Şimdi Ara

Laptop Sogutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhabalar Bugune kadar hangi teknolojik olayı ele alırsam alıyım hep başarısız oldum sizin için gündelik olan bir çok şey benim için kabus gibi. Mesala bi format atmak benim için ölüm demek ondan teknolojik olaylarda hep sorun çıkarmayan ürünleri tercih etttim şimdi Assus n51 vf sahibiyim 1 senedir kullanıyorum laptopu ( bilgisayar kapatma adetim yoktur aldıgımdan beri belki 3 5 gün 10 dakkalıgına kapanmıştır ) Bilgasayar basındada 10 12 saat günlük zaman harcamam mevcuttur ( iş dolayısı ile ) şimdi dreamwear kullanırken cpu kullanımım %60 lara çıkıyor , Haliyle bilgisayarım bir süre sonra ısınıyor ve fan çok sıcak bir hava üflüyor dişari dreamweari kapatınca cpu tekrar %6 altılara düşüyor ksa süre sonra ( 1 , 2 dakika ) bilgisayar fanı devri düşüyor ve hiç ses çıkarmadan çalışmaya devam ediyor . CPU %60 gösterirken bilgisayarımda bir performans düşüklüğü oluyor ayrıca fan sesi beni rahatsız ediyor ...

Biraz Soğutucuları araştırdım ama teknolıik özeürlüğü oldugum için pekte bişi anlamadim izninzle bi iki soru hakkında yardımınızı rica ediyorum

1 ) Dreamwear kullanırken %&60 cpu ulaşmam normalmi ? Değilse bu sorunu nasil aşabilirim

2 ) %60 cpu kullanırken 20 dk olmadan bilgisayarım ısınmaya ve fandan ses çıkarmaya başlıyor ( bu ses çok yüksek diil ) bu normalmidir ?

3 ) Eğer bir laptop soğutucusu alır isem cpu %60 ile çalişmiş olsa bilgisayarım ısınmaz ve fandan yüksek ses duymam doğrdumudur ? Son olarak Bilgisayarım ısınınca performansı düşüyor ( çok önemli diil ama hissediliyor ) sogutucum olsa %60 cpu ile uzun sure çalışsamda bilgisayarım ısınmıyacağı için performans düşüklüğü hissetmezmiyim ?

4 ) Hiç Sorun ve Ses Çıkarmıycak , Makul fiyatlarda asus n51 vf ile uyumlu ( altına koyunca sallanmasın bilgisyar kayık gibi üstünde kastım bu ) bir soğutucu tawsiye edebilirmisin ...

aSUS n51 vf arkasındaki hava girişleride :http://www.notebookcheck-tr.com/Inceleme-Asus-N51V-Notebook.21641.0.html Su adreste resmi var arkadaşlar ordan bakabilirisniz

Son oalrak sunuda belirtmek isterim : Mail okurken nette dolaşırken muzik dinlerken yada çok ram yemiyen programlar kullanırken en ufak bi ısınma ve fan sesi sorunu yok assasin creedi bile fan sesi duymadan yarim saaat oynıyabiliyorm :D

Şimdiden Okuma zahmetinde Bulunan Herkeze Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burcu_Purcu -- 5 Haziran 2010; 13:14:22 >

• kimse cevap vermiycekmi arkadaşlar yokmu bilgisi olan
  • Verdiğin bilgileri okudum.

Laptop'u fazlasıyla zorluyorsun bence. Ben eğer ortamda fişe takabilirsem pilini bile çıkarıyorum, kullanmayacağım zaman da tamamiyle kapatıyorum. Söylediğin gibi günlerce açık kalıyorsa, böyle tepkiler görmen doğal. Çalışma ömrü denilen birşey var sonuçta

1 - Dreamweaver kullanırken cpu kullanımı artar tabi ki. Güçlü bir programdır ama %60 yerine 40 - 50 civarlarında olması daha mantıklı geliyor bana.

2 - Cpu kullanımında sıcaklık artacağından fan da soğutmak için daha hızlı dönmeye başlar tabi ki. Isı miktarı anormal görünüyorsa başka bir nedeni olabilir.

3 - Fazladan soğutma işlemcini daha iyi soğutmanı sağlar, böylelikle fan daha az döneceğinden yüksek ses çıkartmaz. Daha az ısınırsa tabi ki daha iyi çalışacaktır. Soğutmanın performansa etkisi yadsınamaz.

PC Net Haziran 2010 sayısında notebook soğutucuları incelendi. Farklı marka ve modeller ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSİ Laptop SSD
    9 yıl önce açıldı
    Thermaltake notebook soğutucu
    4 yıl önce açıldı
    Laptop Soğutucusu Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.