Şimdi Ara

Laptop ısınma sorunu ve sıvı metal uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Eski laptopumun macununu kaliteli bir termal macun ile birkaç kere değiştirmeme rağmen sürekli ısınma sorunu yaşıyorum. İşlemcim i3-2328m ve Intel'in sitesinde tjunction değeri 85 derece ve Windows 10 gibi işletim sistemlerinde güncellemeler vs. olduğu zaman 83-84 dereceleri görebiliyorum. Asıl enteresan olan şey şu ki 9 senedir değişmeyen kurumuş hatta yapışmış fabrikasyon termal macun ile güncellemeler olmasına rağmen çoğu zaman 70 civarı dereceleri geçemiyordum. Bu arada macunu sürme şekliyle veya montaj hatasından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Zira aynı şekilde başka model laptopuma sürdüğümde bir sorun yaşamamıştım. Ben de bu sebeple sıvı metal sürmeye karar verdim. Anakartın üzerini yalıtacağım ancak soğutma bloğumun bakır olduğundan şüpheliyim. Eski macunu temizlerken peçeteye sarı bir şey bulaşıyor ve bunun boya olduğunu düşünüyorum. Acaba soğutucu alüminyum mudur yoksa başka bir madde midir? Sıvı metal sürdüğümde bir sorun yaşar mıyım bununla ilgili? Bu arada laptop modeli ASUS X55C. Sistem özelliklerim: i3-2328M, 4x2 8GB DDR3 1333MHz CL9 1.5V RAM, Intel HD Graphics 3000, 250GB SSD.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Edit: Konu günceldir. Isınmayı bir nebze de olsa azaltmak için sistemi güç tasarrufu moduna alıyorum ancak bu sefer de 0.90-1GHz civarlarında çalıştığı için sistem 15 senelik Celeron veya Atom işlemci varmış gibi yavaş çalışıyor. Bana 1.80-1.90GHz hızı geçmeyecek şekilde bir ayar gerekiyor bunu nasıl yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.