Lenovo ideapad y530 laptopum yaklaşık bir ay önce fişini çeker çekmez kapanmaya başladı. İlk önce pili boş zannettim ama pil 1 ay geçmesine rağmen dolu gözüküyor. adaptör fişi takılıyken şarj olmuyor, ama laptop pil seviyesini gösteriyor. bir ay önce % 95 iken şimdi %70 lere düşmüş durumda. başta pili söküp konnektörde bir hasar olup olmadığına baktım ama konnektörlerde bir yamulma veya oksitlenme gibi bir şey gözükmüyor. Fikri olan var mı?
adaptörü taktığında pil yuvasına voltaj gidiyormu şarj için? sorun laptop ta mı pil de mi onu bulmak lazım önce
benim dell marka laptobumda adaptörden bilgisayara artı, eksi, ve bir de sinyal bacağı olmak üzere bi kaç kere adaptörün bilgisayara giren ucu bozulmuştu tamir etmiştim sinyal ucunda temassızlık olduğunda aynı problem oluyordu ama bildiğim kadarıyla lenovolarda iki uc var üç uc varsa dediğim gibi bir problem olabilir iyi forumlar...
yurtdışında olduğum için araya zaman girdi, yaptığım araştırma sonucu laptop ve şarjında bir sorun görünmüyor. pilin artı ve eksi çıkışlarında voltaj hiç yok. yani pil zayıflasa, 10 dakikada kapansa pilin ömrü bitti derim ama sanki içinden bir bağlantı kopmuş gibi hiç tık yok. Lenovo başka bir pilini incelediğimde + ve - bağlantılar 2 şer konnektörden yapılıyor birisi temassızlık yaparsa diye sanırım... pili açmayı deneyeceğim ama çok başarılı bir sonuç alacağımı zannetmiyorum... lenevo pili açan var mı aramızda? teşekkürler
lenova pili açmadım daha önce ama diğer pillerden pek farklı olucağını sanmam. genelde pilin voltaj değerlerinin vs. yazılı olduğu plastik bölüm yapışkan ile yapıştırılmış olur onu kaldırarak kolaylıkla sökülebilir.
çok özür dilerim arkadaşım konu açmak istemedim bende acer kullanıyorum pili bir andaarıza verdi uyarıda pili degiştirmede yarar var dedi müş. hiz bios güncelle dedi yaptım birşey olmadı ne yapmalıyım garantisi var ama cihazıda alırlar diye vermek istemiyorum
yazılımsal bir sorun olması muhtemel o yüzden garantiye vermeniz çok daha mantıklı olur bence. garantinin yapıcağı şey büyük ihtimalle pili değiştirmek olucaktır bu da sizin için bi avantaj olur (yeni piller bu kadar pahalı iken)
yazılımsal bir sorun olması muhtemel o yüzden garantiye vermeniz çok daha mantıklı olur bence. garantinin yapıcağı şey büyük ihtimalle pili değiştirmek olucaktır bu da sizin için bi avantaj olur (yeni piller bu kadar pahalı iken)
mantıklı aslında uzun süre bu şekilde kullanırsam kullanıcı hatası da dyebilirler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme