Şimdi Ara

Laptop Soğutucu Sistemi (DENENDİ, TEST SONUÇLARI İÇERDE) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
9.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVET ARAKDAŞLAR FANLŞAR ELİME ULAŞTI GERCİ 1 HAFTA OLDU AMA BAYRAM FALAN FİLAN ZAMAN BULAMADIM FORUMA GİRMEYE

Laptop Soğutucu Sistemi (DENENDİ, TEST SONUÇLARI İÇERDE)

BAYRAMI BAHANE EDEREK ZAMAN BULUP MARANGOZDA İSTEDİĞİM PANELİ KESTİRDİM BU GECEDE İNŞALLAH FANLARI MONTE EDİP BAGLANTILARI KURUCAM
    ADOPTÖR OLARAKTA 12VOLT 1.5 AMPERLİK ADOPTER KULLANICAM PARALEL BAGLAMA İLE 3 FANIDA MAX SEVİYEDE CALIŞTIRIYO DENEMESİNİ YAPTIM

AYAK OLARAK ARKAYA 6 CM ÖNE İSE 5 CM MEDEFE AYAKLAR MONTE ETTİRDİM BÖYLELİKLE ALT MESAFESİNİN YÜZEYDEN YÜKSEK OLMASI DAHA RAHAT HAVA ALMASINI SAGLAR DÜŞÜNCESİYLE HAREKET ETTİM

• Eğim biraz az olmamış mı ? Arka ayaklar 6cm ön ayaklar 5 cm az gibi geldi bana, keşke biraz daha eğimli yaptırsaydınız
  • evet biraz az oldu ama 180mm fan 35mm kalınlıgında bu yzden yüzey ile biraz aralık olsun istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 3 Eylül 2011; 2:49:56 >
  • ARKADAŞLAR SİSTEMİ BAĞLADIM. FANLAR KABLOLAR FALAN FİLAN, ALT BÖLÜM BİRAZ KARIŞIK OLDU. ŞİMDİ SİZDEN BİRAZ YARDIM İSTİCEM BU DAGINIK KABLOLARI, ALLATA SALLANIN ADAPTÖRE VE SAÇMA SAPAN YERLEŞTİRİLEN FAN AYAR DÜĞMELERİNE NASIL Bİ DÜZEN GETİREBİLİRİM??

YADA ALÜMİNYUM PANEL ALIP DİREK DÜZENLİ Bİ ŞEKİLDE ONAMI MONTE ETSEM???

YADA DİĞER Bİ SECENEK OLAN , ZALMAN SOGUTUCUMUN ALT BÖLÜMÜN PARCALAYARAK ORAYAMI MONTE ETSEM???

DAHA OYUNLARDA TEST ETME FIRSATI BULAMADIM. SADECE 2 ADAT FULL HD VİDEO ACIKKEN Bİ 10 DAKİKALIK CALIŞMA SONUCU TEST EDEBİLDİM. SONUCLAR BEKLEDĞİM GİBİ OLMASADA YİNE İDARE EDER. BU FANLARI TEST EDEBİLCEĞİM Bİ PROGRAM VARMI YANİ BİLGİSAYRI MAX YORACAK ŞEKİLDE CALIŞTIRIP ISI TESTİ YAPABİLEN TARZDA??? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

FANLI

FANSIZ

GENEL BAKIŞ VE A4 FOTOKOPİ KAĞIDI TESTİ

http://www.youtube.com/watch?v=-rrtIGI-5-0

[/center]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 3 Eylül 2011; 3:00:22 >

• gayet güzel ve başarılı bir çalışma olmuş. ama suntanın üzerine bir kaplama yapsan güzel olur. sanki artık parça kesilmiş gibi duruyor. ayrıca fanların üzerine tuttuğun A4 kağıdını bir serbest bıraksaydın güzel olurdu
  • Gayet güzel çalışma,tebrikler
  • Siz ne yaptınız öyle ya :)

3 fanda aşırı kuvvetli, bilgisayar sürekli soğutucunun üzerinde duracağı için bu kadar kuvvetli fanlara gerek yoktu bence. Videoyu izledimde kağıdı bıraksanız tavana yapıştıracaktı galiba fanlar :)

Fan kontrol bağlamanız çok iyi olmuş, çünkü max devirde sadece büyük fan 40 dB ses çıkarıyor :)
    Bu fan kontrolü nasıl bağladınız acaba bu konuda bilgi alabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

gayet güzel ve başarılı bir çalışma olmuş. ama suntanın üzerine bir kaplama yapsan güzel olur. sanki artık parça kesilmiş gibi duruyor. ayrıca fanların üzerine tuttuğun A4 kağıdını bir serbest bıraksaydın güzel olurdu

teşekkürler kardeş kagıdı serbest bıraktıgımda saga sola ucuyo standı gelişigüzel yaptırdım cünkü alüminyum stand düşünüyorum yada zalman laptop sogutucumn standını kullanabilirimde, daha tam netleştirmedim napıcamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 4 Eylül 2011; 0:52:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devrimdoga

