Dün akşam Soda içerken yanlışıkla elimin değmesi sonucunda Pc masasına döküldü ve dizüstünün üstüne döküldü klavye bölümü kapalıydı yeni aldığım için içindeki kağıt ile ek klavye kullanıyordum. sadece hafif ıslandı hemen kaldırıp peçete ile temizledim yan çevirdim akşam açtığımda açılıyordu pc fakat Windows XP yazısında sürekli bekliyordu xp göçtü diyerek sabaha bıraktım. Sabah ise format atmak istediğimde HDD problemi yaşadım onuda Bios dan hallettim şu anda kullanıyorum xp haliyle formatlı. Acaba ileride bir sorun yaratırmı pc ? PC yi format atmadan önce açarken Windowsxp yazısında bekliyordu kapama düğmesine bastığımda kapandığı anda mavi ekranda çıkıp kapanıyordu fakat şu anda öyle bir problem yok ileride anakartına vs kaçmış olabilirmi diye endişe duyuyorum.
Teşekkürler.
Buna ne yazık ki buradan cevap verebilecek birinin olduğunu sanmıyorum.
Eğer gönlünüz rahat etsin istiyorsanız tanıdık bir notebook tamircisine götürüp, içini açtırıp bakın derim. Böylece eğer orada bir sıvı dökülmesi yaşanmış ise bu durum gözle görülecek ve üzerinden fazla zaman geçmeden de gerekli temizleyiciler ile temizlenecektir. İleride oksitlenme vs. durumundan ötürü bugün çalışan bir entegre yarın çalışmayabilir.
Haklısınız ileride oksitlenme durumu olabilir. Göstermekte fayda var teşekkürler.
eğer değecek bi lap top sa götür derim çünkü onu açtigi için tamirci senden en az 50 kağıt isteyecek. =)
arkasını sıvazla sodayla aldığı gazı salsın soda şekerli fln değilse sorun olmaz, tamamen kuruduktan sonra bilgisayarı kullanabilirsin tamirciye de götürsen o ne yapacak ki suyla yıkayacak mı? hiçbirşey yapmadan para alacak boşuna götürme
Tamamen kurusa bile oksitlenme bu tip sıvı dökülmelerinde asıl sorundur, gözardı edilmemelidir. Bu sorunun çözümü de en kısa sürede kartın üzerinde kurumuş kalıntıların yağsız temizleyici spreyler ile temizlenmesidir.
Lütfen garip cevaplar yazıp, insanları yanlış yönlendirmeyelim.
quote:
Orjinalden alıntı: clique
Tamamen kurusa bile oksitlenme bu tip sıvı dökülmelerinde asıl sorundur, gözardı edilmemelidir. Bu sorunun çözümü de en kısa sürede kartın üzerinde kurumuş kalıntıların yağsız temizleyici spreyler ile temizlenmesidir.
Lütfen garip cevaplar yazıp, insanları yanlış yönlendirmeyelim.
ben de zaten bunun için soda şekerli mi diye sordum içme suyu bile sodadan daha çok zararlıdır pc bileşenleri için çünkü sodada kireçten ve diğer tortu oluşturabilecek ya da yapışkan iyon bazlı sıvılardan arındırılmış minarelize saf su bulunmasıdır
Benim laptopa da bişey dökülmüştü çok az , ilk önce hiçbirşey olmadı ancak birkaç ay sonra anakart arızası verdi , oksitlenmiş , sonuçları beter olarak sonradan ortaya çıkabiliyor Arda
Herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.
Yaklaşık 2 yıl önce, Asus F3F modelli laptobumla masanın üzerinde bire yandan müzik, diğer yandan da bol şekerli çayımı yudumlarken, bardak çay tabağına oturmayıp masaya döküldü.Laptop nasılsa 1-2 cm havada diye endişelenmedim.Taki o "vakum" sesini duyana kadar.Unuttuğum bir şey vardı, Asus laptoplar işlemciyi soğutmak için havayı alttan çekiyordu.Hemen laptobu masadan kaldırdım, elektrikle beraber 1 sorun olmasın diye daha kapanmayı beklemeden bataryayı çıkarttım.Bir süre sonra altını silip laptobu ters şekilde güneşe bıraktım.Ertesi gün "Power" düğmesine bastığımda canavar gibi çalışıyordu...
Sonraki 1 yılda herhangi bir sorun çıkartmadı...
içine kurabiyede at işte olsn 5 çayı
genel olarak bişey olmuyor sodadan bişey olacağını sanmıyorum ilerde oksitlenme olabilir ancak bu süre 1 yılı bulabiliyor eğer notebook yeni ise git bi göster değilse 2 yıl olmuşsa bırak zten bu sıcakta oksitlenmesi çok zor çünkü su hemen buharlaşmıştır
Değerli dostlar, cevaplarınız için teşekkürler. Yeni girebildim, aradan 2 ay geçti şu anda bir problem yok devam.
Beyler 4 ay önce benimde başıma geldi. Hp pavilion bilgisayarıma kola döktüm. İlk müdahale çok önemli. Hemen kapatın bilgisayarı ters çevirin bataryayı çıkarın fön makinası varsa içine tutun. Biraz bekledikten sonra kesinlikle yetkili servise götürmeyin!!! Özel bir şirkete verin içini tertemiz siliyorlar belli bir ücreti var. Genelde işe yarıyor ileride oksitlenme olmuyor merak etmeyin. Ancak klavyede sorun olabilir oda zamanla geçecektir. Servise götürürseniz kayıt alıcaklar ve size sağlam bir fatura çıkaracaklar, hp servisi kesinlikle temizleme yapmıyor sıvı teması olan bütün parçaları değiştiriyor. Gidin temizletin servise götürürseniz garantiden çıkar pc. Ha ileride bi sorun çıkarsa servise götürün anakart arızası falan . Anlamayacaklar büyük ihtimalle. Yapacağınız en iyi şey bu olur.
Dün benimde HP Compaq 6730s'ime su döküldü bugün wireless ve tablet'i çalışmıyor. Zamanla düzelir mi yoksa servise mi vermeliyim?
bilgisayara su döküldüğü zaman,genelde panikten ne yaptığımızı bilmeyiz. laptopu ilk aldığım ay başıma gelmişti ve o anı hatırlıyorum çok korkmuştum! şimdi böyle durumlara karşılan arkadaşlara tavsiyelerim; -laptopun ilk önce elektrikle bağlantısını kesin. (bataryayı çıkarın.) -laptopu ters çevirin ve suyun anakart bölümüne gitmesine engel olun. -klavyeden suların çıktığına emin olduktan sonra,klavyenin çevresini havlu kağıt vb. ile iyice silin. -min. 24 veya max. 36 saat laptopu çalıştırmayın,burada merakınıza yenik düşmeyin! -bilgisayarı bu süre zarfından sonra çalıştırdınız ve hala çalışıyorsa;teknik servis vb. bu işi profesyonel bir şekilde yapan yerlerden,ileride oluşacak oksitlenmeye karşı önlem alabilirsiniz. (eğer laptop açma-kapama gibi bir tecrübeniz varsa anakart bölümünü sizde kontrol edebilirsiniz ama tecrübeniz yoksa kesinlikle önermiyorum.) saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme