Merhaba HP G6 2209et model laptopum var 6 ay önce almıştım ancak son günlerde anlayamadığım bir nedenden dolayı şarj problemleri yaşıyor. Pili kullanarak pil düzeyini düşürüyorum sonrasında şarja takıyorum şarj olmaya başlıyor ancak %92 ye geldiğinde şarj olmayı kesiyor.
Birkaç kere pili söktüm taktım şarj kablosunu çıkardım değişik değişik sıralarla tekrar şarja taktım banamısın demedi. Aslında pek bir sorun teşkil etmiyor ancak oranın öyle gözükmesi beni gıcık ediyor.
Bende birkaç araştırma yaptım HP marka laptopu olan bazı kullanıcılar HP Support Assistans kurarak pili test ettiklerini ve pilin bozulmuş olduğunu yazdığını gördüm hemen bende denedim ancak pilde bir arıza olmadığı gayet iyi çalıştığı yazdı.
Kısacası pili kullanıp şarj ettirdiğimde yada sürekli şarjda taktığımda pil doluluğu %92 yi geçmiyor. Dün biraz uğraşarak %93 yaptım ama sonra geri düştü :) Böylesil bir sorunda ne yapmam gerekiyor.
Gücel kimsenin bilgisi yokmu ?
Usta hp de batarya problemleri bol bol oluyor. Direk garantiye gönder uğraştığına değmez. Makinen ısınıyordur büyük ihtimal . Onuda belirt halledip göndersinler. Adamlar gelip evinden alıyorlar zaten ara hp yi.
Hocam bende de vardı.Lg paptop şarja takıyorum dolmuyor yazıyodu. Bende sadece şarj aletiyle kullandım. Şarj kutusunu çıkardım.Sadece kabloyla kullan.Sonra kabloyu çıkarmadan pili tak laptopda şarj aletini bağlayın diyene kadar sarj kablosunu çıkar. Şarj aleti takın diyince tak belki düzelir. Up up
quote:
Orijinalden alıntı: Dynamo19
Hocam bende de vardı.Lg paptop şarja takıyorum dolmuyor yazıyodu. Bende sadece şarj aletiyle kullandım. Şarj kutusunu çıkardım.Sadece kabloyla kullan.Sonra kabloyu çıkarmadan pili tak laptopda şarj aletini bağlayın diyene kadar sarj kablosunu çıkar. Şarj aleti takın diyince tak belki düzelir. Up up
dediğini yaptım ancak bir netice alamadım. Artık eve döndüğümde garantiye yollayım bari
Sen bilirsin hocam belkide sadece laptopda görünmeyen bir arızadır. Peki şarjı dolu olunca %92 den mi azalıyor yoksa birkaç dakika %92 de kalıyor mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: Dynamo19
Sen bilirsin hocam belkide sadece laptopda görünmeyen bir arızadır. Peki şarjı dolu olunca %92 den mi azalıyor yoksa birkaç dakika %92 de kalıyor mu ?
Yok direk %92 den itibaren azalmaya başlıyor. %8 lik kısım kayıp :)
ben pili çok kullanan biri değil pile çok zor durumda kalmadıkca geçmiyorum genelde direk elektriğe bağlı kullanıyorum bundan kaynaklımı acaba diyede düşünmeden edemiyorum ancak günümüzde piller bu kadar çabuk bozulmuyorlar.