Gayet güzel çalışma,tebrikler

saolasın eyvallah kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_5320

Siz ne yaptınız öyle ya :)

3 fanda aşırı kuvvetli, bilgisayar sürekli soğutucunun üzerinde duracağı için bu kadar kuvvetli fanlara gerek yoktu bence. Videoyu izledimde kağıdı bıraksanız tavana yapıştıracaktı galiba fanlar :)

Fan kontrol bağlamanız çok iyi olmuş, çünkü max devirde sadece büyük fan 40 dB ses çıkarıyor :)

evet murat kardeş cok kuvvetli fakat ben gerekli oldugunu düşünüyorum cünkü oyun onyarken bilgiayarın sol tarafı cok sıcak oluyodu elim terliyo ve bileğimi yakıyodu bu yüzden o bölgeyi soğutup rahat oyun oynayabilmek için tercih ettim

bi ara dün bi 10 dakka assasin creed brotherhoodu actım yanlardan dışa üfleyen havayla falan elim ne ısındı nede terledi sadece biraz ılıklık hissettim okadar. bu durum cok hoşuma gitti iyikide fanları almışım dedim kendi kendime

fan kontorlleri kutuların içinde geldi artı 2-3 kademeli değiller. 5-6 kademe var gibi sanki bu cok iyi aslında istediğim düzeyde birini kısıp diğerini yükseltebiliyorum. db baya yüksek ama genelde kulaklıkla kullandıgım için sorun olmaz diye düşünüyorum

fan kontrollerin pim cıkışları var. direk takıyosun baglanıyo kesme baglama falan yapmadım.

bu arada sen nasıl yaptın fanlar geldi falan demiştin. baglantıyı kurabildinmi?? acıkcası senin alüminyum stand gibi bende istiyorum bakalım okullar bi acılsın ist.la gidince bakıcam artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 4 Eylül 2011; 1:10:47 >

• takipteyim

ayrıca bilgisayarın içini bir açıp yada açtırıp tozlar konusunda temizlemeni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

takipteyim

ayrıca bilgisayarın içini bir açıp yada açtırıp tozlar konusunda temizlemeni öneririm

ayda bir yapıyorum zaten haftada bir yapmak isterim fakat zamanım yokelektronik aletlerde biraz titizimdirde

aslında söyle bi düşüncem var. alt kapağı yani işlemci, fan, ram ve bakır ızgaranın bulundugu bölümüne ait kapagı söküp onun yapısına benzer alüminyumdan yapılmış ince tel ızgara tarzı bi kapak taksam falan diye düşünüyorum böylelikle daha cok hava alır. fakat icerisi baya bi toz toplar gibime geliyo.

bakalım güzel bi stand olayını halledim ondan sonra bakıcam kapak olayına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 4 Eylül 2011; 1:21:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

quote:

Orijinalden alıntı: murat_5320

Siz ne yaptınız öyle ya :)

evet murat kardeş cok kuvvetli fakat ben gerekli oldugunu düşünüyorum cünkü oyun onyarken bilgiayarın sol tarafı cok sıcak oluyodu elim terliyo ve bileğimi yakıyodu bu yüzden o bölgeyi soğutup rahat oyun oynayabilmek için tercih ettim

bi ara dün bi 10 dakka assasin creed brotherhoodu actım yanlardan dışa üfleyen havayla falan elim ne ısındı nede terledi sadece biraz ılıklık hissettim okadar. bu durum cok hoşuma gitti iyikide fanları almışım dedim kendi kendime

fan kontorlleri kutuların içinde geldi artı 2-3 kademeli değiller. 5-6 kademe var gibi sanki bu cok iyi aslında istediğim düzeyde birini kısıp diğerini yükseltebiliyorum. db baya yüksek ama genelde kulaklıkla kullandıgım için sorun olmaz diye düşünüyorum

fan kontrollerin pim cıkışları var. direk takıyosun baglanıyo kesme baglama falan yapmadım.

bu arada sen nasıl yaptın fanlar geldi falan demiştin. baglantıyı kurabildinmi?? acıkcası senin alüminyum stand gibi bende istiyorum bakalım okullar bi acılsın ist.la gidince bakıcam artık

Yaklaşık 15 derece düşüş sağlamışsınız bilgisayarınızın sıcaklığında, demekki güzel iş çıkarmışsınız tebrik ediyorum sizi :)

Bende stand yapımını bitirdim, alüminyumun altına iki tane fan koydum biri 20 cm diğeride 6 cm büyüklüğünde. Mavi fanların yanına kırmızı şerit ledde ekledim güzel bir çalışma oldu benimkide. Resimlerini foruma daha sonra koyacağım zaten.

