Şimdi Ara

Laptop ram değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar laptobumun ramlerini değistirmek istiyorum. hic değiştirmedim dehe once. kolaymıdır acaba bilen varsa yardımcı olabilirmi

• modele uygun ram i bulacaksın. Laptop un un modelini internetten aratırsan özellikleri karşına çıkacak. Ram in mhz ve kapasite desteği bulduktan sonra ram i alacaksın.

Montaja gelince

Laptop ram değiştirme

Resimde gördüğün gibi çoğu laptop da yerler benzerdir. Farklılık göstersede zorlanacağın bir kısmı yoktur. Ram lerin bulunduğu slotu bulup tornavida ile aç( laptop kitapçığında neyin nerde olduğu şematik olarak gösterilir verdiğim resim temsilidir.) Ram i sadece bir şekilde takabileceğin için takmakta sorun yaşamazsın.İyice oturduğundan emin olduktan sonra kapağını kapatıp çalıştır.
    Dikkat etmen iki şey var
    1) doğru ram i satın almak
    2) zarar vermeden montaj yapmak.

Montajında dikkatli olursan sorun yaşamazsın. Ayrıca rami aldığın yere laptop u götürürsen onlarda montajını yaparlar ücretsiz şekilde. Bu daha basit ve uğraştırmadan çözüm yoludur.

• tesekkürler saol yardımın icin
  • Peki benim ram slotunun birisi keyboard altında onu nasıl değiştireceğiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Peki benim ram slotunun birisi keyboard altında onu nasıl değiştireceğiz?

Ram'i klavye altına koymak gibi bir eşeklik yaptılarsa o klavyeyi de kolay çıkan cinsten yapmışlardır diye düşünüyorum. F tuşları civarında iki gizli tırnak olmalı (HP modellerinde mevcut). Klavyeyi söktükten sonra o ram'i değiştirebilirsin. Bazı laptoplarda ekran kartı ram'i arttırılabiliyor o ram de o'dur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Ram'i klavye altına koymak gibi bir eşeklik yaptılarsa o klavyeyi de kolay çıkan cinsten yapmışlardır diye düşünüyorum. F tuşları civarında iki gizli tırnak olmalı (HP modellerinde mevcut). Klavyeyi söktükten sonra o ram'i değiştirebilirsin. Bazı laptoplarda ekran kartı ram'i arttırılabiliyor o ram de o'dur diye tahmin ediyorum.

• quote:

evet bende karşılaşmıştım çok dikkatli olman lazımm .. eski modelse laptopun oluyo bazen böyle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.