisk

Alıntıları Göster
    Merhaba, Bios menüsünde bulunan diagnostic test üzerinden RAM ve HDD testi yapabilirsiniz.

3. parti yazılım olarak Burn in Test programını tavsiye ederim.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehesto1 -- 23 Ekim 2016; 9:49:37 >

• Defragmentation yap, bad sector testi yap belki hdd de problem vardir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hssapiens -- 23 Ekim 2016; 9:54:55 >
    Size yardımcı olan birine karşı kullandığınız üslup hiç hoş değil açıkçası. Sonuçta burası bir forum ortamı ve kimse size yardım etmek zorunda değil. Lütfen bu düşünceyi benimseyerek mesaj yazın. İyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cehesto1

Merhaba, Bios menüsünde bulunan diagnostic test üzerinden RAM ve HDD testi yapabilirsiniz.

3. parti yazılım olarak Burn in Test programını tavsiye ederim.

İyi günler.

Bios'ta diagnostic test şeklinde bir seçenek bulamadım biraz daha açık yazabilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hssapiens

Defragmentation yap, bad sector testi yap belki hdd de problem vardir

Disk birleştirmeyi birkaç defa yaptım. Peki bad sector testini nereden ve nasıl yapabilirim ?
    Hd tune pro health sekmesinden yapabilirsin. Defrag yapmak icin windowsun kendi yazilimini kullandiysaniz bir de baska yazilim kullanin
  • quote:

quote:

Defragmentation yap, bad sector testi yap belki hdd de problem vardir

Disk birleştirmeyi birkaç defa yaptım. Peki bad sector testini nereden ve nasıl yapabilirim ?

Alıntıları Göster

Optical E diskinde 30 tane hata buldu.

bu ne anlama geliyor sizce nasıl düzeltebilirim?

• quote:

Hd tune pro health sekmesinden yapabilirsin. Defrag yapmak icin windowsun kendi yazilimini kullandiysaniz bir de baska yazilim kullanin

HD Tune programındaki Health sekmesi aşağıdaki gibi görünüyor

Pardon hocam yanlis yazmisim error scan kismindan yapabilirsiniz
  • quote:

Bilgisayarın özellikleri yüksek ve win10 64bit işletim sistemi yüklü. Komple format attım ama aynı şekilde 1dk'dan uzun bir sürede bilgisayar açılıyor. Bios'ta fast boot seçeneği yok fakat laptopu ilk aldığımda 20sn civarında bir sürede masaüstü geliyordu.

HDD testi yapmak istiyorum ama harddisk için normal değerler nedir bu konuda hiç bilgim yok program adı söyleyebilir misiniz hemen test sonuçlarını buraya koyarım eğer bir problem olduğunu düşünürseniz söyleyin lütfen hemen garanti servisine göndermeyi düşünüyorum.

merhaba,

aynı serinin 4GB Ram'li modeli var bende. 8GB' da RAM taktırmıştım aldığımda şuan 12GB ram var.

size birkaç soru sorayım çünkü benim de yaşadığım sıkıntılar var;

1) Bilgisayarı açtığınızda CTRL+ALT+DELETE yapıp Görev Yöneticisi'ni açın. Orada DİSK yazan yerde % kaç yazıyor?

- Benim bilgisayarda bilgisayarı ilk açtığımda 2-3 dakika Disk Kullanımı %100'de kalıyor ve o süre zarfında bilgisayarın kullanılması çok zor oluyor, aşırı ağırlaşıyor. 2-3 dakika sonra Disk Kullanımı düşüyor ve rahat kullanabiliyorum bilgisayarı.

Tahminimce bu sorun HDD ve windows 10 ile alakalı. 5400RPM HDD win10'da böyle sorunlar yaratıyor diye düşünüyorum. Win10 çok stabil değil. SSD taktırmak çözüm gibi duruyor. Ya da bilgisayar alırken 7200RPM HDD'li bir bilgisayar almak veya SSHD'li bir bilgisayar almak gerek.

2) Bilgisayarda ses çıkış gücü çok az geliyor bana. Laptop'un kendi hoparlör sesi değil. Kulaklık ve Ses Sistemi bağladığımda çok güçlü bir ses alamıyorum. Özellikle 2+1 ses sistemim var 2005'de aldığım bilgisayarda son sesi açamazken Asus'da son ses çok az çıkıyor. Sizde de bu sorun var mı merak ediyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: By Fixed

quote:

Bilgisayarın özellikleri yüksek ve win10 64bit işletim sistemi yüklü. Komple format attım ama aynı şekilde 1dk'dan uzun bir sürede bilgisayar açılıyor. Bios'ta fast boot seçeneği yok fakat laptopu ilk aldığımda 20sn civarında bir sürede masaüstü geliyordu.

merhaba,

aynı serinin 4GB Ram'li modeli var bende. 8GB' da RAM taktırmıştım aldığımda şuan 12GB ram var.

size birkaç soru sorayım çünkü benim de yaşadığım sıkıntılar var;

1) Bilgisayarı açtığınızda CTRL+ALT+DELETE yapıp Görev Yöneticisi'ni açın. Orada DİSK yazan yerde % kaç yazıyor?

- Benim bilgisayarda bilgisayarı ilk açtığımda 2-3 dakika Disk Kullanımı %100'de kalıyor ve o süre zarfında bilgisayarın kullanılması çok zor oluyor, aşırı ağırlaşıyor. 2-3 dakika sonra Disk Kullanımı düşüyor ve rahat kullanabiliyorum bilgisayarı.

Tahminimce bu sorun HDD ve windows 10 ile alakalı. 5400RPM HDD win10'da böyle sorunlar yaratıyor diye düşünüyorum. Win10 çok stabil değil. SSD taktırmak çözüm gibi duruyor. Ya da bilgisayar alırken 7200RPM HDD'li bir bilgisayar almak veya SSHD'li bir bilgisayar almak gerek.

2) Bilgisayarda ses çıkış gücü çok az geliyor bana. Laptop'un kendi hoparlör sesi değil. Kulaklık ve Ses Sistemi bağladığımda çok güçlü bir ses alamıyorum. Özellikle 2+1 ses sistemim var 2005'de aldığım bilgisayarda son sesi açamazken Asus'da son ses çok az çıkıyor. Sizde de bu sorun var mı merak ediyorum?
    Healt bölümünde hata vermemiş ama real located sector count da 5 hata gözüküyor error scan bölümünden bedsektör taraması yapın biraz uzun sürer ama kırmızı bir kare görürseniz tamamını beklemenize gerek yok bir tane dahi kırmızı kare olsa hddnin performansını etkiler.Sizin hdd okuma yazma kafalarından aşırı cızırtı gibi sesler geliyor mu?
    Çünkü çok inişli çıkışlı bir grafik var ve buda ciddi sorun demek.Kırmızı kare genel itibariyle disk üzerindeki fiziksel hata olduğunu gösterir,bazı programlar arcılığıyla 1-2 tanesini devreden çıkararak kullanmaya devam edebilirsiniz ama ondan daha çok hata olursa hataların kapatılması zordur kapatsa bile ilerde yine patlak verebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.