Senin stand tahta yerine metal olsaydı çok çok daha harika olacaktı, ahşap ısıyı kolay kolay dışarı atamıyor ısındımı soğuması baya uzun sürüyor. Dediğiniz gibi üzerine güzel bir alüminyum kestirebilirseniz çok güzel olur.

Bu arada ben fanları adaptöre direk bağlayacağım için pin girişlerini kestim, şimdi sadece + ve - uç olmak üzere iki kablo var, bunları fan kontrole bağlayamaz mıyım acaba ?

• Gayet güzel çalışma
  • Gayet güzel olmuş, eline sağlık
  • yaklaşık 1 yıldır konuya bakmıyodum, sıcak bunaltıcı havalar ve forumdan bir arkadaşın ricası üzerinde performans testi yaptım

işlemcide: ortalam: 20-25 derece düşüş

ekran kartındada : ortalama 15 derece düşüş elde ettim

FANLI

FANSIZ

Prime95 ile işmeciyi, furmark ilede ekran kartını yaklaşık 10 dakika kadar zorlayıp bu sonuçları elde ettim. tabi sıcaklık değerleri 1-2 derece gidip geliyo okadarda olsun demi

yok ben inanmam, olmaz öyle şey derseniz videoda cekip yükleyebilirm

O DEĞİLDE BEN HALA BUNA GÜZEL BİR ALİMİNYUMM KALIP KESTİREMEDİM

İstanbulda beylikdüzü taraflarındayım, forumdan, tanıdık yada yönlendirebilceği bi iş yeri varsa cok sevinirim. saygılar efem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 20 Temmuz 2012; 22:13:35 >

• Fm121'ler 1000 devirde çalışırken 18-19db'de çalışıyor buna rağmen verdiği basınç çok iyi.
    110cfm'de çalıştırmak isterseniz zaten sese katlanacaksınız yapacak birşey yok
    Bu arada normalde harici fan kontrolcüye bağlanmıyor ama ufak bir modla fanı 3 pinli hale getirerek tüm fan kontrolcülerle çalışır hale getirebiliyorsunuz.
  • quote:

yaklaşık 1 yıldır konuya bakmıyodum, sıcak bunaltıcı havalar ve forumdan bir arkadaşın ricası üzerinde performans testi yaptım

işlemcide: ortalam: 20-25 derece düşüş

ekran kartındada : ortalama 15 derece düşüş elde ettim

FANLI

FANSIZ

Prime95 ile işmeciyi, furmark ilede ekran kartını yaklaşık 10 dakika kadar zorlayıp bu sonuçları elde ettim. tabi sıcaklık değerleri 1-2 derece düşüp yükleliyo

yok ben inanmam, olmaz öyle şey derseniz videoda cekip yükleyebilirm

O DEĞİLDE BEN HALA BUNA GÜZEL BİR ALİMİNYUMM KALIP KESTİREMEDİM

İstanbulda beylikdüzü taraflarındayım, forumdan, tanıdık yada yönlendirebilceği bi iş yeri varsa cok sevinirim. saygılar efem

Selam dostum bende İstanbul beylıkdüzündeyım eger konuyu okursan özel mesajla ttelefon yazarsan senın sitemden bana yapabılırmıyız:d

• ne çok paylaşım var , hepinizinki çok güzel olmuş
  • quote:

Sonuçlar mükemmel.Testleri tekrarladığınız için teşekkür ederim.Bende izmire gidince notebook için bir operasyon başlatıcam.İlk olarak laptobun altındaki ekran kartı,işlemci ve fan bölümünün özel kapağını açıp oraya bol delikli bir aliminyum kapak yaptırtmayı düşünüyorum.Sonrasında bulabilirsem daha güçlü bir notebook fanı almayı düşünüyorum.Termal macunuda yenilemem gerekicek.En büyük sorunum laptobun garantisinin devam etmesi ve altında garanti etiketi bulunması ama hadi hayırlısı yapıcaz bişeyler

Edit:

Ayrıyetten silverstone'nın bu fanlarını nerden bulabilirim.Yada gerçek 110CFM güçünde önerebileceğiniz 12cm'lik fanlar varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 20 Temmuz 2012; 11:41:51 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.